U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14ok-white-10x19ok-10x19twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Een interactieve presentatie tool kan een fantastische manier zijn om de aandacht van uw publiek te trekken. Iedereen kent PowerPoint – maar dezelfde PowerPoint presentaties heeft iedereen nu wel gezien. Bij het maken van een presentatie wilt u dat uw publiek zich betrokken voelt, dat het publiek iets nieuws leert, dat het publiek enthousiast wordt en nog veel meer. Maar in het tijdperk van slimme broodroosters en mobiele telefoons die ingebouwd zijn op horloges hebben de traditionele lineaire PowerPoint-presentaties bijna al hun effect verloren.

Gelukkig is vooruitgang niet alleen het oubollig maken van wat ooit vernieuwende dingen waren, het gaat ook (en eerder) om ontwikkeling. In het geval van presentaties is die ontwikkeling interactiviteit, want een digitale presentatie maken betekent dat u na moet denken over welke programma’s er zijn om iets kunnen maken. Wij hebben een aantal ideeën voor u verzameld die interactiviteit en betrokkenheid aan uw presentatie kunnen toevoegen. Zo weet u precies wat een presentatie tool is en welke programma’s er zijn. We bespreken de vraag wat is een presentatie tool, en vertellen u over de de nieuwste presentatie tools, leuke presentatie tools die u kunnen helpen iets creatiefs te maken en uiteindelijk vertellen we u wat de beste presentatie tool is voor uw geval.

Gebruik uw tool om de presentatie interactief te maken

Een paar ideeën om uw presentatie interactief te maken met uw interactieve presentatie tool

Wat is een presentatie tool?

Een interactieve presentatie is een presentatie met een aantal objecten waarmee men kan interageren: hotspots, navigatie, pop-up boxes, enz. Deze functie helpt de aandacht van het publiek te trekken en de betrokkenheid van de lerenden te vergroten.

Wij hebben de 10 beste tools verzameld waarmee u uw presentaties interactief kunt maken en iets anders doet dan een goede PowerPoint. Natuurlijk kijken we ook naar mogelijkheden en prijzen voordat u begint met downloaden. Kies er eentje die voor u het beste werkt en breng de leerervaring van uw lerenden naar een hoger niveau.

iSpring Suite

Maak gebruik van interactieve presentatie tool tegen een speciale prijs voor academici.

Gratis proefversie Meer informatie

Welke programma’s zijn er voor het maken van een digitale presentatie?

SoftwareDe uitvoerGoed voorPrijs
1. iSpring Suite MaxInteractieve presentaties die op elk apparaat kunnen worden afgespeeldKleine en middelgrote ondernemingen, scholen en universiteiten€970/jaar
2. ClassFlowKlassikale, online of hybride presentaties die real-time statistieken opleveren en een systeem van badges met beloningen kunnen inhoudenScholen en universiteiten die zich geen groot budget kunnen veroorloven, niet te hoge prijzen willen betalen, maar die graag hun lessen willen verbeteren en hun leerlingen bezig willen houdenGratis
3. VismeMooie interactieve presentaties die niet veel tijd en moeite kosten om te maken, en die zowel online als offline gedeeld kunnen wordenOnderwijzers, presentatoren en communicatie professionals, vooral degenen die de voorkeur geven aan samenwerken – want met Visme kunt u de projectgegevens in mappen organiseren en rolgebaseerde rechten gevenGratis basisversie waarmee u tot 5 projecten kunt maken. Individuele plannen, met prijzen tussen de $29 tot $59 per maand
4. PreziDynamische presentaties, klaar voor het webBedrijven met een creatieve aanpakAbonnementen en prijzen beginnen bij €3/maand
5. CanvaSnel een presentatie maken die snel en gemakkelijk in elkaar te zetten isBedrijven of creatieve koppen die wel een goede kwaliteit presentatie willen maar niet teveel willen doenDe gratis versie kost niets, de Pro voor maximaal 5 personen kost $119.99 per jaar
6. MentimeterMentimeter is een cloudgebaseerde tool voor mooi ontworpen interactieve online presentaties met real-time data over de reacties en de analyse daarvanMentimeter is één van de beste interactieve presentatie tools voor het verzamelen van op feedback gebaseerde statistiekenHet gratis plan is om uit te proberen, de Pro versie met meer opties kost $24.99 per maand
7. FlowVellaDownloadbare presentatie software die offline gebruikt kan wordenInteressant voor gebruikers die een dynamische presentatie zoeken maar misschien interactie niet super belangrijk isHet is mogelijk om FlowVella gratis te proberen. Echter is de Pro versie aan te raden met alle Premium opties voor $20/maand
8. Pear DeckDownload en open de add-in voor PowerPoint Online of voor Google SlidesPrachtige interactieve presentaties die veel mogelijkheden hebben om uw leerlingen te betrekkenPear Deck is gratis te proberen en de premium versie kost $149.99/jaar
9. LudusLudus is een geavanceerde presentatie software tool voor het beheren van presentaties, waarmee professionals in een mum van tijd interessante en aantrekkelijke presentaties kunnen makenPerfect voor creatieve teams die niet beperkt willen wordenLudus is beschikbaar tot 15 gebruikers met prijzen vanaf $14.99
10. GeniallyKies een van de duizenden sjablonen, of begin vanaf een blanco canvasGenially is het beste interactieve presentatie tool voor mensen uit verschillende vakgebieden die hun publiek willen boeienEr is een gratis versie beschikbaar en een Pro versie met prijzen vanaf €7.49/maand

1. iSpring Suite Max: “Snelle authoring toolkit”

Beoordeling: 4.7/5 – 363 beoordelingen (G2 Crowd)

iSpring Suite Max - de interactieve presentatie tool

iSpring Suite Max is interactieve presentatie software waarmee u alleen of in een team aantrekkelijke cursussen kunt ontwerpen, en dat snel en gemakkelijk. Het werkt als een PowerPoint toevoeging die u een heleboel robuuste opties biedt. Om uw presentatie interactief te maken, kunt u dialoogsimulaties, quizzen, screencasts, en video lezingen toevoegen. U kunt een bestaande PowerPoint presentatie als uitgangspunt gebruiken en deze verbeteren met de iSpring Suite tools, of er een vanaf niets samenstellen.

Om uw lesmateriaal visueel nog aantrekkelijker te maken, kunt u interacties toevoegen. Er is een reeks kant-en-klare sjablonen waarmee u uw materiaal kunt presenteren als een FAQ, een tijdlijn, een cyclisch proces, een catalogus, en nog veel meer. Om u tijd en moeite te besparen, kunt u de Inhoudsbibliotheek gebruiken, met zijn meer dan 89.000 middelen voor e-learning, zoals achtergronden, personages, en pictogrammen. 

iSpring Suite heeft ook een online ruimte voor samenwerken en teamwerk, met de naam iSpring Space. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudige cursussen en quizzen direct in een browser bouwen, en met collega’s aan e-learning materiaal in de cloud werken. U hoeft alleen maar een link naar een cursus naar uw collega’s te sturen, en zij kunnen teksten bewerken en het uiterlijk van de cursus aanpassen.

Gebruik

Zelfs als u niet met computers overweg kunt is iSpring Suite gemakkelijk te gebruiken. Installeer het programma, open het, en u ziet het tabblad iSpring Suite in het lint van de PowerPoint interface. Van hieruit heeft u toegang tot alle functies van de software, en u hoeft PowerPoint niet meer te verlaten om een of andere functie te gebruiken. In tegenstelling tot sommige andere tools kunt u bijvoorbeeld een screencast opnemen en die synchroniseren met de dia’s – en dat allemaal in één programma.

iSpring Space is ook uitermate intuïtief. Het enige wat u hoeft te doen om te beginnen met het ontwerpen van materiaal met behulp van de tool is een account aanmaken.

Uitvoer

De cursussen die u bouwt met iSpring Suite werken op elk platform: desktop, laptop, tablet, en mobiel. U kunt uw presentatie in HTML5 publiceren, of uploaden naar elk LMS omdat iSpring Suite alle e-learning standaarden ondersteunt: SCORM 1.2/2004, cmi5, xAPI, en AICC.

De cursussen die u met iSpring Space ontwerpt, kunnen ook in een LMS gepubliceerd worden. Deze webgebaseerde authoring tool ondersteunt SCORM en xAPI.

Goed voor

iSpring Suite is de beste interactieve presentatie software voor kleine en middelgrote bedrijven die veelzijdig lesmateriaal moeten maken. Het is vooral geschikt voor ontwerpers die de voorkeur geven aan samenwerken. Scholen en universiteiten zouden deze tool ook ideaal kunnen vinden, want er zijn veel functies die het leerproces uiterst boeiend en effectief maken. Misschien wel een van de beste tools voor presentaties die u gaat vinden.

Gratis uitproberen→

2. ClassFlow: “Lesgeven met een modern tintje”

Beoordeling: 4/5 – 9 beoordelingen (Common Sense)

ClassFlow - de interactieve presentatie tool

ClassFlow is een gratis cloud-gebaseerde software voor het geven van lessen, waarmee u interactieve presentaties kunt ontwerpen en de vooruitgang van uw lerenden kunt meten. ClassFlow is nuttig voor zowel in-person als leren op afstand.

Gebruik

Om te beginnen met het maken van lessen, het ontwerpen van toetsen, en het beheren van uw klassen, moet u een account aanmaken. Zodra u dat gedaan hebt, komen alle functies, zoals interactieve widgets, toetsen, geheugenkaarten, en meer beschikbaar. U kunt ze gebruiken om uw interactieve digitale presentatie te maken en die dan met uw lerenden te delen.

Uitvoer

Presentaties in de klas, online of hybride, die realtime statistieken opleveren en een systeem van badges met beloningen kunnen inhouden.

Goed voor

ClassFlow is de beste interactieve presentatie software voor scholen en universiteiten die geen groot budget hebben, iets anders willen dan een standaard PowerPoint, maar wel graag hun lessen willen verbeteren en hun studenten willen betrekken.

3. Visme: “Maak van saaie data mooie visuals”

Beoordeling: 4.5/5 – 204 beoordelingen (G2 Crowd)

Visme - de interactieve presentatie tool

Visme is een cloudgebaseerd interactieve presentatie tool waarmee u gegevens kunt visualiseren, en infographics, verslagen, grafieken, en banners kunt ontwerpen voor websites en social media.

Gebruik

Er zijn een flink aantal kant en klare aanpasbare sjablonen als PowerPoint, die verdeeld zijn in 4 categorieën: Presentaties, Infographics, Banner, en Aangepast project. Kies de geschikte categorie en kies het sjabloon dat u bevalt. Voeg interactiviteit toe door peilingen, quizzen, video’s, en meer in te sluiten. De kant-en-klare presentatie kan worden gedeeld via een link, worden ingevoegd op een website, of worden gedownload als een afbeelding of een PDF-document.

Uitvoer

Visueel aantrekkelijke interactieve presentaties die niet veel tijd en moeite kosten om te maken, en die zowel online op een website als offline gedeeld kunnen worden.

Goed voor

Dit is een van de beste tools voor onderwijzers, presentatoren en communicatie professionals, vooral degenen die de voorkeur geven aan samenwerken, want met Visme kunt u de projectgegevens in mappen organiseren en rolgebaseerde rechten geven.

4. Prezi: “De meest dynamische en aantrekkelijke presentaties ooit”

Beoordeling: 4.2/5 – 5,079 beoordelingen (G2 Crowd)

Prezi - de interactieve presentatie tool

Prezi is een van de beste tools om aantrekkelijke en dynamische presentaties te maken. Met Prezi Present kunt u geanimeerd materiaal ontwerpen en over video presenteren, een stuk meer dan met een standaard PowerPoint. Met Prezi Design kunt u allerlei soorten afbeeldingen maken, objecten animeren met animatie, afbeeldingen filteren en, over het geheel genomen, uw presentatie bewerken zoals u dat zelf wilt.

Gebruik

U kunt uw presentatie vanaf een leeg canvas maken, of vooraf ontworpen sjablonen uit een bibliotheek gebruiken. Als u een aantal kant-en-klare PowerPoint dia’s hebt, kunt u die ook importeren en animeren. Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw presentatie met Prezi, kunt u die omzetten in videoformaat en gebruiken tijdens uw presentatie of een webinar op Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, enzovoort.

Uitvoer

Dynamische presentaties, geschikt voor het web.

Goed voor

Prezi is de beste interactieve presentatie software voor bedrijven die een creatieve insteek hebben en iets anders willen dan de standaard PowerPoint. Het is simpelweg een van de beste creatieve presentatie tools. Prezi kan ook handig zijn voor marketing- en sales teams, want u kunt ermee volgen wie de presentatie bekijkt en wat hen het meest interesseert.

5. Canva: “Ontwerp en publiceer alles met een paar muisklikken.”

Beoordeling: 4,7/5 – 9.710 beoordelingen (Capterra)

Canva - de interactieve presentatie tool

Canva is een van de toonaangevende opties op het gebied van interactieve presentatie software. U kunt in het oog springende infographics maken, boeiende afbeeldingen invoegen, en uw elementen precies zo neerzetten als u wilt zonder het platform ooit te hoeven verlaten. Hun sjablonen zijn professioneel en zorgvuldig gemaakt, zodat u zich van uw concurrenten kunt onderscheiden zonder externe tools voor het ontwerpen te hoeven gebruiken.

Gebruik

Ontwerpen is niet alleen voor ontwerpers. Het is voor iedereen die ideeën heeft om te delen. Canva is het online platform en website dat het ontwerpen van alles gemakkelijk maakt, voor elk persoon en elk team. Met duizenden professioneel gemaakte sjablonen om mee te beginnen, kunt u uw ontwerpen in een paar klikken maken, aanpassen en delen.

Uitvoer

Canva is gemakkelijk te gebruiken, want alle elementen zijn gemakkelijk te vinden en kunnen meestal aangepast worden. Presentaties worden bekeken op de website door er doorheen te scrollen; er is geen hoofdweergave en u kunt niet op alle dia’s tegelijk iets veranderen.

Goed voor

Er zijn veel aanpasbare sjabloon mogelijkheden, en elke dia in de sjablonen kan afzonderlijk gebruikt worden. Canva is een app in de cloud. Presentaties kunnen op elk apparaat bekeken worden.

6. Mentimeter: “Zodat iedereen een stem heeft”

Beoordeling: 4,5/5 – 87 beoordelingen (G2 Crowd)

Mentimeter - de interactieve presentatie tool

Mentimeter is een ander tool voor het maken van interactieve presentaties. Met deze software kunt u quizzen en real-time stemsessies toevoegen om gegevens te verzamelen, en afbeeldingen en GIFs toevoegen om uw presentatie aantrekkelijk te maken.

Gebruik

Mentimeter is een cloudgebaseerde tool, wat betekent dat u zich alleen maar hoeft aan te melden om ermee aan de slag te kunnen gaan. U kunt presentaties maken met sjablonen en thema’s, quizzen met 13 vraagtypes, en afbeeldingen en GIFs invoegen uit geïntegreerde gratis stockfoto- en GIF bibliotheken. Zodra uw presentatie klaar met behulp van deze presentatietools is deelt u gewoon een link met uw publiek.

Uitvoer

Mooi ontworpen interactieve online presentaties met real-time data over de reacties en de analyse daarvan.

Goed voor

Mentimeter is één van de beste interactieve presentatie tools voor het verzamelen van op feedback gebaseerde statistieken voor bedrijven, scholen, en universiteiten.

7. FlowVella: “Leven als een presentatie”

Beoordeling: 4,0/5 – 5 beoordelingen (G2 Crowd)

FlowVella - de interactieve presentatie tool

FlowVella is een downloadbare presentatie software die offline gebruikt kan worden. De belangrijkste troef van FlowVella is de Kiosk Mode, waarin u interactieve presentaties kunt maken zoals die in musea of informatiebalies in winkelcentra of hotels gebruikt worden.

Gebruik

FlowVella is vrij gemakkelijk te gebruiken, de bediening is rechttoe rechtaan en niet ingewikkeld.

Uitvoer

Vooral interessant voor gebruikers die een dynamische presentatie zoeken maar misschien interactie niet super belangrijk is.

Goed voor

Deze presentatie software is voor professionals en opvoeders die offline presentaties moeten kunnen maken. Ook voor degenen die gebruik kunnen maken van de Kiosk Mode.

8. Pear Deck: “Laat jezelf horen”

Beoordeling: 4,4/5 – 35 beoordelingen (Capterra)

Pear Deck - de interactieve presentatie tool

Pear Deck is een tool waarmee u ongelooflijk mooie en aantrekkelijke interactieve presentaties voor uw leerlingen kunt maken, hun vorderingen in real-time kunt volgen, en hen anoniem vragen kunt laten beantwoorden zodat ze niet bang zijn om een fout antwoord te geven en niet al te slim over te komen.

Gebruik

Download en open de add-in voor PowerPoint Online of voor Google Slides. Maak uw interactieve les met een leeg canvas in PowerPoint of Google Slides, of gebruik een van de bijgeleverde sjablonen. U kunt verschillende beoordelingen toevoegen, vragen met versleepbare antwoorden, audio, afbeeldingen, video’s, en nog veel meer. Zodra de presentatie klaar is, start u die met Pear Deck.

Uitvoer

Prachtige interactieve presentaties die veel mogelijkheden hebben om uw leerlingen te betrekken en hen een veilig gevoel te geven tijdens uw lessen.

Goed voor

Dit is de beste interactieve presentatie software voor scholen, en onderwijzers die met kinderen werken.

9. Ludus: “Voor creatieve teams”

Beoordeling: 4,9/5 – 18 beoordelingen (Capterra)

Ludus - de interactieve presentatie tool

Ludus is presentatie software voor ontwerpers die volledige controle willen over hoe alles eruit ziet. Ludus heeft een leercurve voor niet-ontwerpers, maar het is rechttoe rechtaan voor wie gewend is aan ontwerptools als Sketch en Figma. Net als andere software kunt u afbeeldingen, video’s en tekst toevoegen. U kunt ook opnieuw te gebruiken elementen maken, de hoekradius van elementen bewerken, en toegang krijgen tot andere functies die ontwerpers moeten missen als ze andere interactieve software presentatie tools gebruiken.

Liefhebbers van lettertypes kunnen een bepaalde hoofdregel, regelhoogte en regelafstand instellen voor hun tekstelementen. Wie met vormen werkt, kan ze randen en schaduwen geven en er overlays van maken.

Gebruik

Ludus is een geavanceerde presentatie software tool voor het beheren van presentaties, waarmee professionals in een mum van tijd interessante en aantrekkelijke presentaties kunnen maken. De tool biedt een duidelijk voordeel van gelijktijdig samenwerken als een team aan een presentatie naar keuze. Admins kunnen hun workflow ook organiseren via gedeelde kanalen, rollen voor teamleden definiëren en hen in alle vertrouwen laten werken. Met Ludus kunnen professionals hun favoriete lettertypes gebruiken, hun videos, foto’s of GIF’s bewerken en blending modi toepassen in hun presentaties. 

Uitvoer

Dynamische presentaties die u kunt gebruiken om indruk te maken op klanten en andere marketeers. Ludus laat u uw presentatie exporteren in verschillende formaten: PDF, HTML, PPTX of afbeeldingen.

Goed voor

Perfect voor teams die niet beperkt willen worden. Een van de meer originele tools voor creatieve mensen.

10. Genially: “Voor het maken van interactieve visuele communicatie”

Beoordeling: 4,4/5 – 60 beoordelingen (Capterra)

Genially - de interactieve presentatie tool

Genially is een online platform waarmee u presentaties over elk onderwerp en voor elk publiek kunt omzetten in bijzonder interactief en geanimeerd materiaal.

Gebruik

Kies een van de duizenden sjablonen, of begin vanaf een blanco canvas. U kunt alle sjablonen volledig aanpassen, bestanden toevoegen, interactiviteit toevoegen, en objecten animeren met een animatie. De animatie in de sjablonen wordt automatisch voorzien, maar als u zin hebt om ze te veranderen, kunt u dat doen zoals u maar wilt. Wanneer u klaar bent met uw presentatie kunt u die presenteren met Genially, of downloaden in HTML, PDF, en JPEG-formaat.

Uitvoer

Bijzonder interactieve en geanimeerde presentaties die in uw website kunnen worden opgenomen, of gepresenteerd worden op een manier die u zelf kiest.

Goed voor

Genially is het beste interactieve presentatie tool voor mensen uit verschillende vakgebieden die hun publiek willen boeien door het materiaal dynamisch, mooi, en op een bijzonder interactieve manier te presenteren.

De conclusie

Wij hopen dat u dit artikel nuttig vond en dat u ten minste één interactieve presentatie software optie hebt ontdekt die u zeker eens zult willen downloaden. Als u professioneel ogende cursussen wilt maken met dia’s, scenario’s, screencasts en beoordelingen zonder tijd te besteden aan het volgen van trainingen, begin dan met het downloaden van een iSpring Suite 14-daagse proefversie van de website en verken alle functies van deze interactieve presentatie tool nu meteen.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Probeer een interactieve presentatie tool
Gratis Proberen
 

Begin snel en gemakkelijk met het maken van online cursussen