U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14ok-white-10x19ok-10x19twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Als u een online quiz tool moet kiezen en overweldigd wordt door hun talrijke mogelijkheden dan heeft dit artikel alle informatie die u zoekt. Wij hebben 7 populaire tools voor een online quiz maken van assessments uitgezocht en vergeleken. Dit zal u helpen om te bepalen welke het best bij uw dagelijkse taken en workflow past om de beste quiz maken.

iSpring Suite

Ontdek hoe u snel en eenvoudig een quiz maakt met iSpring Suite.

Gratis proefversie Meer informatie

1. Online quiz tool van de iSpring

Online quiz maken in iSpring Suite

iSpring Suite is een intuïtieve maar krachtige tool die geschikt is voor een quiz online maken en cursussen, hoe complex ook – uitgebreide werknemers beoordelingen, oefeningen met slepen en neerzetten, een interactieve quiz voor vrienden samenstellen, snelle enquêtes, online testen maken, een muziekquiz maken en toetsen.

Hoe het werkt

De tool is gemakkelijk te navigeren, omdat het tabbladen en linten heeft die lijken op MS Office. Met de WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor zijn tests heel eenvoudig te maken. U kunt bij een online vragenspel maken kiezen uit 14 sjablonen voor beoordelings- en enquêtevragen.

1. Soort vragen. iSpring Suite heeft 14 beoordeelbare en enquête vraagtypes voor een uitgebreide kennis beoordeling, waaronder meerkeuzevragen, matching open vragen, slepen-en-neerzetten, woordenschat, hotspot vragen, essay, Likertschaal en meer.
2. Testregels. U kunt tijdslimieten instellen, het aantal pogingen, willekeurige vraagkeuze en de mogelijkheid om een vraag over te slaan toevoegen. Ook de puntentelling is zeer flexibel: u kunt een drempelscore bepalen en punten of strafpunten toekennen.
3. Delen en rapporten. Tests worden ontworpen in HTML5 formaat en kunnen worden gepubliceerd op een website, LMS, MS Word of een cloud sharing service aangeboden door dezelfde leverancier.

Prijzen

Er is een gratis 14-dagen volledig functionele proefversie beschikbaar. Een abonnement op iSpring Suite kost €970. Er zijn speciale kortingen voor leerkrachten, studenten, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen.

2. Myquiz

Myquiz

Wil je weten hoe een online quiz maken makkelijker wordt? Met Myquiz kunt u een interactieve quiz samenstellen gratis uitproberen. Er is enorm veel mogelijk met deze tool, zoals online toetsen of een kwis creëren.

Hoe het werkt

Meespelen of een test op smartphone delen is erg makkelijk. Met een code kan er een gebruikersnaam worden ingevoerd.

1. Soort vragen. In Myquiz kunt u met verschillende soorten vragen werken. Zo is er de optie om meerkeuzevragen te stellen, open vragen of polls gaan om de meningen van spelers te peilen.
2. Testregels. Op het gebied van de regels is Myquiz aardig flexibel. Zoals gezegd kan er veel worden gepersonaliseerd, en dat is alleen maar fijn. Op die manier wordt het makkelijker een klik te zoeken met ieder publiek. Veel grote merken Myquiz ook.
3. Delen en rapporten. Er zijn verschillende functies die delen en het verkrijgen van rapportages met Myquiz makkelijk maken. De zogenaamde Collaboration functie maakt het mogelijk om een quiz of toets makkelijk te delen.

Prijzen

Er is een gratis versie om Myquiz voor een zelf quiz maken mee uit te proberen. De betaalde abonnementen zijn er in drie varianten, Basic, Professional en Professional Plus. Deze kosten respectievelijk $20, $58 en $95 per maand.

3. Google Forms

Google Forms

Google Forms maakt een quiz online maken makkelijk en overzichtelijk. Er is onder andere de mogelijkheid om veelvuldig fout beantwoorde vragen uit te lichten, net als gemiddelden.

Hoe het werkt

In Google Forms kunt u een formulier openen, naar de instellingen gaan en daarna ziet u de optie om een online toets te maken.

1. Soort vragen. Een online vragenspel maken kan met Google Forms op allerlei manieren. Kies voor open of multiple choice vragen, dropdown vragen, of vakjes om aan te vinken. Ook kunt u afbeeldingen of video’s toevoegen bij een digitale quiz maken.
2. Testregels. Net als dat een online quiz maken handig gaat geldt dit ook voor het toevoegen van regels. Per vraag kunt u bijvoorbeeld een maximale lengte voor het antwoord invoeren, of bepaalde woorden voor in het antwoord.
3. Delen en rapporten. Zoals gezegd kunt u diagrammen uitdraaien, net als grafieken. Een andere optie is om samenvattingen of resultaten te delen met andere gebruikers via een e-mailadres.

Prijzen

Google Forms kunt u volledig gratis gebruiken als individu, zolang er maar een Google account is. Voor bedrijven kost dit $6 per gebruiker. Het maakt een kwis maken in ieder geval stukken eenvoudige.

4. PowerPoint

PowerPoint

Een interactieve quiz maken voor vrienden of leerlingen kan met PowerPoint betrekkelijk eenvoudig. In de nieuwste versie van het programma zitten enorm veel handige functies die hierbij kunnen helpen.

Hoe het werkt

Met behulp van de tekstvakken is het simpel om vragen in te voeren.

1. Soort vragen. Er kunnen dus meerdere soorten vragen worden ingevoerd. Een populaire optie is om in dezelfde quiz of hetzelfde vragenspel meerdere vragen door elkaar te gooien.
2. Testregels. Hoewel PowerPoint ideaal is om een quiz samen te stellen, is het toevoegen van regels iets moeilijker. Houdt hier daarom goed rekening mee.
3. Delen en rapporten. Voor het delen van de resultaten kunnen andere programma’s soms meer geschikt zijn dan PowerPoint zelf.

Prijzen

Vanaf €7 per maand heeft u beschikking over alle programma’s van Microsoft 365. Ook kunt u PowerPoint eenmalig aanschaffen voor €149.

5. Kahoot!

Kahoot!

Met de online quizmaker Kahoot! kunt u tot vier antwoorden gebruiken. Het is populair voor het maken van een online interactieve quiz.

Hoe het werkt

Vragen kunnen met Kahoot! worden geprojecteerd op een groot scherm. Ook kunnen de antwoorden op bijvoorbeeld de telefoon of schermen van deelnemers worden weergegeven.

1. Soort vragen. Er kunnen onder andere vragen worden gemaakt met meerdere mogelijke antwoorden, maar open vragen met tijdslimiet zijn ook een optie.
2. Testregels. Op het gebied van de regels voor een online test zijn er allerlei mogelijkheden. Een optie is bijvoorbeeld tussen vragen door te laten zien hoe een deelnemer ervoor staat.
3. Delen en rapporten. Delen kan met een link, maar ook via social media of per e-mail. Links kunnen zichtbaar worden gemaakt voor iedereen of voor een select gezelschap deelnemers.

Prijzen

U kunt het gratis uitproberen of kiezen uit een van de vier pakketten, Starter, Standard, Presenter of Pro. Deze kosten respectievelijk €10, €17, €39 of €49 per maand.

6. Typeform

Typeform

Typeform kan zeer handig zijn voor het maken van vragenlijsten of een quiz organiseren. Leerlingen kunnen op die manier evalueren, u beoordelen, en getest worden op hun kennis.

Hoe het werkt

In Typeform zult u veel templates kunnen vinden. Deze zijn helemaal klaar voor gebruik en dat scheelt dus veel tijd. Met een handige sleep functie kunt u heel snel vragen toe gaan voegen.

1. Soort vragen. Een online quiz maken wordt stukken leuker met de vele opties die een tool als Typeform biedt. Zo kunt u voor meerkeuzevragen gaan met afbeeldingen, of vragen op basis van waardering zoals met sterren.
2. Testregels. Met Typeform als online quiz tool kunt u veel kanten op. Het is bijvoorbeeld mogelijk vragen verplicht te maken of juist niet.
3. Delen en rapporten. Er is een speciaal gedeelte in Typeform met resultaten. Daarbij is vragen uitfilteren ook een mogelijkheid.

Prijzen

Er zijn drie abonnementen, namelijk Basic, Plus en Business. Basic kost maandelijks €21, Plus €46 en Business €75.

7. Articulate Quizmaker

Articulate Quizmaker

Met Articulate Quizmaker kunt u complexe niet-standaard beoordelingen maken en is een goede keuze voor technisch gevorderde e-learning ontwikkelaars.

Hoe het werkt

Deze testmaker wordt geleverd als onderdeel van Articulate 360, een bundel van 9 tools. Articulate Quizmaker is een opzichzelfstaande applicatie met een PowerPoint-achtige interface.

1. Soort vragen. De Articulate applicatie heeft 20 formulier gebaseerde en 6 vrije vragen, waaronder zowel standaard meerkeuzevragen, matching, enz. als complexe drag-and-drop opties.
2. Testregels. Er zijn veel instellingen om af te stellen. U kunt een complexe puntentelling instellen (inclusief negatieve punten en punten voor gedeeltelijk goede antwoorden), het aantal pogingen instellen, gebruikers toestaan vragen over te slaan, enzovoort.
3. Delen en rapporten. De met Articulate gemaakte quizzen kunnen worden gepubliceerd op het web, in een bestaande presentatie, LMS, CD of MS Word. Quizzen worden gepubliceerd in

HTML5 en Flash formaat, wat makkelijk is op mobiele apparaten. Bovendien kunt u een test publiceren in Articulate 360.

Prijzen

Articulate’s Quizmaker wordt geleverd als onderdeel van Articulate 360, een abonnement dat $999 per jaar kost voor één gebruiker. Er is ook een volledig functionele 30-dagen gratis proefversie.

8. Online Quiz Creator

Online Quiz Creator

Online Quiz Creator van EasyLMS helpt u om leuke quizzen te maken met geavanceerde functies, styling opties en statistieken. Online Quiz Creator integreert verschillende gamification elementen, sociale functies en leerprincipes.

Hoe het werkt

Maak examens, educatieve spellen en assessments voor online gebruik. De tests zijn uitgebreid te personaliseren en geschikt voor alle toestellen, inclusief smartphones.

1. Soort vragen. U kunt kiezen uit: meerkeuze, vul de lege velden in en 4 verschillende beeldvragen. U kunt zelfs vragen maken met meerdere juiste antwoorden.
2. Testregels. De puntentelling en timing zijn ontworpen om de speeltijd en betrokkenheid te maximaliseren.
3. Delen en rapporten. Met Online Quiz Creator kunt u de rangschikking van uw spelers zien en in de statistieken van alle gespeelde wedstrijden duiken.

Prijzen

Prijzen beginnen vanaf €45 per maand. Er is een gratis proefversie beschikbaar.

9. Respondus

Respondus

Respondus is ontworpen om assessments te maken voor leermanagementsystemen. Het is een uitstekende keuze voor universiteitsdocenten, door de populaire onderwijsgerichte LMS’en. De tool ondersteunt Blackboard Learn 9.x, Brightspace 10.x, Canvas, Moodle, IMS QTI 1.x en Pearson LearningStudio.

Hoe het werkt

Op de vraag hoe maak ik een online quiz met Respondus is het antwoord als volgt. Eerst kiest u het LMS dat u gebruikt (de tool maakt verschillende “persoonlijkheden” aan voor elk LMS), dan maakt u uw vragen en uploadt u de test naar uw leersysteem. Vragen kunnen ook geïmporteerd worden uit Word.

1. Soort vragen. Het aantal vragen varieert voor verschillende LMS’en. In het algemeen biedt de tool 15 vraagtypes, waaronder berekende en algoritmische vragen.
2. Testregels. Met Respondus kunt u uw quizzen beveiligen met een wachtwoord, tijdslimieten instellen, de rechtermuisknop blokkeren of leerlingen de quiz laten maken via een speciale browser.
3. Delen en rapporten. De mogelijkheden om te delen zijn beperkt: met Respondus gemaakte tests kunnen worden afgedrukt of geüpload naar een LMS. U kunt quizprojecten archiveren en terugzetten.

Prijzen

De tool heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Licenties zijn verkrijgbaar voor $79 als u online met een creditcard koopt of $149 per betalingsopdracht, waarmee het een goed Kahoot alternatief is.

10. QuestionWriter HTML5

QuestionWriter HTML5

QuestionWriter HTML5 is een andere betaalde tool voor onderwijzers waarmee u aanpasbare SCORM conforme quizzen kunt maken. Het helpt leraren en examenmakers beoordelingen voor het Web en LMS’en te ontwikkelen.

Hoe het werkt

QuestionWriter is een desktop quiz creator met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. U kunt één van de 20 kant-en-klare toets sjablonen gebruiken (die er echter wel een beetje verouderd uitzien). De tool ondersteunt HTML5 voor mobiel gebruik, al werkt dit niet optimaal.

1. Soort vragen. Question Writer biedt 10 soorten vragen, waaronder meerkeuzevragen, overeenkomstvragen, opstelvragen, uitlegvragen en meer.
2. Testregels. U kunt een tijdslimiet instellen, zodat de resultaten automatisch naar de onderwijzer worden gestuurd als de tijd voorbij is. Het is mogelijk om punten en strafpunten toe te kennen.
3. Delen en rapporten. Een toets die in QuestionWriter gemaakt is kan geüpload worden naar het web of een LMS (als die SCORM 1.2 ondersteunt), geëxporteerd worden naar tekst of QTI formaat of afgedrukt worden.

Prijzen

Voor €395 kunt u alles gebruiken wat de software te bieden heeft, inclusief onbeperkt toetsen maken en ondersteuning per e-mail/forum en hebt u toegang tot de test management software.

11. Hot Potatoes

Hot Potatoes

Hot Potatoes is een gratis softwarebundel, beschikbaar voor zowel Windows als Mac, die zes programma’s bevat. Vijf daarvan zijn voor het maken van verschillende soorten oefeningen en met de laatste kunt u ze combineren.

Hoe het werkt

Hot Potatoes is een bundel van zes tools. U kunt aparte opdrachten maken en ze dan publiceren als webpagina’s of uploaden naar uw LMS. Er is ook een Java versie beschikbaar voor Mac computers, maar die is niet te gebruiken met SCORM.

1. Soort vragen. Er zijn 8 soorten vragen, waaronder vul de lege velden in, matching, meerkeuze, door elkaar gehusselde zinnen en kruiswoordraadsels.
2. Testregels. Alles is vrij eenvoudig. Met Hot Potatoes kunt u aan sommige soorten vragen een gewicht toekennen, strafpunten voor foute antwoorden instellen en de tijd beperken. Leerlingen mogen tijdens een toets om hints vragen of hun fouten verbeteren.
3. Delen en rapporten. U kunt toetsen publiceren als webpagina’s (die gemakkelijk kunnen worden bewerkt in WYSIWYG editors), SCORM pakketten maken voor LMS’en of een online quiz kopiëren naar een document om af te drukken.

Prijzen

Hot Potatoes is beschikbaar als freeware download van de Half-Baked Software’s startpagina. Deze testmaker is gratis voor instellingen zonder winstoogmerk of onderwijsinstellingen. Anders begint een licentie met 1 gebruiker vanaf $100 US.

12. QuizStar

QuizStar

QuizStar is een gratis online dienst voor leraren waarmee u quizzen voor leerlingen kunt maken, hen kunt uitnodigen in een online klaslokaal per video en de testresultaten in uw browser kunt bekijken.

Hoe het werkt

Een leraar meldt zich aan op de website, maakt een toets aan en typt de vragen in. Vervolgens maakt de leraar een online klas aan en wijst de test aan een groep leerlingen toe. Net als in een LMS.

1. Soort vragen. De tool biedt 3 eenvoudige vraagtypes: meerkeuze, waar/onwaar en kort antwoord, waarmee u eenvoudige assessments kunt maken.
2. Testregels. U kunt openbare of privé online klassen aanmaken met de mogelijkheid om zelf in te schrijven. Er is een optie om het aantal pogingen, de tijdsduur en de punten in te stellen.
3. Delen en rapporten. De leerlingen maken de toegewezen tests online, rechtstreeks in hun browser. De rapporten bevatten een overzicht van de testresultaten, een analyse van de vragen en de resultaten van de leerlingen.

Prijzen

Gratis

Conclusie

Wij hopen dat deze informatie nuttig is geweest en dat u nu op de goede weg bent om een perfecte tool voor het maken van quizzen te kiezen. Schrijf u in voor de proefversie van een online quiz tool die u interesseert, test het uit en doe dit met plezier.

Als u meteen een online quiz wilt maken, zonder urenlang te oefenen of forums te doorzoeken voor wat ondersteuning, kunt u iSpring Suite authoring tool gebruiken. Dit hulpmiddel voor het maken van online quizzen heeft een gratis proefversie van maar liefst 14 dagen. Begin vandaag nog met het maken van uw eerste interactieve quiz!

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

2 reacties op “Online quiz maken: de 12 beste tools

 • Leuke tips! Ik vroeg mij af of u de gratis tool WRTS al kent? Hiermee kunnen leraren interactieve quizzen maken. Wellicht een toevoeging voor uw artikel.

  • Beste Aniek,
   Bedankt voor je feedback en tip voor een andere tool. Dit is een goede aanvulling, bedankt voor het delen!
   Met vriendelijke groet,
   Het iSpring team

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Online quiz maken met iSpring Suite
Gratis Proberen
 

Begin snel en gemakkelijk met het maken van online cursussen