U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

U kunt uw eigen online leermiddel lanceren en dezelfde spelprincipes toepassen met behulp van een leer management systeem of LMS. In dit artikel vertellen we u meer over wat een LMS is en hoe het u en uw medewerkers kan helpen met uw e-learning trainingen.

Wat zijn LMS systemen?

Een Learning Management System (LMS) is software voor het management van de toelevering, opvolging, rapportering en administratie van educatieve cursussen, trainingsprogramma’s, of complete trainingen.

Bekijk deze video om te zien hoe een LMS werkt.

Wat is een LMS?

Een LMS is een platform voor digitaal leren. De belangrijkste kenmerken ervan zijn te vinden in de afkorting (learning management system ofwel leermanagementsysteem). Dit is de betekenis van de afkorting LMS.

L — Leren. Met LMS software kunt u één enkele bron van online e-learning cursussen en trainingen voor uw medewerkers creëren. Dit wordt een unieke bron van kennis op uw gebied, zodat u de interne expertise van uw bedrijf kunt behouden en vergroten.

M — Management. U kunt cursussen, trainingen en leerlingen beheren en zelfs uw eigen efficiëntie verbeteren met een LMS.

In tegenstelling tot diensten voor het delen van bestanden, is een LMS niet zomaar een verzameling bestanden; integendeel, het is een goed georganiseerd systeem waarin u het e-learning opleidingsproces beheert. Om met de opleiding te beginnen hoeft u alleen maar medewerkers toe te voegen en cursussen toe te wijzen.

Heeft u onlangs nieuwe medewerkers aangenomen? Stuur ze uitnodigingen voor onboarding trainingen. Heeft u te maken met een lage omzet? Vraag uw verkopers te oefenen met virtuele klanten.

Dankzij management mogelijkheden zoals een agenda kunt u niet alleen online trainingen toewijzen aan nieuwe medewerkers en beheren, maar ook klassikale bijeenkomsten opzetten. Op die manier kan een LMS een soort to-do app worden, speciaal ontworpen voor e-learners.

S — Systeem. Computersysteem, om precies te zijn. LMS systemen automatiseren het meest saaie en vervelende werk, zoals het beoordelen, verwerken van statistieken en het voorbereiden van rapporten. Bovendien kunt u uw medewerkers opleiden zonder het kantoor te verlaten en alle processen rechtstreeks vanaf uw werkcomputer beheren.

Met andere woorden, een LMS is als het ware uw eigen online universiteit. Een LMS-systeem stelt u in staat e-learning cursussen op te slaan en aan te maken, geeft studenten toegang tot de inhoud en helpt u bij het management van de cursus en het evalueren van de resultaten.

iSpring Learn LMS

Evalueer de volledige functionaliteit van een gebruiksvriendelijk LMS.

Gratis proefversie Meer informatie

Hoe kies je een LMS-systeem?

Zakelijk versus academisch LMS platforms

Zowel zakelijke als academische LMS’en geven online toegang tot e-learning lesmateriaal en automatiseren verschillende aspecten van uw opleidingsprocessen en trainingen, maar er zijn enkele verschillen.

Leerdoelen

Academisch leren is gericht op het opleiden van goede leerlingen die diepgaande kennis van de vakken hebben en ernaar streven meer te leren. Theoretische kennis het einddoel van deze trainingen. Bedrijfsopleidingen zijn gericht op leren in verband met praktische toepassingen en een van de belangrijkste doelstellingen van deze trainingen is ROI.

Cursus tijdslijn

Voor bedrijfsopleidingen zijn de perioden korter, dus een zakelijk LMS moet flexibel zijn om aan alle tijdskaders en bedrijfsbehoeften van de trainingen voor organisaties te voldoen. Immers heeft u geen jaar voor nieuwe medewerkers. Semesters, trimesters en kwartalen – dat zijn de tijdskaders voor onderwijsinstellingen. Voor hen moet het LMS roostereenheden aanbieden als vakanties, examentijden en periodes.

Certificeringen versus cijfers

Een zakelijk leerplatform voor e-learning biedt gewoonlijk de mogelijkheid van bijhouden en afronden in de vorm van certificeringen. Een academisch LMS houdt gewoonlijk de vorderingen van de leerlingen bij via het beoordelingssysteem. Het biedt cijferlijsten voor het bijhouden van de aanwezigheid en de resultaten van opdrachten en voor het bewaren van andere informatie voor elke student in het rooster.

Tools voor social learning

Andere functionaliteiten met betrekking tot management van trainingen die een academisch leerplatform gewoonlijk biedt zijn mogelijkheden om studentengroepen te maken voor klasprojecten en break-out sessies, discussieborden en een ingebouwde tool voor webconferenties.

Content updates

De content die de studenten nodig hebben qua trainingen is gebaseerd op de wetenschappen en de menswetenschappen; daarom hoeft een educatief LMS leerplatform die niet regelmatig bij te werken. Aangezien de behoeften van de markt vrij snel veranderen moet een zakelijk LMS de mogelijkheid hebben om cursussen snel en gemakkelijk bij te werken.

Gratis versus commercieel

Dit is meestal een van de eerste uitdagingen waar organisaties voor staan wanneer zij een LMS-syteem kiezen: kiezen tussen een gratis, open-source systeem of een commercieel e-learning management platform. Er bestaat zelfs een misverstand dat alle open-source LMS’en gratis zijn. Er zijn misschien geen licentiekosten aan verbonden voor het opzetten van de trainingen, maar dat wil niet zeggen dat er geen kosten zijn als u er meerdere medewerkers op gaat zetten. U zult waarschijnlijk meer uitgeven aan uw open-source platform dan aan een commercieel LMS, omdat u misschien een server en een hosting-architectuur moet opzetten, standaard LMS-functies moet aanpassen, de branding van de site moet bijwerken en uw systeem regelmatig moet upgraden. En als uw team geen technisch talent onder uw medewerkers heeft die de software voor uw bedrijf kan aanpassen zal uw e-learning project waarschijnlijk mislukken.

De ideale oplossing voor gebruikers zonder IT-achtergrond is het opzetten van trainingen met commerciële software. Het is meestal veel gemakkelijker te implementeren en te gebruiken, biedt technische ondersteuning en brengt geen extra kosten met zich mee.

SaaS / Cloud LMS versus lokaal gehost LMS

U kunt kiezen voor een SaaS (Software as a Service) LMS-systeem of de data opslaan op de eigen servers van uw bedrijf. Als u besluit het systeem zelf te hosten dan bent u volledig verantwoordelijk voor alle serverspecificaties, het gebruik en de beveiliging van zowel uw omgeving als de trainingen.

Als u een SaaS systeem kiest is het uw LMS-provider die zorgt voor het vermogen van de server, de back-ups en alle andere zaken die te maken hebben met het opslaan van uw trainingsgegevens. Dit is de beste oplossing als u geen IT-personeel hebt dat het systeem kan beheren en kan zorgen voor ondersteuning, aanpassing en schaalbaarheid. In plaats van uw tijd te besteden aan het beheer van het LMS kunt u zich concentreren op het creëren van educatieve inhoud.

Sommige organisaties vermijden cloud-gebaseerde learning management systeem opties vanwege bezorgdheid over gegevensbeveiliging van de trainingen. Zij denken dat hun informatie die op een externe server is opgeslagen openbaar is of gehackt kan worden. Er zijn echter verschillende manieren om uw gegevens te beveiligen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de LMS-provider over effectieve encryptieprotocollen beschikt en een back-up van de informatie in uw leerplatform maakt.

Course-creating (LCMS) versus Non-course-creating (LMS)

Om precies te zijn is een LMS (leermanagementsysteem) een instrument waarmee u eenvoudig kant-en-klare inhoud met betrekking tot e-learning trainingen kunt verspreiden. En een systeem dat, buiten dit, ook functionaliteit heeft voor het maken van cursussen wordt een LCMS (learning content management system) genoemd.

Er is een gevoelige balans tussen deze systemen. Een LCMS heeft meer mogelijkheden voor het bouwen en beheren van e-learning inhoud en trainingen terwijl een LMS zich richt op gebruikersbeheer en een breder scala aan leerervaringen biedt. U kunt er bijvoorbeeld meer traditionele vormen van leren mee beheren, zoals het plannen van klassikale lessen en trainingen.

Als u zelf cursussen gaat bouwen kunt u kiezen uit twee opties: of u koopt een LCMS of u koopt een LMS en een authoring tool afzonderlijk van elkaar.

Hier kunt u echter tegen twee problemen aanlopen:

 1. Ingebouwde cursus editors hebben meestal aanzienlijke functionele beperkingen, zodat u alleen eenvoudige cursussen, trainingen of tests kunt maken.
 2. Niet elk LMS-systeem en authoring tool werken even goed samen. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met het uploaden van cursussen naar het systeem of met het bijhouden van de vorderingen van de leerlingen.

Als u problemen op het vlak van compatibiliteit wilt vermijden en prachtige interactieve cursussen wilt maken, kies dan een LMS met een gebundelde authoring tool. Zo is bijvoorbeeld iSpring Learn LMS volledig geïntegreerd met iSpring Suite. Dankzij deze integratie kunt u professioneel ogende e-cursussen maken, ze gemakkelijk uploaden naar het platform en beschikken over geavanceerde rapportagemogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een learning management system?

Er zijn veel voor de hand liggende voordelen van het gebruik van een LMS learning management platform, zowel voor organisaties als voor leerlingen:

Belangrijkste voordelen van het gebruik van een LMS
Voor het bedrijfsleven:Voor leerlingen:
Lagere opleidingskosten realiserenOnbeperkte toegang tot leerstof hebben, altijd en overal
De tijd voor opleidingen/onboarding verkortenAltijd op de hoogte van de vereiste leerstof zijn
Uniforme werknormen handhaven voor partners en verschillende filialenKennisbetrokkenheid vergroten
Individuele leerplannen makenWerkprestaties verbeteren
De effectiviteit van de training metenKennisbehoud stimuleren

Als ten minste enkele van deze voordelen overeenkomen met uw trainingsdoelen is een learning management systeem precies wat u nodig hebt.

Welke taken automatiseert een LMS?

Hier zijn enkele gevallen waarin het gebruik van een LMS een goed idee is:

1. Onboarding

Met een LMS platform kunt u de onboarding van medewerkers automatiseren. U hoeft maar één keer een trainingsprogramma aan te maken in uw leerplatform en vervolgens wijst uw eigen HR-specialist het toe aan alle nieuwe medewerkers.

2. Compliance training

Een LMS kan u helpen uw medewerkers op de hoogte te houden van de compliance voorschriften. Met een leerplatform is het eenvoudig om het trainingsprogramma bij te werken – u kunt in slechts enkele minuten nieuwe compliance normen aan uw online cursus toevoegen.

3. Productkennis training

Met een LMS kunt u verkopers en andere professionals training geven over de producten of diensten van uw bedrijf. Met het systeem kunt u just-in-time producttraining geven, direct nadat nieuwe producten zijn uitgebracht en opfriscursussen geven over de bestaande producten.

4. Verkooptraining

Een LMS kan u helpen om verkopers in verschillende kantoren en locaties te leren hoe ze beter kunnen verkopen door hiervoor trainingen op te zetten. U kunt hun verkoop- en communicatievaardigheden ontwikkelen met behulp van dialoogsimulaties en SCORM cursussen en hun kennis beoordelen met online tests.

5. Kanaalpartner training

Met een LMS kunt u duizenden partners over de hele wereld opleiden met hetzelfde programma. U kunt uw kanaalpartners gemakkelijk leren hoe zij uw producten het beste kunnen promoten, verkopen en ondersteunen.

6. Kennisbank

Alle educatieve content wordt op één plaats opgeslagen. Zelfs als medewerkers geen cursus volgen kunnen zij op verzoek gemakkelijk de informatie vinden die zij nodig hebben. Dit is vooral handig voor organisaties die verkopers training moeten geven over een breed scala aan producten.

Leren organiseren met een LMS

Laten we iSpring Learn LMS als voorbeeld nemen om te zien hoe u een training met een LMS kunt organiseren.

iSpring Learn is een perfect LMS voor het beheren van online materiaal en voor het opvragen van uitgebreide rapporten op één plek. Dat betekent dat u de software niet hoeft te downloaden, installeren en configureren. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding en een e-mail om een account te registreren. Probeer een gratis proefversie van 30 dagen om te zien hoe dit LMS voor u werkt.

Stap 1: Upload cursussen

Om met de training te beginnen moet u materiaal toevoegen aan het LMS. Het proces van het uploaden van inhoud naar iSpring Learn is vergelijkbaar met die van diensten om bestanden te delen, zoals Google Drive of Dropbox. Klik op “Bestand Uploaden” en kies de bestanden op uw computer.

Upload inhoud naar iSpring Learn LMS

Het LMS accepteert reguliere PowerPoint-presentaties, audio, video en documenten, maar ook speciale SCORM-cursussen.

Als u veel cursussen over één onderwerp hebt is het een goed idee om ze, voor een soepel verloop, samen te voegen tot een Leerpad. Ook bij de meest ingewikkelde onderwerpen. U kunt de volgorde van de lessen en de evaluatiecriteria aanpassen en, indien nodig, certificaten uitreiken aan de leerlingen.

Stap 2: Gebruikers toevoegen

Een van de handigste kenmerken van een LMS-systeem zijn de verschillende gebruikersrollen. In elk LMS zijn er 3 belangrijke gebruikerstypes:

 • Een gebruiker of een leerling. Dit is de meest voorkomende rol. Gebruikers kunnen de toegewezen cursussen volgen en het beschikbare materiaal bestuderen.
 • Een auteur. Een gebruiker met auteursrechten kan het leermateriaal beheren: cursussen toevoegen en verwijderen en cursussen aan leerlingen toewijzen.
 • Een beheerder. Naast het werken met leermateriaal kan een beheerder gebruikers toevoegen en verwijderen, ze in groepen indelen en rollen toekennen.

In kleine organisaties draagt één persoon vaak twee petten: auteur en beheerder.

In een goed LMS zijn beheerders verlost van vervelend werk, zoals het handmatig toevoegen van gebruikers aan het systeem, aangezien de meeste processen geautomatiseerd zijn. U kunt bijvoorbeeld leerlingen uitnodigen per e-mail of een lijst importeren uit een XLSX bestand.

Gebruikers beheren in LMS

Net als in het traditionele leren kunnen de leerlingen in groepen worden verdeeld. U kunt bijvoorbeeld “nieuwkomers” scheiden van “professionals” of ze opsplitsen op basis van hun vakgebied: sales, beveiliging of productie.

Stap 3: Kennis leveren

Nadat uw content is geüpload en de gebruikersrollen zijn toegewezen bent u klaar om cursussen aan uw leerlingen te presenteren. Het is aan u of u toegang wilt verlenen aan alle medewerkers of dat u bepaalde gebruikers per e-mail wilt uitnodigen. Misschien wilt u uw cursussen verkopen? Met een LMS is dit ook mogelijk.

En hoe zit het eigenlijk bij de leerlingen? Moderne LMS’en zoals iSpring Learn stellen leerlingen in staat om direct vanaf hun mobiele apparaten nieuwe informatie te krijgen. Met de gratis mobiele app kunnen medewerkers studeren waar en wanneer zij maar willen: thuis, in een café tijdens de lunch of als ze onderweg zijn tussen thuis en werk. En trouwens, het is geen probleem als ze geen bereik hebben, bijvoorbeeld in een vliegtuig. Het is mogelijk om cursussen offline te volgen; de prestatiegegevens worden in het LMS opgeslagen wanneer het apparaat weer verbinding maakt.

Stap 4: De resultaten evalueren

De mogelijkheid om de effectiviteit van leren te meten is een van de belangrijkste redenen waarom steeds meer organisaties met LMS’en werken. Het maakt niet uit hoeveel medewerkers u heeft – 5 of 5.000 – met een LMS kunt u hun vorderingen in real time volgen. Gedetailleerde statistieken laten zien hoeveel tijd de leerlingen aan hun studie besteden en wat hun behaalde resultaten zijn.

Resultaten evalueren in LMS

Kenmerken van een LMS

Er is geen universele afspraak over de mogelijkheden van een standaard LMS, maar over het algemeen kunt u de LMS-benodigdheden onderverdelen in basis- en geavanceerde functies:

 • Gebruikersbeheer – met deze functie kunt u gebruikers toevoegen en bewerken, rollen toekennen en leerlingen in groepen en organisaties samenvoegen.
 • Cursusbeheer – deze functie levert het lesmateriaal. De levering beperkt zich niet tot alleen het uploaden van cursussen, maar betreft ook het afstemmen van welke inhoud naar wie gaat.
 • Voortgang bijhouden – deze functie beoordeelt de prestaties van de leerlingen. U kunt hun vooruitgang meten in verschillende tijdsintervallen of nadat de cursus is afgelopen.

Geavanceerde LMS kenmerken

 • Inhoud maken. Bepaalde leerplatforms hebben een ingebouwde editor waarmee u eenvoudige tests en cursussen kunt maken.
 • ILT Klaslokaal. Als u blended learning aanbiedt moet uw LMS initiatieven op het gebied van klassikaal leren ondersteunen (bijv. beheer van lesroosters, toezicht op aanwezigheid en prestaties, enz.).
 • Mobiel leren. Met de meeste LMS’en kunnen leerlingen altijd, overal en op elk apparaat een opleiding volgen. Sommige hebben zelfs native mobiele apps waarmee gebruikers zelfs offline cursussen kunnen gebruiken.
 • Sociaal Leren. Als u uw medewerkers wilt aanmoedigen om hun kennis te delen hebt u een LMS met sociale tools nodig. Net als met sociale media kunt u er artikelen publiceren, berichten van collega’s bespreken en content liken en delen.
 • White-labeling en maatwerk. Met deze LMS-functionaliteit kunt u een volledig uniek leerplatform creëren en de merkconsistentie binnen uw e-learning ervaring waarborgen.
 • Gamificatie. Door gebruik te maken van gamificatie elementen (punten, prijzen, beoordelingen, badges en meer) kunt u de betrokkenheid en de motivatie van de medewerkers om harder te studeren verbeteren.
 • Certificering. Sommige platforms bieden de mogelijkheid om certificaten uit te reiken aan medewerkers nadat zij een cursus of een toets hebben voltooid. Dit is vooral nuttig voor organisaties die regelmatig beroepscertificaten afgeven.
 • Integraties. Als u bedrijfsdata wilt synchroniseren met een LMS heeft u een systeem nodig dat integraties met derden ondersteunt, zoals uw Salesforce CRM, video conferencing tools en meer.
 • E-commerce. Met een LMS met e-commerce optie kunt u cursussen verkopen en de verkoop bijhouden zonder dat u een e-commerce back-end hoeft te integreren.
 • Meldingen. Meldingen helpen leerlingen om op de hoogte te blijven van alles: hun voltooide cursussen, opdrachten, prestaties, opmerkingen, aanstaande evenementen en nog veel meer.
 • Samenwerkingstools. Bepaalde LMS’en bieden functies voor sociaal leren, waaronder het delen van kennis via repositories, sociale media en discussieforums, plus door leerlingen gegenereerde content en mentorschap.
 • Cursusbibliotheek. Er zijn leerplatformen met een ingebouwde bibliotheek met kant-en-klare online cursussen over verschillende onderwerpen.

LMS Tracking

Een LMS Leerplatform geeft u de mogelijkheid om elk aspect van het leren te volgen. Door data te verzamelen en te analyseren kunt u inzicht krijgen of uw medewerkers het meeste uit hun e-learning ervaring halen en of de kwaliteit van uw content hoog genoeg is.

U kunt trainingsresultaten bijhouden en meten met LMS rapporten. De essentiële leerstatistieken en rapporten omvatten doorgaans:

Voortgang- en afrondingspercentages van de leerlingen

Deze statistieken laten zien hoe uw individuele leerlingen het doen. U kunt zien of medewerkers een cursus succesvol hebben afgerond en bijhouden hoe ver ze zijn gekomen. Zo kunnen cursussen met een hoog percentage niet-afgestudeerden u ertoe aanzetten de inhoud van de cursus aan te passen.

E-learning assessment resultaten

Deze maatstaf is een van de meest directe indicatoren van de prestaties van de gebruikers. U kunt er het gebrek aan vaardigheden en kennis mee volgen naarmate medewerkers cursussen voltooien. Door de beoordelingsscores te analyseren kunt u zien of de cursus goed genoeg is of dat uw medewerkers meer informatie over het onderwerp nodig hebben.

Cursusoverzicht

Cursusoverzicht rapporten geven een algemeen beeld van hoe gebruikers met succes een bepaald gedeelte van de inhoud hebben bestudeerd. U kunt bijvoorbeeld bijhouden welk percentage medewerkers een cursus voltooid heeft, hoeveel tijd ze nodig hadden om elke activiteit te bekijken en welke gemiddelde score ze behaald hebben.

Tevredenheidscijfers

Met een LMS-platform kunt u doorgaans enquêtes, opiniepeilingen en vragenlijsten onder de gebruikers houden. Door gegevens te verzamelen op het leerplatform LMS kunt u de tevredenheid van de cursisten evalueren. Wat vinden uw medewerkers van het algemene ontwerp van de cursus? Zijn er genoeg activiteiten? Deze gegevens kunnen u helpen de ins en outs van uw e-learning strategie te bepalen en, indien nodig, stappen te ondernemen om deze te verbeteren.

LMS-standaarden

Eenvoudig gezegd is een standaard een taal die uw e-learning cursussen en uw LMS gebruiken om met elkaar te communiceren.

Kiezen voor een uniforme standaard voor zowel authoring tools als LMS’en betekent dat informatie met succes tussen beide uitgewisseld kan worden. De medewerker kan de cursussen eenvoudig bekijken en de trainer kan gemakkelijk zijn resultaten volgen.

Laten we vier populaire e-learning standaarden nader bekijken:

AICC

De AICC (Aviation Industry Computer-Based Training Committee) is de oudste technische norm. Hiermee kan een cursus informatie doorgeven in HTTP formaat. Hoewel deze standaard niet meer wordt ontwikkeld zijn er toch enkele LMS’en en authoring tools die AICC compliant zijn.

SCORM

SCORM (Sharable Content Object Reference Model) is een standaard die door bijna elk leerplatform wordt erkend. Het wordt gebruikt voor het verpakken van e-cursussen op basis van quizzen en vereist het gebruik van een SCORM-compliant LMS. Op die manier kan de educatieve content samenwerken met het systeem om de vorderingen van de medewerker te volgen. Met SCORM cursussen kunt u een duidelijke structuur opbouwen, verschillende stukken inhoud als op zichzelf staande eenheden gebruiken en regels instellen om ertussen te schakelen in uw eigen LMS-systeem.

Zoals elke technologie is ook SCORM in de loop der jaren verder ontwikkeld. Er zijn momenteel vier verschillende versies: SCORM 1.0, 1.1, 1.2 en 2004. Voordat u een LMS koopt moet u erachter komen welke versie(s) van SCORM het ondersteunt.

xAPI (Experience API, Tin Can)

xAPI werd geïntroduceerd als een nextgen versie van SCORM, maar het heeft bredere mogelijkheden. In tegenstelling tot SCORM, dat is gebaseerd op communicatie tussen een cursus en een LMS, is xAPI niet beperkt tot deze verbanden. Het kan worden gebruikt worden vanaf een lokaal opslagapparaat of geïntegreerd in een standaard WordPress website en maakt het mogelijk om gegevens te versturen, bijvoorbeeld vanuit talent management software of mobiele apps.

сmi5

сmi5 is de nieuwste standaard voor LMS’en. Samengevat biedt het alle mogelijkheden van SCORM en xAPI tegelijk en beperkt het hun nadelen.

In tegenstelling tot SCORM cursussen kan cmi5 content op mobiele apparaten bekeken worden, zelfs offline. De data die u met dit formaat kunt volgen zijn niet beperkt: u kunt bijvoorbeeld gedetailleerde statistieken krijgen over hoe medewerkers PDF’s, afbeeldingen en audio- en videobestanden bekijken. Net als xAPI maakt cmi5 het mogelijk om buiten een LMS te studeren, spelletjes en simulaties te volgen en is het geschikt voor sociaal en mobiel leren voor uw medewerkers.

Wat kost een LMS systeem?

Wanneer u een LMS-platform zoekt kunt u niet om de financiële kwestie heen. Om de beste keuze qua Leerplatform voor uw bedrijf te maken moet u kijken welke prijsmodellen er bestaan en hoe ze werken.

LMS Prijzen opties
Betalen per actieve gebruikerBetalen per leerlingBetalen naar gebruikLicentiekosten / Abonnement
U betaalt voor elke persoon die het LMS tijdens de factureringscyclus actief gebruikt.U wordt gefactureerd voor een vast aantal leerlingen, ongeacht of ze actief zijn of niet.U betaalt alleen voor wat u gebruikt – bijvoorbeeld het aantal gebruikers en de cursussen die zij volgen.U betaalt een maandelijkse of jaarlijkse licentievergoeding voor het LMS. De prijs verschilt meestal en is gebaseerd op de inbegrepen functies.

Is er een manier om een LMS uit te proberen?

Het is gemakkelijk om te ontdekken of een training met een LMS iets voor u en de medewerkers van uw bedrijf is. Maak gebruik van de gratis proefversie van iSpring Learn.

Het opzetten van een virtueel trainingscentrum met iSpring Learn duurt niet langer dan één dag. U hoeft geen techneut te vragen om het Learning Management System te configureren – u hoeft alleen maar uw opleidingsmateriaal te uploaden in het LMS, medewerkers uit te nodigen en hun voortgang bij te houden.

iSpring Learn

Snel LMS

voor uw bedrijfskritische projecten

Snel LMS voor uw bedrijfskritische projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Learn
Corporate LMS voor het trainen van medewerkers
Gratis Proberen