U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Als er wel trainingen worden gegeven, maar de resultaten van de medewerkers worden niet gevolgd, dan wordt maar de helft van het werk gedaan. Daarom heeft u trainingssoftware nodig.

Door de training van medewerkers bij te houden via software voor het bijhouden van trainingen, zorgt u ervoor dat de medewerkers leren wat ze moeten leren, dat uw trainingsprogramma effectief is en dat het een waardevolle investering is voor uw bedrijf.

In dit artikel bespreken we 10 fantastische soorten software voor personeelsbeheer en tracking waarmee u de voortgang van uw medewerkers kunt volgen zonder gedoe met papieren rapporten en ingewikkelde spreadsheets. Maar laten we, voordat we deze oplossingen bekijken, eerst eens kijken wat er zo bijzonder is aan deze tools en hoe bedrijven er hun voordeel mee kunnen doen.

Wat is Trainingssoftware en Trackingsoftware?

Software voor het beheer van personeelsopleidingen is beter bekend als een leermanagementsysteem of LMS.

Met trainingssoftware voor medewerkers kunt u e-learning-trainingen maken of op zijn minst uploaden, trainingsinhoud toewijzen aan individuele of groepen medewerkers, certificering uitvoeren, de prestaties van cursisten bijhouden en resultaten evalueren. Het is alsof u uw eigen online school hebt waar de meest vervelende taken, zoals het beoordelen, het verwerken van statistieken en het beheren van trainingsrecords van medewerkers, zijn geautomatiseerd.

Voordelen van software voor personeelsopleidingen

Een trainingsbeheersysteem of softwareoplossing is een winnende strategie voor organisaties en bedrijven die het trainingsproces van hun medewerkers willen optimaliseren en verbeteren. Zonder goede tracering is het eenvoudigweg onduidelijk hoe effectief uw trainingsprotocollen zijn en hoe ze bijdragen aan operationele processen en bedrijfsresultaten.

Dit is wat goede software voor het beheer van personeelsopleidingen kan bieden:

  • Geautomatiseerde opleidingen. U kunt trainingsmateriaal uploaden naar een LMS, trainingsgroepen instellen en de software levert automatisch de juiste online leerprogramma’s aan de juiste medewerkers. Het systeem stuurt ook meldingen en herinneringen naar elke gebruiker, zodat ze op koers blijven met lopende cursussen en opdrachten.
  • Gestroomlijnd trainingsbeheer. Met een LMS kunt u trainingen beheren als een professional. Plan eenvoudig trainingen in, wijs ze toe, voeg nieuwe gebruikers toe en bewaak realtime betrokkenheid – allemaal vanaf een centraal platform. Dit is zeker een manier om de administratieve efficiëntie van alle opleidingsinitiatieven in de organisatie te verhogen.
  • Uitgebreide statistieken over trainingsvoortgang. Software voor trainingsbeheer fungeert ook als een tracker voor personeelsopleidingen en biedt bruikbare inzichten in individuele en teamprestaties. Met behulp van gebruiksvriendelijke dashboards en gedetailleerde rapporten kunnen managers eenvoudig de voltooide modules volgen, quiz- en testscores beoordelen en verbeterpunten identificeren. Zo kunt u trends identificeren, hiaten in vaardigheden snel aanpakken en uw training afstemmen op veranderende bedrijfsbehoeften.
  • Verbeterd compliancebeheer. Software voor het beheer van personeelsopleidingen automatiseert het bijhouden van complianceopleidingen. Het stuurt tijdig herinneringen voor verlenging en genereert rapporten, waardoor u het risico op niet-naleving en bijbehorende boetes kunt verkleinen.

Dus als u uw personeel wilt bijscholen en de naleving van opleidingen effectief wilt beheren, overweeg dan om enkele van de onderstaande softwarepakketten voor opleidingen van medewerkers uit te proberen. Het zal uw werklast verlichten, tijd besparen en ervoor zorgen dat medewerkers beter presteren.

De beste software voor het beheren en tracken van trainingen in 2024

Alle tien LMS’en die in dit overzicht worden gepresenteerd zijn cloud-gebaseerde oplossingen. “Cloud-gebaseerd” betekent dat een systeem op het web werkt en geen installatieprocedure vereist. Cloud-oplossingen hebben meestal de voorkeur voor wie meteen aan de slag wil en een tijdrovende implementatie wil vermijden.

Bovendien zijn alle platforms zeer intuïtief, mobielvriendelijk en ondersteunen ze verschillende soorten content. In onze beoordeling zullen we ons richten op hun opvallende kenmerken en use cases definiëren voor elk platform.

1. iSpring Learn

Beoordeling: 4.7/5 – 138 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Snel LMS voor uw bedrijfskritische project.”

iSpring Learn: software voor training en tracking

iSpring Learn is een gebruiksvriendelijk cloud-gebaseerd LMS voor het online trainen en beoordelen van medewerkers.

Wat iSpring Learn onderscheidt van zijn concurrenten is een krachtige authoring toolkit die geïntegreerd is met het LMS. In tegenstelling tot de ingebouwde cursusbouwers in sommige LMS’en, biedt iSpring Suite meer mogelijkheden dan het insluiten van een video van YouTube en het maken van simplistische tekstcursussen. Met iSpring Learn kan een cursusontwikkelaar of zelfs een trainingsmanager zonder ID-ervaring hoogwaardige interactieve e-learning maken met geavanceerde beoordelingen, videocolleges en communicatiesimulaties.

iSpring Learn biedt uitstekende mogelijkheden om trainingen bij te houden. Managers kunnen de trainingsvoortgang van een team of individuele cursisten bekijken op een intuïtief dashboard. Het is eenvoudig om de belangrijkste trainingsgegevens te analyseren, waaronder de voortgang, de tijd die aan een cursus is besteed, beoordelingsscores, pogingen voor quizzen en nog veel meer. U kunt het ook gebruiken voor 360-graden medewerkerfeedback om de sterke punten en verbeterpunten van medewerkers te identificeren.

Een ander groot voordeel van iSpring Learn is hoe goed het gamificatie integreert in het trainingsproces. Cursisten krijgen badges en andere prijzen voor het succesvol afronden van trainingsmodules. Ze kunnen ook met elkaar concurreren en de resultaten bekijken op een interactief leaderboard. Dit maakt het makkelijker voor HR-managers en trainers om medewerkers te stimuleren en de betrokkenheid van cursisten op een natuurlijke manier te stimuleren.

Bovendien heeft iSpring Learn een reeks functies voor sociaal leren, zoals commentaarsecties voor discussies en de optie voor privéberichten als cursisten rechtstreeks met andere deelnemers willen communiceren. Om medewerkers nog dichter bij elkaar te brengen, kunt u zelfs aangepaste verjaardagsaankondigingen instellen om medewerkers aan te moedigen elkaars mijlpalen te vieren en een gemeenschapsgevoel te bevorderen.

Prijzen

iSpring Learn is verkrijgbaar in twee abonnementsvormen – Start en Business. Met het Start-abonnement krijgt u alle basisfuncties van het LMS die nodig zijn voor een effectieve training van medewerkers. Het Business-abonnement biedt alle functies van de Start-versie plus een unieke set extra opties. 

Beide abonnementen gebruiken een prijsmodel voor actieve gebruikers. Dit betekent dat u een onbeperkt aantal gebruikers kunt registreren, maar dat een gebruiker alleen als actief wordt beschouwd als hij of zij gedurende een bepaalde maand ten minste één keer heeft ingelogd. De abonnementen van iSpring Learn variëren van 2.98 € per actieve gebruiker per maand voor 50 gebruikers tot 2.86 € per gebruiker per maand voor 100+ gebruikers.

2. Docebo

Beoordeling: 4.3/5 – 179 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Stem de trainingsbehoeften van uw organisatie af op die van uw leerlingen met een LMS dat leerspecifieke kunstmatige intelligentiealgoritmen gebruikt om diepere en effectievere leerervaringen te produceren.”

Docebo: software voor training en tracking

Docebo is een flexibel en schaalbaar platform dat een uitgebreide leeroplossing biedt voor organisaties.

Twee van Docebo’s functies die meteen opvallen na het aanmelden zijn de white labeling en branding opties. In de meeste LMS’en is het aanpassen van pagina’s een soort voorrecht. Bij Docebo kan letterlijk alles worden aangepast: van de achtergrond van een aanmeldingspagina tot het uiterlijk van een cursuscatalogus; zelfs het logo en de kleuren voor de mobiele app kunnen worden ingesteld.

Naast visuele aanpassing biedt het platform uitgebreide lokalisatie. Het is beschikbaar in 40 talen en biedt voordelen voor uitgebreide internationale bedrijven en industrieën die werknemers over de hele wereld moeten trainen. Sommige lokalisaties lijken door een machine te zijn vertaald. Maar als u eenmaal over deze basisvertaling beschikt, kunt u uw eigen taalsjabloon downloaden en verbeteren.

Een ander pluspunt van Docebo is Coach and Share, een oplossing voor informeel sociaal leren die het creëren van door gebruikers gegenereerde inhoud aanmoedigt. Medewerkers kunnen hun inzichten en best-practices delen door presentaties, handleidingen of video-instructies bij te dragen aan kanalen. Leerlingen kunnen ook feedback of hulp vragen over de materialen. Ze kunnen antwoorden krijgen van andere gebruikers of interne materiedeskundigen op een manier die vergelijkbaar is met een helpdesk: de deskundigen kunnen een lijst met openstaande vragen zien en erop reageren.

Prijzen

De prijzen van Docebo variëren afhankelijk van het aantal leerlingen, de benodigde functies en de geleverde diensten. Volgens FindAnLMS starten de jaarlijkse prijzen bij $2.000 en kunnen ze oplopen tot $500.000. U kunt alleen de exacte prijzen krijgen door een prijsaanvraag te sturen naar de provider.

3. LearnUpon

Beoordeling: 4.9/5 – 90 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Leren zoals het hoort. Train uw medewerkers, partners en klanten met het LMS van LearnUpon. Beheer, volg en bereik uw leerdoelen – allemaal via één krachtige oplossing.”

LearnUpon

LearnUpon is een veelzijdig platform dat kan worden gebruikt voor zowel interne training van medewerkers als training van externe partners.

De ontwerpers van LearnUpon hebben goed werk geleverd, want de interface van het platform ziet er overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit, dus u zult waarschijnlijk de meeste mogelijkheden van het platform zonder enige training leren kennen. Daarnaast heeft elke klant een persoonlijke relatiebeheerder die eventuele problemen oplost. 

Hoewel het bedrijf zijn klanten op elk niveau eersteklas ondersteuning biedt, hangt de functionaliteit van deze trainingbeheersoftware samen met het abonnement. Dus als u begint met het Basic-abonnement – dat maar liefst €599 (~$663) per maand kost – beschikt u niet over functies zoals gamification, opdrachten en faciliteiten voor blended learning, die wel beschikbaar zijn bij de duurdere abonnementen.

Een andere functie die soepel geïmplementeerd is in LearnUpon (maar afhangt van het abonnement dat u kiest) is eenvoudig wisselen tussen leerportalen. Hierdoor kunt u individuele leeromgevingen creëren en aanpassen voor verschillende soorten leerlingen – medewerkers of partners – of organisaties.

Prijzen

Op verzoek.

4. Litmos

Beoordeling: 4.2/5 – 277 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Training in het NU. Het #1 Trainingsplatform voor Klantgerichte Ondernemingen.”

Litmos

Litmos is een cloudgebaseerd LMS dat ontworpen is om snel on-demand personeelstrainingen voor duizenden cursisten te lanceren, af te leveren en bij te houden. Het is ook een gebruiksvriendelijk systeem voor zowel de beheerder als de cursist, omdat het ontwerp er mooi uitziet en de interface voor zichzelf spreekt.

Litmos creëerde Litmos Heroes, een enorme marktplaats waar u toegang hebt tot meer dan 15.000 kant-en-klare leermiddelen voor elke sector. De cursussen zijn gemaakt in een hapklare video-indeling (5 tot 20 minuten lang), wat goed is voor de betrokkenheid van de cursist.

Samen met een ingebouwde editor waarmee u eenvoudig e-learning-inhoud kunt maken, is het een goede keuze voor de bedrijven die momenteel geen instructieontwerper hebben of tijd en geld willen besparen op het ontwikkelen van hun eigen personeelsopleidingen.

Prijzen

Op verzoek.

5. TalentLMS

Beoordeling: 4.7/5 – 532 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “De snelste weg naar betere training. Een supergemakkelijke LMS-software in de cloud om medewerkers, partners en klanten te trainen.”

TalentLMS

Hoewel alle leermanagementsystemen in deze lijst vrij gebruiksvriendelijk zijn (behalve Docebo misschien), tilt TalentLMS het naar een hoger niveau. Nadat u zich hebt aangemeld voor een proefperiode, wordt u verwelkomd door een goed doordachte producttour die u door de eerste stappen leidt en u vertrouwd maakt met de belangrijkste functies die het platform biedt.

Het LMS onderscheidt zich ook door flexibele gamification-instellingen. Met de gamification engine van TalentLMS kunt u spel- en wedstrijdelementen toevoegen op de juiste plaatsen en deze configureren om te voldoen aan bepaalde use cases. Zo kunt u bijvoorbeeld verborgen bonuscontent creëren die alleen beschikbaar is voor leerlingen die een bepaald niveau hebben bereikt.

De ontwikkelaars van TalentLMS hebben ook gewerkt aan integraties met veel handige tools. Er zijn meer dan 200 integraties met externe diensten, waaronder Zapier, Shopify, Salesforce, WordPress, Slack, Zendesk, GoToMeeting, Trello, PayPal en Stripe. Dat is best cool voor wie een rijke omgeving van verschillende diensten heeft, want u hoeft niet extra te betalen om alles aan elkaar te koppelen.

Prijzen

Om te beginnen kunt u bij TalentLMS kiezen of u voor het totale aantal geregistreerde gebruikers of voor actieve gebruikers per maand wilt betalen. Vervolgens kunt u ook kiezen om maandelijks of jaarlijks gefactureerd te worden (jaarlijks is goedkoper).

De abonnementen variëren van $69/maand voor 40 geregistreerde leerlingen tot $459/maand voor 1.000. Ter vergelijking: voor 40 actieve gebruikers wordt $149 per maand gerekend, terwijl er voor 500 bijna geen verschil is – dat kost $519 per maand.

Als u echt klein wilt beginnen, kunt u ook hun gratis abonnement proberen. Hiermee mag u slechts 5 geregistreerde gebruikers en 10 cursussen op het leerportaal hebben, wat zelfs voor de kleinste bedrijven erg weinig is, maar het is genoeg om het even te proberen.

6. 360Learning

Beoordeling: 4.7/5 – 374 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Upskill van binnenuit. Ontdek het leerplatform dat gebaseerd is op samenwerkend leren.”

360Learning

360Learning is een uitgebreide software voor het beheren en volgen van personeelsopleidingen met een sterke focus op gezamenlijke leerervaringen. Dit maakt het meer een platform voor leerervaringen (LXP) dat medewerkers in staat stelt een grote invloed uit te oefenen op het trainingsproces door discussies te voeren, opmerkingen te upvoten en reacties te delen.

360Learning is ook geweldig vanuit het oogpunt van het creëren en beheren van inhoud. Je kunt de opleidingsinhoud samenstellen op een manier die het beste past bij bepaalde carrièrepaden. Of u kunt gebruikmaken van de kracht van AI om werknemers een cursus aan te bevelen op basis van hun vaardigheden en aspiraties voor interne mobiliteit.

Wat het platform ook onderscheidt, zijn de vele functies voor het in kaart brengen van vaardigheden, zoals tags en dashboards met inzicht in vaardigheden. Deze maken gerichte training en effectieve personeelsplanning binnen een organisatie mogelijk.

360Learning zit ook vol met een aantal handige integraties met derden. Deze kunnen u helpen om training naadloos in de workflow te integreren en blended learning programma’s eenvoudig te beheren.

Prijzen

360Learning heeft de prijsmodellen Team en Business. Team is een eenvoudigere oplossing voor bedrijven met maximaal 100 geregistreerde gebruikers per maand. De prijs is $8 per gebruiker per maand. De prijs voor een Business-abonnement is beschikbaar op aanvraag.

7. Canvas

Beoordeling: 4.6 /5 – 3.930 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Boeiende, effectieve trainingssoftware voor medewerkers.”

Canvas

Canvas is een prominente speler op de LMS-markt voor het onderwijs, maar het is ook bekend in het bedrijfsonderwijs. Het wordt geleverd met een aantal handige extensies, waaronder cursuscatalogus, digitale referenties, videostudio en Canvas LMS voor samenwerking. Alles bij elkaar kunnen ze helpen bij het trainingsbeheer van medewerkers en de training enorm versterken.

Met Canvas Catalog kunnen trainingsspecialisten bijvoorbeeld aangepaste collecties en subcatalogusoverzichten maken, deze bundelen en eenvoudig de voortgang bijhouden.

Canvas Credentials kan op zijn beurt gebruikt worden om digitale badges toe te kennen en certificaten uit te reiken voor het voltooien van microcredentials. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor organisaties die bepaalde vaardigheidskloven moeten overbruggen en de competentie van een medewerker op een specifiek gebied moeten verifiëren.

Tot slot werkt Canvas goed voor het plannen van zowel online als offline activiteiten, en kan het een optie zijn voor bedrijven die virtuele trainingsprogramma’s met instructeurs uitvoeren.

Prijzen

Canvas is er in een gratis versie voor leerkrachten en een betaalde versie (beschikbaar op aanvraag). 

8. Absorb

Beoordeling: 4.5/5 – 240 beoordelingen (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Maak leren overal mogelijk door middel van een eenvoudig te gebruiken en gepersonaliseerd enterprise LMS dat naadloos een boeiende leerervaring en effectieve beheerervaring combineert.”

Absorb

Absorb is een ander AI-gestuurd LMS dat uw medewerkers in contact kan brengen met de trainingsinhoud die voor hen het meest relevant is. Dezelfde AI-engine maakt het beheer van dagelijkse opleidingstaken voor L&D-professionals een stuk eenvoudiger. Door verzoeken in natuurlijke taal te formuleren, kunt u veel sneller de benodigde statistieken opvragen en de training van medewerkers bijhouden.

In Absorb is het mogelijk om gemakkelijk door rapporten te navigeren, ze naar wens aan te passen en rapporten op te slaan als presets. U kunt ook direct vanuit het tabblad rapporten de nodige actie ondernemen – bijvoorbeeld een cursus opnieuw toewijzen aan een specifieke groep medewerkers.

Bovendien bevordert Absorb een gerichte benadering van het volgen van training en integreert het naadloos in de dagelijkse workflows. U kunt bijvoorbeeld schaalbare on-the-job prestatiebeoordelingen uitvoeren met de observatiechecklists. Deze zijn ook beschikbaar in de mobiele app en zijn geschikt voor onervaren gebruikers.

Prijzen

Absorb beweert dat ze aangepaste prijzen hanteren en deze baseren op de behoeften van uw bedrijf.

9. LearnDash 

Beoordeling: 4.7/5 – 264 beoordelingen – (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Het krachtigste leermanagementsysteem voor WordPress.”

LearnDash 

LearnDash is uniek omdat u hiermee de taken van het beheer van personeelsopleidingen kunt samenvoegen met uw bedrijfswebsite. Het werkt als een plug-in en garandeert gebruiksgemak voor zowel cursisten als trainingsspecialisten.

Met LearnDash kunt u inhoud organiseren in leerpaden, toegangsniveaus configureren en het tempo van de inhoud aanpassen. Er moet worden opgemerkt dat LearnDash een drag-and-drop cursusbouwer heeft die u kunt gebruiken om multimedia online cursussen direct op de website te maken.

Het LMS heeft echter een beperkte compatibiliteit met de populairste e-learning formaten, SCORM en xAPI. Dit betekent dat het proces van inhoudsmigratie lastig kan zijn en dat hiervoor add-ons van derden moeten worden aangeschaft. Hetzelfde geldt voor rapportagefuncties, die alleen kunnen worden toegevoegd met andere LearnDash plug-ins.

Prijzen

De LearnDash plug-in is beschikbaar voor $199/jaar voor één site en $399/jaar voor maximaal 10 sites. Bedrijven kunnen extra cloudruimte kopen met hosting inbegrepen. De prijs voor de cloudruimte varieert van $25 tot $83 per maand, afhankelijk van het abonnement.

10. Adobe Learning Manager

Beoordeling: 4.3/5 – 671 beoordelingen – (Capterra)

De belofte van de verkoper: “Het bekroonde leerplatform dat leerervaringen integreert in de website en apps van uw merk.”

Adobe Learning Manager

Adobe Learning Manager, voorheen Adobe Captivate Prime, is een van de meest betrouwbare LMS-oplossingen op de markt die geschikt is voor een breed scala aan trainingsscenario’s, van klant- en partnertraining tot volledige personeelsontwikkeling.

Dit LMS is uitgebreid met AI-tools voor inhoudsbeheer en uitgebreide opties voor leerpersonalisatie. Het platform beschikt ook over multi-tenancy, wat helpt bij het scheiden van verschillende doelgroepen en vooral belangrijk is voor ondernemingen.

Als er behoefte is aan uitbestede trainingsinhoud, kunnen bedrijven gebruik maken van kant-en-klare cursussen van de contentmarktplaats en de integratie met LinkedIn Learning. Het LMS biedt geen ingebouwde tools voor het maken van cursussen die door beheerders kunnen worden gebruikt. Leerlingen kunnen echter wel audio, video’s en schermafbeeldingen maken op het platform en deze delen met anderen.

Adobe Learning Manager beweegt zich in de richting van een ‘headless LMS’ dat lijkt op wat LearnDash doet. Dankzij een reeks API’s kan leerinhoud direct beschikbaar zijn op uw website en het systeem integreert naadloos met de frontend.

Prijzen

Adobe Learning Manager is beschikbaar in twee prijsmodellen: per geregistreerde of per actieve gebruiker. De prijs voor elk model is beschikbaar op aanvraag. De ‘headless LMS’-functie kan afzonderlijk worden aangekocht.

4 tips om de juiste trainingssoftware en trackingsoftware te kiezen

Met zo’n overvloed aan softwareoplossingen voor het beheren van personeelsopleidingen, hoe kies je de beste tool om de opleiding van medewerkers in de organisatie bij te houden? Om u te helpen om de juiste beslissing te nemen, hebben we een lijst met handige tips samengesteld.

Tip 1. Evalueer uw trainingsdoelen

Begin met het duidelijk definiëren van de trainingsdoelen van uw organisatie. Welke vaardigheden en kennis wilt u dat medewerkers verwerven? Wat zijn de gewenste resultaten? Houd rekening met factoren zoals nalevingseisen, ontbrekende vaardigheden en doelen voor prestatieverbetering.

Deze beoordeling helpt u bij het kiezen van trainingsmanagementsoftware die aansluit bij uw specifieke behoeften.

Voorbeeld: Als een van de belangrijkste trainingsdoelen is om de betrokkenheid en proactiviteit van medewerkers te stimuleren, dan zou u kunnen kiezen voor trainingssoftware met interactieve en gamified leermodules, realtime bijhouden van de trainingsvoortgang van medewerkers en samenwerkingsfuncties zoals discussieforums.

Tip 2. Evalueer de schaalbaarheid van de trainingssoftware

Naarmate uw organisatie groeit en uitbreidt, zullen ook uw trainingsbehoeften toenemen. Zoek een trainingsmanagementsysteem dat schaalbaar en flexibel genoeg is om op veranderingen in trainingsvereisten in te spelen.

Voorbeeld: Als u net een nieuwe afdeling hebt opgezet en een aantal nieuwe medewerkers hebt aangenomen, moet u snel meerdere nieuwe gebruikers en relevante trainingsmaterialen aan uw LMS toevoegen, zonder systeemverstoringen. Daarom is het belangrijk om software te kiezen met flexibele gebruikersplaatsen en opslagruimte, die de toegenomen vraag naadloos kan opvangen.

Tip 3. Zoek naar mobiele trainingsfunctionaliteit

Mobiele training is een geweldige functionaliteit die uw medewerkers in staat stelt om op een comfortabel tempo te leren vanaf elke locatie of elk apparaat. Als dat iets is dat prioriteit heeft, kies dan voor een LMS met apps voor m-learning. Cursisten kunnen deze apps gebruiken om zowel online als offline toegang te krijgen tot trainingsmateriaal en u kunt nog steeds de voortgang bijhouden en de resultaten van hun training nauwkeurig beoordelen.

Voorbeeld: Als uw verkopers vaak onderweg zijn om potentiële klanten te ontmoeten, kunnen ze onderweg verkoopstrategieën, productupdates en technieken voor het betrekken van klanten bekijken via een LMS-app. Dit helpt hen om altijd voorbereid en vol vertrouwen te zijn.

Tip 4. Bekijk de beschikbare integraties

Veel moderne trainingsbeheersystemen voor medewerkers voegen regelmatig integraties toe met externe tools om de gebruikerservaring te verbeteren. Er zijn integraties met CRM’s, HRIS, e-commerce platforms, kalenders, productiviteitsverhogende software, platforms voor online vergaderingen en nog veel meer. Kies voor een LMS dat integreert met tools die het meest relevant zijn voor uw trainings- en bedrijfsdoelstellingen.

Voorbeeld: Als u HR-managers wilt helpen hun processen te stroomlijnen, zoek dan naar een LMS dat naadloos integreert met HRIS-software (Human Resource Information System). Deze integratie zorgt ervoor dat de trainingsgegevens van werknemers automatisch worden gesynchroniseerd met HR-gegevens, wat het bijhouden van individuele vooruitgang en de ontwikkeling van vaardigheden vereenvoudigt.

Veelgestelde vragen over trainingsoftware en trackingsoftware

Laten we eens kijken naar een paar vragen die u wellicht hebt over het effectief trainen van medewerkers met trainingsmanagementsoftware.

Wie heeft er een leermanagementsysteem nodig?

Zoals de naam al aangeeft, kan iedereen die zich bezighoudt met het opleiden van mensen baat hebben bij een leermanagementsysteem. Meer specifiek kan het helpen bij:

  • Leer- en ontwikkelingsafdelingen. Veel bedrijven over de hele wereld hebben afdelingen L&O en trainingsmanagers die LMS’en gebruiken om trainingssessies te plannen, trainingsprogramma’s aan medewerkers te geven en de kennis en vaardigheden van het personeel te beoordelen.
  • Personeelsafdelingen. Sommige bedrijven hebben geen speciale L&O-afdeling, maar hebben HR-professionals die trainingsinhoud samenstellen.
  • Opleidingsbedrijven. Dergelijke bedrijven maken gebruik van LMS’en om cursussen te beheren die als dienst kunnen worden verkocht aan bedrijven die zelf geen trainingsbeheersystemen gebruiken.

Hoe kan ik de effectiviteit van personeelstraining meten?

Ten eerste heeft u één van de benaderingen van trainingsevaluatie (bv. het Kirkpatrick Model of het Learning-Transfer Evaluation Model) nodig. Identificeer vervolgens een bepaalde set vereiste meetgegevens die uw trainingssoftware biedt en controleer deze regelmatig.

Wat is de beste manier om training bij te houden?

Via een LMS kunt u trainingen gemakkelijk bijhouden. Een goed leermanagementsysteem beschikt over krachtige rapportagemogelijkheden en werkt als een trainingstracker. Het verzamelt trainingsgegevens van werknemers en presenteert deze in de vorm van verschillende rapporten. Zo kunt u op elk moment de voortgang van uw medewerkers bijhouden en zien hoe uw hele team of individuele teamleden presteren, zonder dat u dit aan hen hoeft te vragen.

Als u dergelijke trainingssoftware voor medewerkers gebruikt, kunt u de naleving van trainingen bijhouden aan de hand van verschillende statistieken. U kunt bijvoorbeeld zien hoe:

  • Leerlingen door een trainingsprogramma gaan, materiaal doorlezen en interactie hebben met de inhoud.
  • Een specifieke medewerker cursussen en quizzen maakt, hun statussen, scores, aantal pogingen, bestede tijd en meer.
  • Uw teamleden deelnemen aan offline personeelstrainingsevenementen en virtuele trainingssessies.

Voor het gemak van de gebruikers hebben moderne softwareoplossingen voor het bijhouden van trainingen meestal een visueel bord waarmee ze in één oogopslag kunnen zien wat er speelt.

Veel software voor het bijhouden van personeelsopleidingen heeft ook filters waarmee gebruikers gemakkelijker door de opleidingsgegevens kunnen navigeren en snel de gewenste rapporten kunnen opvragen. Opleidingsmanagers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig de status bekijken van cursussen die aan een bepaalde cursist zijn toegewezen of zien hoe een specifieke afdeling vordert.

Conclusie

Dit is waar het op neerkomt bij het kiezen van effectieve software voor het trainen en tracken van medewerkers: Zoals u waarschijnlijk al hebt gemerkt, heeft elk van deze software, ondanks de vele overeenkomsten, zoals gebruiksvriendelijke cloudservices, een unieke set functies, services en prijzen.

We raden aan om deze trainingsmanagementsoftware uit te proberen met een gratis proefperiode of een demo om te zien hoe elk LMS omgaat met uw specifieke behoeften en om de oplossing te vinden die daar het beste aan voldoet.

Op zoek naar software voor het bijhouden van werknemersopleidingen die eenvoudig te gebruiken is, maar ook krachtige LMS-functionaliteit en geweldige mogelijkheden voor het schrijven van content heeft? Download een gratis proefperiode van iSpring Learn LMS en ontdek hoe het kan helpen bij uw trainingsbehoeften.

iSpring Learn

Snel LMS

voor uw bedrijfskritische projecten

Snel LMS voor uw bedrijfskritische projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Learn
Uitgebreide software voor het beheren en volgen van trainingen
Download gratis