image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xmlimage/svg+xmlimage/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14ok-white-10x19ok-10x19twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Als u een quiz-maker tool moet kiezen en overweldigd wordt door hun talrijke mogelijkheden dan heeft dit artikel alle informatie die u zoekt. Wij hebben 7 populaire tools voor het maken van assessments uitgezocht en een gedetailleerde vergelijking gemaakt. Dit zal u helpen om te bepalen welke het best bij uw dagelijkse taken en workflow past. Zo kunt u uw beste quiz maken.

1. iSpring Suite

Quiz in iSpring Suite

iSpring Suite is een intuïtieve maar krachtige tool voor het maken van online cursussen en quizzen, hoe complex ook – uitgebreide werknemers beoordelingen, oefeningen met slepen en neerzetten, interactieve quizzen, snelle enquêtes, en nog veel meer. Het helpt eLearning ontwikkelaars en leraren om in recordtijd mobiele assessments te organiseren en gedetailleerde rapporten over de prestaties van elke leerling te krijgen.

Hoe het werkt

De tool is gemakkelijk te navigeren, omdat het tabbladen en linten heeft die lijken op MS Office. Met de WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor zijn tests heel eenvoudig te maken. U kunt vragen kiezen uit 14 sjablonen voor beoordelings- en enquêtevragen en ze eenvoudig vullen met uw tekst en media. Het testontwerp is responsief dus met deze tool kunt u een geweldige mobiele leerervaring aanbieden.

1. Soort vragen. iSpring Suite heeft 14 beoordeelbare en enquête vraagtypes voor een uitgebreide kennis beoordeling, waaronder meerkeuzevragen, matching vragen, slepen-en-neerzetten, woordenschat, hotspot vragen, essay, Likertschaal en meer.

2. Testregels. U kunt tijdslimieten instellen, het aantal pogingen, willekeurige vraagkeuze en de mogelijkheid om een vraag over te slaan toevoegen. Ook de puntentelling is zeer flexibel: u kunt een drempelscore bepalen en punten of strafpunten toekennen voor elke vraag, ook voor gedeeltelijk beantwoorde vragen. De vragen kunnen gemakkelijk in groepen worden ingedeeld en elke groep kan apart beoordeeld worden, zodat u meerdere onderwerpen in één test kunt beoordelen.

3. Delen en rapporten. Tests worden ontworpen in HTML5 formaat en kunnen worden gepubliceerd op een website, LMS, MS Word of een cloud sharing service aangeboden door dezelfde leverancier. Met de preview optie kunt u zien hoe een test eruit zal zien op verschillende apparaten voordat u deze publiceert. De tool biedt inzichtelijke rapporten, waardoor het gemakkelijk is om de prestaties van elke leerling bij te houden. U kunt gedetailleerde resultaten krijgen voor elke vraag of vragengroep. Zelfs als u geen LMS hebt kunt u toch volledige rapporten krijgen per e-mail of via uw lokale server.

Prijzen

Er is een gratis 30-dagen volledig functionele proefversie beschikbaar. Een abonnement op iSpring Suite kost €870. Er zijn speciale kortingen voor leerkrachten, studenten, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen. U maakt zo snel een quiz online.

2. Articulate Quizmaker

Articulate Quiz Maker

Met Articulate Quizmaker kunt u complexe niet-standaard beoordelingen maken en is een goede keuze voor technisch gevorderde eLearning ontwikkelaars. U kunt er heel wat mee bijstellen en u kunt er quizzen mee maken voor alle apparaten.

Hoe het werkt

Deze testmaker wordt geleverd als onderdeel van Articulate 360, een bundel van 9 tools. Articulate Quizmaker is een opzichzelfstaande applicatie met een PowerPoint-achtige interface. De tool heeft heel wat opties en u kunt zowel vragensjablonen als zelfgemaakte vragen gebruiken, maar het kan even duren voor u alle mogelijkheden kent.

1. Soort vragen. De Articulate applicatie heeft 20 formuliergebaseerde en 6 vrije vragen, waaronder zowel standaard meerkeuzevragen, matching, enz. als complexe drag-and-drop opties.

2. Testregels. Er zijn veel instellingen om af te stellen. U kunt een complexe puntentelling instellen (inclusief negatieve punten en punten voor gedeeltelijk goede antwoorden), het aantal pogingen instellen, gebruikers toestaan vragen over te slaan, enzovoort. De vragen kunnen in groepen worden gesorteerd en door elkaar worden geschud.

3. Delen en rapporten. De met Articulate gemaakte quizzen kunnen worden gepubliceerd op het web, in een bestaande presentatie, LMS, CD of MS Word. Quizzen worden gepubliceerd in HTML5 en Flash formaat, zodat ze gemakkelijk te bekijken zijn op mobiele apparaten. Bovendien kunt u een test publiceren in Articulate 360 en deze ter beoordeling online delen met collega’s. Wat de rapportage betreft, quiz resultaten kunnen alleen in een LMS worden bijgehouden.

Prijzen

Articulate’s Quizmaker wordt geleverd als onderdeel van Articulate 360, een abonnement dat $999 per jaar kost voor één gebruiker. Er is ook een volledig functionele 30-dagen gratis proefversie van de authoringsoftware beschikbaar.

3. Online Quiz Creator

EasyLMS Online Quiz Creator

Online Quiz Creator van EasyLMS helpt u om leuke quizzen te maken met geavanceerde functies, styling opties en statistieken. Online Quiz Creator integreert verschillende gamification elementen, sociale functies en leerprincipes.

Hoe het werkt

Maak examens, educatieve spellen en assessments voor online gebruik. De tests zijn uitgebreid te personaliseren en geschikt voor alle toestellen, inclusief smartphones. De nadruk van deze site ligt op het leuk maken van assessments en leren voor leerlingen. Het integreert goed met sociale media en de interface is zeer geschikt voor jongere studenten.

1. Soort vragen. U kunt kiezen uit: meerkeuze, vul de lege velden in en 4 verschillende beeldvragen. U kunt zelfs vragen maken met meerdere juiste antwoorden

2. Testregels. De puntentelling en timing zijn ontworpen om de speeltijd en betrokkenheid te maximaliseren

3. Delen en rapporten. Met Online Quiz Creator kunt u de rangschikking van uw spelers zien en in de statistieken van alle gespeelde wedstrijden duiken. Analyseer welke vragen gemakkelijk zijn en welke moeilijker. Download de resultaten naar Excel om ze verder te analyseren.

Prijzen

Prijzen beginnen vanaf €45 per maand. Er is een gratis proefversie beschikbaar.

4. Respondus

Multiple choice question in Respondus

Respondus is ontworpen om assessments te maken voor leermanagementsystemen. Het is een uitstekende keuze voor universiteitsdocenten, omdat het werkt met populaire onderwijsgerichte LMS’en en de leverancier levert ook een speciale browser om te voorkomen dat studenten spieken. De tool ondersteunt Blackboard Learn 9.x, Brightspace 10.x, Canvas, Moodle, IMS QTI 1.x en Pearson LearningStudio.

Hoe het werkt

Examens in Respondus kunnen worden samengesteld uit de beschikbare testbank van de uitgever of door gebruik te maken van de examen wizard. Eerst kiest u het LMS dat u gebruikt (de tool maakt verschillende “persoonlijkheden” aan voor elk LMS), dan maakt u uw vragen en uploadt u de test naar uw leersysteem. Vragen kunnen ook geïmporteerd worden uit Word of uit andere examens die met de software gemaakt zijn. De UI is een beetje Windows 98-achtig, maar alle essentiële functies zijn gemakkelijk te vinden.

1. Soort vragen. Het aantal vragen varieert voor verschillende LMS’en. In het algemeen biedt de tool 15 vraagtypes, waaronder berekende en algoritmische vragen.

2. Testregels. Met Respondus kunt u uw quizzen beveiligen met een wachtwoord, tijdslimieten instellen, de rechtermuisknop blokkeren of leerlingen de quiz laten maken via een speciale browser om spieken te voorkomen. Het is ook mogelijk om leerlingen verschillende pogingen te laten doen om een test te maken en de antwoorden na de deadline in te zenden zonder dat er punten worden toegekend. Bovendien kunt u groepen vragen maken en die willekeurig indelen.

3. Delen en rapporten. De mogelijkheden om te delen zijn beperkt: met Respondus gemaakte tests kunnen worden afgedrukt of geüpload naar een LMS. U kunt tests rechtstreeks in een online cursus publiceren, of zelfs in meerdere cursussen, en ze tussen verschillende LMS’en verplaatsen. Er is een optie om te bekijken hoe een test eruit ziet voordat u deze in een LMS zet. Rapporten zijn beschikbaar in uw leersysteem en bevatten scores, algemene statistieken en antwoordverdeling. U kunt quizprojecten archiveren en terugzetten om ze met collega’s te delen.

Prijzen

De tool heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Licenties zijn verkrijgbaar voor $79 als u online met een creditcard koopt of $149 als u per cheque of betalingsopdracht bestelt.

5. QuestionWriter HTML5

QuestionWriter HTML5

QuestionWriter HTML5 is een andere betaalde tool voor onderwijzers waarmee u aanpasbare SCORM conforme quizzen kunt maken en de resultaten van leerlingen kunt volgen. Het helpt leraren en examenmakers beoordelingen voor het Web en LMS’en te ontwikkelen, toetsinstellingen te optimaliseren en rapporten te genereren.

Hoe het werkt

QuestionWriter is een desktop quiz creator met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. U kunt toetsen helemaal zelf maken of één van de 20 kant-en-klare toets sjablonen gebruiken (die er echter wel een beetje verouderd uitzien). De tool ondersteunt HTML5 voor mobiel gebruik, maar het ontwerp van de quiz is niet responsive dus de tests zijn niet zo gemakkelijk af te leggen op mobiele toestellen.

1. Soort vragen. Question Writer biedt 10 soorten vragen, waaronder meerkeuzevragen, overeenkomstvragen, opstelvragen, uitlegvragen en meer.

2. Testregels. Er zijn tal van opties in te stellen bij een quiz maken (sommige instellingen zijn echter moeilijk te configureren). U kunt een tijdslimiet instellen, zodat de resultaten automatisch naar de onderwijzer worden gestuurd als de tijd voorbij is. Het is mogelijk om punten en strafpunten toe te kennen, gedeeltelijke antwoorden te beoordelen, vraaggroepen te maken en de vragen in willekeurige volgorde te stellen en meervoudige scoretoekenning te gebruiken. Er is ook een optie om naar de gegevens van de leerlingen te vragen wanneer ze een quiz maken.

3. Delen en rapporten. Een toets die in QuestionWriter gemaakt is kan geüpload worden naar het web of een LMS (als die SCORM 1.2 ondersteunt), geëxporteerd worden naar tekst of QTI formaat of afgedrukt worden. Wat de rapporten betreft kunnen leerkrachten die ontvangen per e-mail, exporteren als Excel bestanden, of online bekijken. De resultaten van de online quiz kunnen naar de server of per e-mail gestuurd worden.

Prijzen

Voor €395  kunt u alles gebruiken wat de software te bieden heeft, inclusief onbeperkt toetsen maken en ondersteuning per e-mail/forum en hebt u toegang tot de test management software.

6. Hot Potatoes

Free quiz software by Hot Potatoes

Hot Potatoes is een gratis softwarebundel, beschikbaar voor zowel Windows als Mac, die zes programma’s bevat. Vijf daarvan zijn voor het maken van verschillende soorten oefeningen en met de laatste kunt u ze combineren. Deze quiz creator is goed geschikt voor taalleraren die vocabulaire quizzen en kleine oefenopgaven voor hun leerlingen willen maken.

Hoe het werkt

Hot Potatoes is een bundel van zes tools. U kunt aparte opdrachten maken of ze door elkaar gebruiken en ze dan publiceren als webpagina’s of uploaden naar uw LMS. Er is ook een Java versie beschikbaar voor Mac computers, maar die is niet te gebruiken met SCORM. De geavanceerde functionaliteit is alleen toegankelijk voor mensen met kennis van JavaScript en HTML.

1. Soort vragen. Er zijn 8 soorten vragen, waaronder vul de lege velden in, matching, meerkeuze, door elkaar gehusselde zinnen en kruiswoordraadsels.

2. Testregels. Alles is vrij eenvoudig. Met Hot Potatoes kunt u aan sommige soorten vragen een gewicht toekennen, strafpunten voor foute antwoorden instellen en de tijd voor een test beperken. Leerlingen mogen tijdens een toets om hints vragen of hun fouten verbeteren (en voor deze acties punten verliezen).

3. Delen en rapporten. U kunt toetsen publiceren als webpagina’s (die gemakkelijk kunnen worden bewerkt in WYSIWYG editors), SCORM pakketten maken voor LMS’en of een online quiz kopiëren naar een document om af te drukken. Testresultaten kunnen via e-mail worden verstuurd via uw server (vereist een ingewikkelde configuratie) of worden weergegeven in uw LMS. U kunt ook een quiz uploaden naar de hotpotatoes.net server (het is een virtuele leeromgeving) en daar de vorderingen van de leerlingen volgen. Dit platform wordt aangebodenop abonnementsbasis (begint vanaf ongeveer $64).

Prijzen

Hot Potatoes is beschikbaar als freeware download van de Half-Baked Software’s startpagina. Deze testmaker is gratis voor instellingen zonder winstoogmerk of onderwijsinstellingen onder voorwaarde dat het geproduceerde materiaal voor iedereen vrij beschikbaar is via het web. Anders begint een licentie met 1 gebruiker vanaf $100 US.

7. QuizStar

QuizStar

QuizStar is een gratis online dienst voor leraren waarmee u quizzen voor leerlingen kunt maken, hen kunt uitnodigen in een online klaslokaal en de testresultaten in uw browser kunt bekijken. Ondanks het feit dat de toetsen in een browser gemaakt worden, is het beter om ze vanaf PC’s te maken aangezien de website geen mobiele versie heeft.

Hoe het werkt

Een leraar meldt zich aan op de website, maakt een toets aan en typt de vragen in. Vervolgens maakt de leraar een online klas aan en wijst de test aan een groep leerlingen toe. Net als in een LMS.

1. Soort vragen. De tool biedt 3 eenvoudige vraagtypes: meerkeuze, waar/onwaar en kort antwoord, waarmee u eenvoudige assessments kunt maken.

2. Testregels. U kunt openbare of privé online klassen aanmaken met de mogelijkheid om zelf in te schrijven. Als ze op privé zijn ingesteld kunnen toetsen worden toegewezen aan leerlingen die in het systeem inloggen met de inloggegevens die ze van hun leraar hebben gekregen. Er is een optie om het aantal pogingen, de tijdsduur en de punten in te stellen. Het is ook mogelijk om begin- en einddatum van de toets op te geven. Vragen kunnen niet door elkaar geschud worden.

3. Delen en rapporten. De leerlingen maken de toegewezen tests online, rechtstreeks in hun browser. De rapporten bevatten een overzicht van de testresultaten, een analyse van de vragen en de resultaten van de leerlingen. Met de rapport manager kunt u dagelijks of wekelijks resultaten naar een leraar sturen.

Prijzen

Gratis

Conclusie

Wij hopen dat deze informatie nuttig is geweest en dat u nu op de goede weg bent om een perfecte tool voor het maken van quizzen te kiezen van een top aanbieder op het gebied van e-learning.

Schrijf u in voor de proefversie van een e-learning tool die u interesseert, test het uit en zorg ervoor dat u het met plezier gebruikt.

Als u direct een digitale quiz wilt maken, zonder urenlang oefenen of zoeken in support forums, dan kunt u nu de gratis proefversie van iSpring Suite 30 dagen uitproberen en alle functies leren kennen.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Maak Simpel Quizzen met iSpring Suite
Meer weten
 

Begin snel en gemakkelijk met het maken van online cursussen