U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Hoe onmisbaar ze tegenwoordig ook zijn, online quizzen blijven jaar na jaar groeien in populariteit. Instructieontwerpers gebruiken ze om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten met digitale trainingen, marketeers gebruiken tests om nieuwe leads te verzamelen en Facebook-gebruikers bedenken quizzen om hun volgers te vermaken.

Het beste is dat het nu niet meer nodig is om kennis te hebben van programmeren of ontwerpen om mooie quizzen te maken. Er is een hele categorie hulpmiddelen die deze taak kan stroomlijnen, quizmakers genaamd. Maar het juiste product vinden in zo’n overvolle markt kan een hele uitdaging zijn.

​​In dit artikel bekijken we de 13 beste quizmakers, zowel gratis als betaald, en zowel desktop als online oplossingen.

iSpring Suite

Ontdek hoe u snel en eenvoudig een quiz maakt met iSpring Suite.

Gratis proefversie Meer informatie

Wat maakt een quizmaker goed?

Hier zijn zes belangrijke kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een quizmaker:

 • Verschillende soorten vragen. Het is moeilijk om leerlingen betrokken te houden als een quiz alleen uit meerkeuzevragen bestaat. Ze unieke manieren bieden om te werken met digitale inhoud, zoals slepen en neerzetten of hotspots, is een van de beste manieren om het materiaal beter te onthouden. Daarom verdient een quizmaker met verschillende soorten vragen de voorkeur.
 • Responsieve output. Voor ongeveer 50% van het online verkeer worden tegenwoordig smartphones gebruikt, dus u hebt feilloze Android / iOS compatibiliteit nodig voor uw leerinhoud. Digitaal leren is niet langer een activiteit die alleen op een desktop plaatsvindt, dus is het het beste om een oplossing te gebruiken die mobiel-ready quizzen kan maken.
 • Rapportage. Een quizmaker is van weinig waarde zonder de middelen om antwoorden en resultaten van leerlingen te verzamelen. Zorg ervoor dat er manieren zijn om gedetailleerde statistieken over testen te verzamelen – of het nu gaat om het e-mailen van resultaten of om de kracht van xAPI te gebruiken om ze op te slaan in een LMS.
 • Veel verschillende instellingen. Het instellen van vertakkingen en het toevoegen van feedback dia’s kan helpen om quizzen effectiever te maken. En met de mogelijkheid om vragen en antwoorden willekeurig te maken en het aantal toegestane pogingen te specificeren, maakt u tests die beveiligd zijn tegen spieken.
 • Vragen importeren en exporteren, gebruik van vragenbanken. Het is handig als alle vragen opgeslagen zijn in een tekstbestand, maar het is nog beter als u ze in bulk kunt importeren in uw quizmaker. Het opzetten van een aantal vragenbanken om gemakkelijk vragen op te slaan en te hergebruiken is een andere geweldige optie.

1. iSpring Suite

Online quiz maken in iSpring Suite

iSpring Suite is een intuïtieve maar krachtige tool die geschikt is voor een quiz online maken en cursussen, hoe complex ook – uitgebreide werknemers beoordelingen, oefeningen met slepen en neerzetten, een interactieve quiz voor vrienden samenstellen, snelle enquêtes, online testen maken, een muziekquiz maken en toetsen.

Hoe het werkt

De tool is gemakkelijk te navigeren, omdat het tabbladen en linten heeft die lijken op MS Office. Met de WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor zijn tests heel eenvoudig te maken. U kunt bij een online vragenspel maken kiezen uit 14 sjablonen voor beoordelings- en enquêtevragen.

 1. Vraagtypes. iSpring Suite heeft 14 beoordeelbare en enquête vraagtypes voor een uitgebreide kennis beoordeling, waaronder meerkeuzevragen, matching open vragen, slepen-en-neerzetten, woordenschat, hotspot vragen, essay, Likertschaal en meer.
 2. Testregels. U kunt tijdslimieten instellen, het aantal pogingen, willekeurige vraagkeuze en de mogelijkheid om een vraag over te slaan toevoegen. Ook de puntentelling is zeer flexibel: u kunt een drempelscore bepalen en punten of strafpunten toekennen.
 3. Delen en rapporten. Tests worden ontworpen in HTML5 formaat en kunnen worden gepubliceerd op een website, LMS, MS Word of een cloud sharing service aangeboden door dezelfde leverancier.

Prijzen

Er is een gratis 14-dagen volledig functionele proefversie beschikbaar. Een abonnement op iSpring Suite kost 970 €. Er zijn speciale kortingen voor leerkrachten, studenten, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen.

2. Quizlet

Quizlet

Quizlet is een intuïtieve testmaker voor leerkrachten. Hiermee kunnen docenten hun eigen flashcards en quizzen van elke complexiteit maken op basis van aanpasbare vragensjablonen.

Hoe het werkt

Quizlet is een online toetsgenerator met een gebruiksvriendelijke interface. Het bevat AI- en gamificatiefuncties om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten. Leerkrachten kunnen vragensjablonen gebruiken of zelf testvragen maken. Quizlet heeft een responsief MS Office-achtig ontwerp, zodat leerlingen toetsen kunnen maken op mobiele apparaten.

 1. Vraagtypes. Quizlet biedt verschillende vraagtypes, waaronder meerkeuzevragen, waar/onwaar vragen, open vragen, invulvragen en audiovragen.
 2. Testregels. Leerkrachten kunnen tijdslimieten instellen, het aantal toegestane pogingen, punten toekennen voor elke vraag en leerlingen toestaan om vragen over te slaan. U kunt ook vragen door elkaar husselen of ze in een bepaalde volgorde zetten.
 3. Delen en rapporten. De opties om te delen zijn beperkt: leerkrachten kunnen de directe link naar de test delen of de test versturen via e-mail, Google Classroom, Remind of Microsoft Teams. Met de preview-optie kunt u zien hoe een test eruit zal zien op verschillende apparaten voordat u deze publiceert. Wat rapportage betreft, kunnen leerkrachten klaslokalen aanmaken om uitgebreide inzichten te krijgen en de prestaties van individuele leerlingen rechtstreeks in de app te volgen. Quizlet biedt geen SCORM of LMS-compliance.

Prijzen

Het Quizlet Teacher Plus abonnement kost $35,99 per jaar. Het wordt geleverd met een gratis proefperiode van 30 dagen voor alle premium functies. Er zijn kortingen beschikbaar voor groepsabonnementen.

3. Myquiz

Myquiz

Wil je weten hoe een online quiz maken makkelijker wordt? Met Myquiz kunt u een interactieve quiz samenstellen gratis uitproberen. Er is enorm veel mogelijk met deze tool, zoals online toetsen of een quiz creëren.

Hoe het werkt

Meespelen of een test op smartphone delen is erg makkelijk. Met een code kan er een gebruikersnaam worden ingevoerd.

 1. Vraagtypes. In Myquiz kunt u met verschillende soorten vragen werken. Zo is er de optie om meerkeuzevragen te stellen, open vragen of polls gaan om de meningen van spelers te peilen.
 2. Testregels. Op het gebied van de regels is Myquiz aardig flexibel. Zoals gezegd kan er veel worden gepersonaliseerd, en dat is alleen maar fijn. Op die manier wordt het makkelijker een klik te zoeken met ieder publiek. Veel grote merken Myquiz ook.
 3. Delen en rapporten. Er zijn verschillende functies die delen en het verkrijgen van rapportages met Myquiz makkelijk maken. De Collaboration functie maakt het mogelijk om een quiz of toets makkelijk te delen.

Prijzen

Er is een gratis versie om Myquiz uit te proberen. De betaalde abonnementen zijn er in drie varianten: Basic, Professional en Professional Plus. Deze kosten respectievelijk $19.99, $35.99, $59.99 en $119.99 per maand.

4. Google Forms + Flubaroo

Google Forms + Flubaroo

Google Forms en Flubaroo, kunnen samen dienen als een gratis online testmaker. Deze tools zijn beschikbaar voor elk apparaat met een internetverbinding, dus enquêtes en tests zijn eenvoudig af te nemen vanaf mobiele apparaten.

Hoe het werkt

Om tests te maken, maakt u een nieuw Google-formulier, typt u de vragen, slaat u het formulier op en voegt u de antwoordsleutels toe. De testresultaten worden in een spreadsheet gezet. Vervolgens kunt u de resultaten automatisch laten beoordelen met Flubaroo, een extensie voor Google Sheets die testresultaten analyseert.

 1. Vraagtypes. Deze testmaker heeft 9 soorten vragen: meerkeuzevragen, korte open vragen, langere open vragen, bestandsupload, selectievakjesraster, dropdown, lineaire schaal en datum en tijd.
 2. Testregels. Omdat Google Forms beter geschikt is voor enquêtes, zijn de testregels vrij eenvoudig. Het is mogelijk om vragen te verschuiven, e-mailadressen van leerlingen te verzamelen en hen toe te staan antwoorden te bewerken na het indienen.
 3. Delen en rapporten. Docenten kunnen geautomatiseerde rapporten genereren met verschillende statistieken, zoals de gemiddelde score, moeilijkheidsniveaus van de vragen, prestatiepercentages van leerlingen en vaak fout beantwoorde vragen. Het rapport wordt weergegeven als een tabel of een diagram en studenten kunnen hun resultaten via e-mail ontvangen.

Prijzen

Google Forms kunt u volledig gratis gebruiken als individu, zolang er maar een Google account is. Voor bedrijven kost dit €11.50 per gebruiker. Het maakt een kwis maken in ieder geval stukken eenvoudige.

5. PowerPoint

PowerPoint

Een interactieve quiz maken voor vrienden of leerlingen kan met PowerPoint betrekkelijk eenvoudig. In de nieuwste versie van het programma zitten enorm veel handige functies die hierbij kunnen helpen.

Hoe het werkt

Met behulp van de tekstvakken is het simpel om vragen in te voeren.

 1. Vraagtypes. Er kunnen dus meerdere soorten vragen worden ingevoerd. Een populaire optie is om in dezelfde quiz of hetzelfde vragenspel meerdere vragen door elkaar te gooien.
 2. Testregels. Hoewel PowerPoint ideaal is om een quiz samen te stellen, is het toevoegen van regels iets moeilijker. Houdt hier daarom goed rekening mee.
 3. Delen en rapporten. Voor het delen van de resultaten kunnen andere programma’s soms meer geschikt zijn dan PowerPoint zelf.

Prijzen

Vanaf €7 per maand heeft u beschikking over alle programma’s van Microsoft 365. Ook kunt u PowerPoint eenmalig aanschaffen voor €149.

6. Kahoot!

Kahoot!

Met de online quizmaker Kahoot! kunt u tot vier antwoorden gebruiken. Het is populair voor het maken van een online interactieve quiz.

Hoe het werkt

Vragen kunnen met Kahoot! worden geprojecteerd op een groot scherm. Ook kunnen de antwoorden op bijvoorbeeld de telefoon of schermen van deelnemers worden weergegeven.

 1. Vraagtypes. Er kunnen onder andere vragen worden gemaakt met meerdere mogelijke antwoorden, maar open vragen met tijdslimiet zijn ook een optie.
 2. Testregels. Op het gebied van de regels voor een online test zijn er allerlei mogelijkheden. Een optie is bijvoorbeeld tussen vragen door te laten zien hoe een deelnemer ervoor staat.
 3. Delen en rapporten. Delen kan met een link, maar ook via social media of per e-mail. Links kunnen zichtbaar worden gemaakt voor iedereen of voor een select gezelschap deelnemers.

Prijzen

U kunt het gratis uitproberen of kiezen uit een van de vier pakketten, Starter, Standard, Presenter of Pro. Deze kosten respectievelijk €10, €17, €39 of €49 per maand.

7. Typeform

Typeform

Typeform kan zeer handig zijn voor het maken van vragenlijsten of een quiz organiseren. Leerlingen kunnen op die manier evalueren, u beoordelen, en getest worden op hun kennis.

Hoe het werkt

In Typeform zult u veel templates kunnen vinden. Deze zijn helemaal klaar voor gebruik en dat scheelt dus veel tijd. Met een handige sleep functie kunt u heel snel vragen toe gaan voegen.

 1. Vraagtypes. Een online zelf quiz maken wordt stukken leuker met de vele opties die een tool als Typeform biedt. Zo kunt u voor meerkeuzevragen gaan met afbeeldingen, of vragen op basis van waardering zoals met sterren.
 2. Testregels. Met Typeform als online quiz tool kunt u veel kanten op. Het is bijvoorbeeld mogelijk vragen verplicht te maken of juist niet.
 3. Delen en rapporten. Er is een speciaal gedeelte in Typeform met resultaten. Daarbij is vragen uitfilteren ook een mogelijkheid.

Prijzen

Er zijn drie abonnementen, namelijk Basic, Plus en Business. Basic kost maandelijks $25, Plus $50 en Business $83.

8. Articulate Quizmaker

Articulate Quizmaker

Met Articulate Quizmaker kunt u complexe niet-standaard beoordelingen maken en is een goede keuze voor technisch gevorderde e-learning ontwikkelaars.

Hoe het werkt

Deze testgenerator software voor leerkrachten is opgenomen in Articulate 360, een bundel van 9 tools. Articulate Quizmaker 360 is een standalone toepassing met een PowerPoint-achtige interface. Het heeft veel opties en biedt de mogelijkheid om zowel vragensjablonen als kant-en-klare vragen te gebruiken. Het kan echter wel even duren voordat je alle mogelijkheden onder de knie hebt.

 1. Vraagtypes. De Articulate applicatie heeft 20 formulier gebaseerde en 6 vrije vragen, waaronder zowel standaard meerkeuzevragen, matching, enz. als complexe drag-and-drop opties.
 2. Testregels. Er zijn veel instellingen om af te stellen. U kunt een complexe puntentelling instellen (inclusief negatieve punten en punten voor gedeeltelijk goede antwoorden), het aantal pogingen instellen, gebruikers toestaan vragen over te slaan, enzovoort.
 3. Delen en rapporten. De met Articulate gemaakte quizzen kunnen worden gepubliceerd op het web, in een bestaande presentatie, LMS, CD of MS Word. Quizzen worden gepubliceerd in HTML5 en Flash formaat, wat makkelijk is op mobiele apparaten. Bovendien kunt u een test publiceren in Articulate 360.

Prijzen

Articulate’s Quizmaker wordt geleverd als onderdeel van Articulate 360, een abonnement dat $1.099 per jaar kost voor één gebruiker. Er is ook een volledig functionele 30-dagen gratis proefversie.

9. Online Quiz Creator

Online Quiz Creator

Online Quiz Creator van EasyLMS helpt u om leuke quizzen te maken met geavanceerde functies, styling opties en statistieken. Online Quiz Creator integreert verschillende gamification elementen, sociale functies en leerprincipes.

Hoe het werkt

Maak examens, educatieve spellen en assessments voor online gebruik. De tests zijn uitgebreid te personaliseren en geschikt voor alle toestellen, inclusief smartphones.

 1. Vraagtypes. U kunt kiezen uit: meerkeuze, vul de lege velden in en 4 verschillende beeldvragen. U kunt zelfs vragen maken met meerdere juiste antwoorden.
 2. Testregels. De puntentelling en timing zijn ontworpen om de speeltijd en betrokkenheid te maximaliseren.
 3. Delen en rapporten. Met Online Quiz Creator kunt u de rangschikking van uw spelers zien en in de statistieken van alle gespeelde wedstrijden duiken.

Prijzen

Prijzen beginnen vanaf €95 per maand. Er is een gratis proefversie beschikbaar.

10. Respondus

Respondus

Respondus is ontworpen om assessments te maken voor leermanagementsystemen. Het is een uitstekende keuze voor universiteitsdocenten, door de populaire onderwijsgerichte LMS’en. De tool ondersteunt Blackboard Learn 9.x, Brightspace 10.x, Canvas, Moodle, IMS QTI 1.x en Pearson LearningStudio.

Hoe het werkt

Online examens in Respondus kunnen worden gemaakt met behulp van de beschikbare testbank of door gebruik te maken van de examen wizard functie. Kies eerst uw LMS (de tool creëert verschillende “persoonlijkheden” voor elk LMS), maak dan uw vragen en upload de test naar uw leersysteem. Vragen kunnen worden geïmporteerd vanuit Word of examens die zijn gemaakt in andere software. De gebruikersinterface lijkt op die van Windows 98, maar alle essentiële functies zijn zichtbaar.

 1. Vraagtypes. Het aantal vragen varieert voor verschillende LMS’en. In het algemeen biedt de tool 15 vraagtypes, waaronder berekende en algoritmische vragen.
 2. Testregels. Met Respondus is het mogelijk om toetsen te beveiligen met een wachtwoord, tijdslimieten in te stellen, de rechtermuisknop te blokkeren en leerlingen te verplichten een speciale browser te gebruiken om spieken te voorkomen. Leerlingen kunnen een toets ook meerdere keren maken en de antwoorden te laat inleveren zonder punten te krijgen. Bovendien kunt u groepen van vragen maken en ze willekeurig verdelen.
 3. Delen en rapporten. De mogelijkheden om te delen zijn beperkt: Respondus-tests kunnen worden afgedrukt of geüpload naar een LMS. U kunt tests direct publiceren naar een online cursus of zelfs meerdere cursussen en ze verplaatsen tussen verschillende LMS’en. Er is een optie om een voorbeeld te bekijken van hoe een test eruit ziet voordat deze wordt geüpload naar een LMS. U kunt rapporten genereren in uw leermanagementsysteem en scores, algemene statistieken en de antwoordverdeling bekijken. U kunt ook quizprojecten archiveren en herstellen om ze met collega’s te delen.

Prijzen

Deze online testgenerator voor docenten kan 30 dagen gratis worden uitgeprobeerd. De eenmalige registratiekosten voor alle instellingen zijn $200 en de jaarlijkse kosten zijn afhankelijk van het aantal studenten (vanaf $1.695/jaar).

11. QuestionWriter HTML5

QuestionWriter HTML5

QuestionWriter HTML5 is een andere betaalde tool voor onderwijzers waarmee u aanpasbare SCORM conforme quizzen kunt maken. Het helpt leraren en examenmakers beoordelingen voor het Web en LMS’en te ontwikkelen.

Hoe het werkt

QuestionWriter is een desktop quiz creator met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. U kunt één van de 20 kant-en-klare toets sjablonen gebruiken (die er echter wel een beetje verouderd uitzien). De tool ondersteunt HTML5 voor mobiel gebruik, al werkt dit niet optimaal.

 1. Vraagtypes. Question Writer biedt 10 soorten vragen, waaronder meerkeuzevragen, overeenkomstvragen, opstelvragen, uitlegvragen en meer.
 2. Testregels. Er zijn veel instellingen, waarvan sommige moeilijk te configureren zijn. Als de tijdslimiet is verstreken, worden de resultaten automatisch naar de docent gestuurd. Verder kun je punten en strafpunten instellen, gedeeltelijke antwoorden beoordelen, vraaggroepen aanmaken, vragen randomiseren en meervoudige scores toekennen. Leerlingen kunnen ook gedetailleerde antwoorden geven tijdens een test.
 3. Delen en rapporten. Een test die in QuestionWriter is gemaakt, kan worden geüpload naar het web of een LMS (als deze SCORM 1.2 ondersteunt), geëxporteerd naar tekst of QTI-indeling of worden afgedrukt. Gebruikers kunnen rapporten ontvangen via e-mail, exporteren als Excel-bestanden of online bekijken. Quizresultaten kunnen naar de server of via e-mail worden verzonden (zowel naar docenten als leerlingen).

Prijzen

Voor $495 kunt u alles gebruiken wat de software te bieden heeft, inclusief onbeperkt toetsen maken en ondersteuning per e-mail/forum en hebt u toegang tot de test management software.

12. Hot Potatoes

Hot Potatoes

Hot Potatoes is een gratis softwarebundel, beschikbaar voor zowel Windows als Mac, die zes programma’s bevat. Vijf daarvan zijn voor het maken van verschillende soorten oefeningen en met de laatste kunt u ze combineren.

Opmerking: Deze software is sinds 2020 niet meer bijgewerkt. Bovendien is er geen technische ondersteuning, alleen een gebruikersgemeenschap. Elke gratis tool zal echter deze beperkingen hebben.

Hoe het werkt

Hot Potatoes is een bundel van zes tools. U kunt aparte opdrachten maken en ze dan publiceren als webpagina’s of uploaden naar uw LMS. Er is ook een Java versie beschikbaar voor Mac computers, maar die is niet te gebruiken met SCORM.

 1. Vraagtypes. Er zijn 8 soorten vragen, waaronder vul de lege velden in, matching, meerkeuze, door elkaar gehusselde zinnen en kruiswoordraadsels.
 2. Testregels. Alles is vrij eenvoudig. Met Hot Potatoes kunt u aan sommige soorten vragen een gewicht toekennen, strafpunten voor foute antwoorden instellen en de tijd beperken. Leerlingen mogen tijdens een toets om hints vragen of hun fouten verbeteren.
 3. Delen en rapporten. U kunt toetsen publiceren als webpagina’s (die gemakkelijk kunnen worden bewerkt in WYSIWYG editors), SCORM pakketten maken voor LMS’en of een online quiz kopiëren naar een document om af te drukken.

Prijzen

Hot Potatoes is beschikbaar als freeware download van de Half-Baked Software’s startpagina. 

13. QuizStar

QuizStar

QuizStar is een gratis testmaker voor leerkrachten ontworpen om quizzen te maken, klaslokalen te beheren en de prestaties van leerlingen te beoordelen. Het is echter belangrijk om op te merken dat QuizStar momenteel niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, dus het is beter om alleen tests uit te voeren op desktop-/laptopapparaten.

Hoe het werkt

Een leraar meldt zich aan op de website, maakt een toets en typt de vragen. Vervolgens wordt er een online klas aangemaakt en wordt de toets toegewezen aan een groep leerlingen, zoals in een LMS.

 1. Testregels. U kunt open of besloten online klassen met zelfregistratie maken. Studenten die inloggen kunnen zelf toetsen maken. U kunt de timer, het aantal toegestane pogingen en het aantal punten instellen. Begin- en einddatum van de test kunnen worden opgegeven. Vragen kunnen niet worden verplaatst.
 2. Delen en rapporten. Leerlingen maken de toegewezen online toetsen in hun browser. Rapporten bevatten een overzicht van de testresultaten, een analyse van de vragen en resultaten van individuele leerlingen. Met de rapportmanager kunt u de resultaten automatisch dagelijks of wekelijks naar de docent sturen.

Prijzen

Gratis

Conclusie

Zoals u ziet, is er geen tekort aan online testmakers op de huidige markt. Maar als u uitgebreide kennisbeoordelingen wilt uitvoeren en prachtig ontworpen interactieve quizzen wilt maken, kijk dan eens naar iSpring Suite

Er zijn geen technische vaardigheden of ontwerpachtergrond nodig om aan de slag te gaan met de quizmaker voor leerkrachten. Download een volledig functionele 14-daagse proefperiode om deze testmaker voor leerkrachen zelf te proberen.

Veelgestelde Vragen over Testmakers

Hier vind u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over online testmakers.

Wat is een online testmaker?

Een testmaker is software waarmee u online quizzen kunt maken en de kennis van leerlingen kunt beoordelen. Afhankelijk van de tool kunnen er verschillende vraagtypes, verschillende testregels en aanpassingsmogelijkheden zijn.

Waarom zou ik online testsoftware gebruiken?

Het gebruik van deze tools heeft veel voordelen. We lichten er drie uit: 

 • U kunt een onbeperkt aantal tests maken en ze online aanbieden om meer mensen in uw klas, in een andere stad of zelfs in het buitenland te bereiken. 
 • Quizmakers besparen leerkrachten tijd. Ze hoeven een test slechts één keer te maken en verspreiden onder de testdeelnemers. Gebruikers hoeven toetsen niet handmatig na te kijken omdat de meeste tools scores berekenen en toetsen direct een cijfer geven.
 • Testmakers kunnen spieken tegengaan door leerlingen unieke vragensets te geven of vragen en antwoorden te herschikken. 

Wie kan een testmaker gebruiken?

Leraren gebruiken online testmakers om toetsen te maken, studenten kunnen ze gebruiken om zich voor te bereiden op examens en trainingsmanagers kunnen toetsen en quizzen gebruiken om trainingsbeoordelingen voor hun medewerkers te maken, om er maar een paar te noemen.

Kan ik afbeeldingen of video’s toevoegen aan mijn testvragen?

Ja, dat kan, want de meeste testgeneratoren staan het uploaden van afbeeldingen naar testvragen toe.

Kan ik meerkeuzevragen, waar/onwaar-vragen of korte open vragen maken?

Ja, dat kan. Met de meeste online testmakers kunnen docenten verschillende vraagtypes maken en toevoegen aan hun online quiz.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

2 reacties op “Online quiz maken: de 13 beste tools in 2024

 • Leuke tips! Ik vroeg mij af of u de gratis tool WRTS al kent? Hiermee kunnen leraren interactieve quizzen maken. Wellicht een toevoeging voor uw artikel.

  • Beste Aniek,
   Bedankt voor je feedback en tip voor een andere tool. Dit is een goede aanvulling, bedankt voor het delen!
   Met vriendelijke groet,
   Het iSpring team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Online quiz maken met iSpring Suite
Gratis Proberen