U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Het belang van opleiding in de gezondheidszorg staat buiten kijf, dus u kunt niet zonder een LMS voor de zorg om uw medewerkers te laten leren. Deze noodzaak wordt nog groter als het gaat om bijscholing, aangezien de aard van ziekten en het overkoepelende zorglandschap voortdurend in beweging zijn voor medewerkers in uw organisatie. En met de inherent hectische agenda’s van medische professionals en medewerkers is het geen wonder dat gezondheidszorgorganisaties zeker de voorkeur geven aan leren via online training.

Daarom is een van de populairste producten op de e-learningmarkt het leermanagementsysteem (LMS) voor de zorg. In dit artikel helpen we onze zorghelden door de 7 beste te bespreken mocht u op zoek zijn naar een LMS academie voor betere zorg:

1. iSpring Learn zorg leermanagementsysteem

iSpring Learn LMS zorg

iSpring Learn LMS is een ideale e-learning-oplossing voor de gezondheidszorg waarmee medische professionals en medewerkers kunnen leren wanneer en waar ze ook zijn, ondanks hun hectische agenda’s. Dit LMS heeft een native mobiele app, waardoor het voor Android- en iPhone-gebruikers nog makkelijker wordt om onderweg te leren.

Gezien de grote verscheidenheid aan medewerkers in de zorg is een LMS nodig waarmee u moeiteloos verschillende leertrajecten kunt creëren voor de medewerkers in uw organisatie. Het is duidelijk dat verpleegkundigen een andere reeks cursussen nodig hebben dan artsen, apothekers en specialisten in de gezondheidszorg. Met het iSpring Learn LMS kunt u elke cursuscatalogus voor cursisten ontwerpen voor ultieme aanpasbaarheid en gebruiksvriendelijk leren.

Maar wat het tot een top zorg LMS maakt, is dat u uw eigen cursussen kunt maken voor de medewerkers in uw organisatie. Deze mogelijkheid helpt u bij te blijven met de kennis van de sector, de vooruitgang en de nalevingsnormen. Voor eenvoudigere cursussen en toetsen kunt u de ingebouwde tool van iSpring Learn gebruiken. Maar als u interactieve cursussen wilt maken met video tutorials, geavanceerde quizzen en rollenspellen, dan kunt u gebruik maken van iSpring Suite, een volledige authoring toolkit die perfect geïntegreerd is met het opleidingsplatform. Zo ziet een cursus gemaakt met iSpring Suite eruit:

Een cursus gemaakt met iSpring Suite

Om te meten hoe goed leerlingen leren en met de inhoud in het LMS omgaan, bevat iSpring Learn een uitgebreide analyse- en rapportagetool.

Voordelen

 • Eenvoudige, gemakkelijk te navigeren interface
 • Maakt verschillende leertrajecten mogelijk
 • Mogelijkheden voor het maken van cursussen met ingebouwde tool en het geïntegreerde iSpring Suite
 • Geavanceerd rapportagesysteem.
 • SCORM compliant
 • Gamification
 • Certificaten van voltooiing
 • Een eigen mobiele app
 • Integreert met Zoom en MS Teams voor gemengd leren
 • 24/7 live technische ondersteuning

Nadelen

 • Geen ondersteuning voor sociale forums
 • Geen eCommerce functionaliteit

Prijzen

iSpring Learn biedt een flexibel prijsplan met een maandelijks tarief vanaf 3,64 voor 100 gebruikers.

Probeer het 30 dagen gratis→

iSpring Learn LMS

Profiteer van een volledig functioneel LMS voor de zorg.

Gratis proefversie Meer informatie

2. Docebo leer management systeem voor de zorg

Docebo LMS zorg

Docebo is een degelijk LMS systeem voor de zorg wanneer u het leermanagementproces grotendeels wilt automatiseren. Dit LMS onderscheidt zich door zijn aanpasbaarheid aan elk bedrijf in elke sector en omvang, inclusief de gezondheidszorg. Het segmenteert ook afdelingen door rolspecifieke cursussen toe te wijzen, zodat u gemakkelijk uw trainingsprogramma kunt aanpassen aan de verschillende soorten zorgverleners en medewerkers binnen uw organisatie.

Dit LMS heeft een library van kant-en-klare cursussen, maar u kunt ook helemaal zelf uw uitgebreide training voor de zorg opzetten, bijvoorbeeld met gemengde leerprogramma’s met klassikale training, sociaal leren en gamification om te leren. Een ander kenmerk dat het onderscheidt van andere LMS’en voor de zorg is de grote verscheidenheid aan integraties. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar e-сommerce tools waarmee u online cursussen voor zorginstellingen kunt verkopen en op de markt brengen, is dit LMS geïntegreerd met Shopify en Zendesk.

Voordelen

 • Library met kant-en-klare cursussen
 • Ruime keuze aan integraties
 • Cursus-authoring mogelijkheden
 • Compatibel met SCORM/AICC
 • Integreert sociaal leren
 • E-commerce functionaliteit

Nadelen

 • Contra-intuïtieve interface
 • Beperkte functionaliteit voor uw eigen rapportages en analyses
 • Onduidelijke prijzen

Prijzen

U moet contact opnemen met hun verkoopteam voor prijsinformatie.

3. Litmos

Litmos LMS zorg

Litmos is een populair zorg LMS dankzij het gebruikersgerichte ontwerp om te leren. Het biedt u de mogelijkheid om uw eigen cursussen te bouwen binnen het platform en om verschillende soorten content te uploaden, waaronder audio, video, PowerPoint-dia’s, en SCORM content. Het beschikt ook over een grote library van kant-en-klare cursussen waarmee de trainer de vaardigheden van uw zorgmedewerkers kunt verbeteren. U kunt de medewerkers in uw organisatie bijvoorbeeld cursussen aanbieden op het gebied van beleid en naleving (waaronder HIPAA Privacy and Security 101), gezondheid en veiligheid, gezondheid en welzijn, en zorgcertificaat (EU), zodat ze zeker voldoen aan de wet en regelgeving.

Litmos heeft alle toeters en bellen van een zakelijk LMS. Of u nu werkt met intern of gedecentraliseerd personeel, u kunt moeiteloos cursussen toewijzen en cursisten zichzelf inschrijven in dit LMS, zonder beheerder, om te beginnen met leren. En omdat ze gefocust zijn op de gebruikerservaring, is de interface van dit LMS gemakkelijk te navigeren – zelfs voor de minst technische medewerkers. Litmos vindt een goede balans tussen brede functionaliteit voor de inrichting en eenvoud door een bovengemiddeld niveau van interactiviteit, gamification met punten, badges en leaderboards, en sterke analyse- en rapportagemogelijkheden.

Voordelen

 • Biedt een uitgebreide suite van geavanceerde e-learning tools
 • Ondersteunt rijke multimedia-inhoud, inclusief SCORM-pakketten
 • Biedt een library met kant-en-klare cursussen
 • Een one-size-fits-all oplossing voor alle sectoren
 • Heeft een eigen mobiele app

Nadelen

 • Is gemakkelijk te gebruiken, maar vereist een kleine leercurve
 • Heeft beperkte aanpasbaarheid voor gebruikersrollen

Prijzen

U moet contact opnemen met de leverancier voor een offerte.

4. LearnUpon

LearnUpon LMS zorg

Als u op zoek bent naar een zorg LMS dat een one-man-show is, dan is LearnUpon een solide keuze die zeker voldoet aan alle LMS vereisten. De Learning Portals-functie gaat een stap verder door u in staat te stellen verpleegkundigen, laboranten, artsen, enz. te trainen en te laten leren met rolspecifieke inhoud – allemaal vanuit één enkel systeem. U kunt elk portaal zien als een mini-LMS voor de medewerkers in uw organisatie, binnen een groter LMS.

LearnUpon past hetzelfde principe toe op administratieve taken. U kunt bijvoorbeeld rollen toewijzen aan individuen en groepen medewerkers in dit LMS. Een waardevol aspect van het op deze manier onderverdelen van inhoud is het puntige inzicht dat de robuuste rapportage- en analyse-engine biedt. Door in te zoomen op elke zorgfunctie of afdeling kunt u uw opleidingsstrategie gemakkelijker en strategischer aanpassen.

Het platform ondersteunt een breed scala aan opleidingsmaterialen, waaronder tekst, afbeeldingen, video’s, PowerPoint-presentaties en SCORM- en Tin Can-pakketten, en stelt u in staat deze te combineren tot leertrajecten. Het beschikt echter niet over een ingebouwde authoring tool, dus u hebt aparte software nodig om cursussen te maken.

Voordelen

 • Ondersteunt een groot aantal verschillende formaten voor inhoud (waaronder SCORM en Tin Can)
 • Ondersteunt gemengd leren
 • Geeft certificaten uit voor het voltooien van cursussen
 • Biedt e-сommerce-functies (merkgebonden digitale storefronts, integratie met Salesforce en Zapier, enz.)
 • Gebruikt leerportalen om training op maat te bieden aan een grote groep gebruikers

Nadelen

 • Werkt niet met HTML5 cursussen
 • Hoge prijs
 • Mist elementaire beveiligingsfuncties
 • Geen ingebouwde authoring tool om cursussen te maken

Prijzen

Voor prijsinformatie moet u contact opnemen met hun verkoopafdeling!

5. TOPYX

TOPYX LMS zorg

Voor grote organisaties die op zoek zijn naar trainingssoftware voor de gezondheidszorg is TOPYX LMS een populaire keuze. Dit leermanagementsysteem is zeer geschikt voor organisaties met medewerkers in snel veranderende sectoren en bevat veel nuttige functies voor de gezondheidszorg. Het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat professionals in de gezondheidszorg in teamverband werken. TOPYX maakt daarom chatten, blogs, webconferenties, forums, mediagalerijen, enz. mogelijk voor sociaal leren. Bovendien, als u veel verschillende afdelingen en rollen traint, dan zal de “communities” functie in dit LMS u helpen bij het organiseren van verschillende leertrajecten over het hele spectrum van de medewerkers in uw organisatie.

TOPYX is een van de weinige LMS-leveranciers voor de gezondheidszorg die een uitgebreide leercatalogus aanbiedt om een training op te starten. Uw personeel in de gezondheidszorg kan bijvoorbeeld leren met kant-en-klare cursussen op het gebied van veiligheid en naleving. TOPYX werkt ook samen met Epic, dat cursussen voor de gezondheidszorg aanbiedt die zijn afgestemd op de verschillende specialiteiten en certificeringen binnen het vakgebied. Als u als trainer echter een boeiende opleiding vanaf nul wilt maken, hebt u nog een programma voor het maken van cursussen nodig, zoals iSpring Suite omdat het LMS geen ingebouwde functionaliteiten heeft voor de inrichting van uw programma. Maar ongeacht de “cursusbron”, kunt u als beheerder uitgebreide LMS rapporten en analyses maken om de voortgang van de cursisten en KPI’s te volgen met behulp van het aanpasbare dashboard van TOPYX.

Voordelen

 • Focus op sociaal leren
 • Catalogus van zorgcursussen
 • Mogelijkheid om leerpaden te creëren
 • Compatibel met SCORM
 • Geeft aanpasbare certificaten uit

Nadelen

 • Geen mogelijkheden voor het maken van cursussen
 • Beperkte ingebouwde interactiviteit

Prijzen

Het laagste tariefplan staat tot 500 gebruikers toe en kost $6.850 per jaar.

6. CertCentral

CertCentral LMS zorg

CertCentral functioneert als software voor medische bijscholing. Dat wil zeggen dat verpleegkundigen, artsen en andere profeessionals en medewerkers in de gezondheidszorg effectieve opleidingen kunnen volgen die de nieuwste ontwikkelingen en nalevingsmaatregelen in de gezondheidszorg weerspiegelen. U kunt bijvoorbeeld moeiteloos uw accreditatie behouden bij bestuursorganen als de AMA (ethische code voor medische professionals), ANA (ethische code voor verpleegkundigen), NASW (ethische code voor maatschappelijk werkers) en de APA (American Psychological Association) en andere wet en regelgeving.

Het platform ondersteunt een breed scala aan inhoud, waaronder afbeeldingen, HD-video’s en digitale downloads. Maar zoals veel LMS’en voor de gezondheidszorg heeft het geen ingebouwde tools voor het maken van cursussen, behalve een eenvoudige tekstverwerker. Dus, voor meer geavanceerde cursussen, moet u software van derden voor e-learning-ontwikkeling gebruiken. Dit LMS biedt ook niet veel tools voor webconferenties voor gemengd/synchroon leren voor de medewerkers in uw organisatie.

CertCentral heeft echter wel een ingebouwde beoordelingstool met meerkeuzevragen, waar/onwaar vragen en vragen die gerandomiseerd en getimed kunnen worden, met gewogen scores, zodat uw zorgpersoneel verantwoordelijk blijft. U kunt de kennis van uw zorgverleners dus rechtstreeks in het LMS testen. En als zij goede resultaten behalen, kunt u hen certificaten uitreiken die bewijzen dat zij de naleving van de regels waarborgen en voldoen aan de accreditatienormen.

Voordelen

 • Functioneert voornamelijk als CME-software en wordt veel gebruikt door universiteiten, medische organisaties en ziekenhuizen
 • Zorgt ervoor dat cursisten voldoen aan nationale instanties zoals ANA, AMA, APA en NASW
 • Heeft een ingebouwde beoordelingstool
 • Maakt het moeiteloos volgen van de vorderingen van de cursisten mogelijk
 • Geeft aangepaste certificaten uit

Nadelen

 • Geen webconferencing voor gemengd/synchroon leren
 • Niet compatibel met SCORM
 • Geen mogelijkheden voor het maken van cursussen

Prijzen

Een startersplan kost $29 per maand voor 25 actieve gebruikers.

7. EthosCE

EthosCE LMS zorg

EthosCE is een van de beste e-learning oplossingen voor een leer management systeem voor de zorg omdat dit LMS speciaal gemaakt is om medische professionals te laten leren. De belangrijkste klanten zijn gezondheidszorgorganisaties, medische verenigingen, universiteiten en medische onderwijsbedrijven. Als zodanig genereren ze niet alleen PARS-conforme analyses en integreren ze met ACCME (Accreditation Council for Continuing Medical Education) webdiensten, maar bieden ze ook een verscheidenheid aan functies die trainingsmanagers helpen bij het implementeren en monitoren van medisch risicobeheer.

Omdat het een cloud-gebaseerde oplossing is, biedt dit LMS de flexibiliteit van training van medewerkers via e-learning, live lessen of tools voor webconferenties zoals Zoom, Cvent en Webex. En dankzij de ondersteuning voor multimedia en SCORM-inhoud kunt u software van derden gebruiken om geavanceerde cursussen met interactiviteit te maken. U hebt ook de mogelijkheid om uw zorgpersoneel scherp te houden met ingebouwde assessment tools met verschillende soorten vragen, geautomatiseerde feedback op basis van antwoorden en follow-up beoordelingen. Op basis van de resultaten van de cursisten kan EthosCE vervolgens certificaten genereren die ook hun credits voor permanente educatie weergeven (inclusief CME, CNE en CEU) voor verpleegkundigen en zorgprofessionals.

Hoewel het een zorg LMS is, bevat het aangepaste branding en integreert het met Shopping Cart, zodat u gemakkelijk cursussen kunt verkopen met vaste prijzen of abonnementen, en cursisten kunt stimuleren met kortingen en coupons.

Voordelen

 • Gericht op zorgverleners door integratie met ACCME webservices
 • Genereert CE-certificaten met CEU-, CNE- en CME-credits
 • Biedt een kader voor medisch risicobeheer
 • Compatibel met SCORM
 • Solide e-сommerce functies

Nadelen

 • Geen basis authoring mogelijkheden
 • Geen eigen apps/niet mobiel vriendelijk (gebruikt desktop structuur op mobiele apparaten)

Prijzen

EthosCE biedt pakketten met vaste prijzen vanaf $1750 per licentie.

Slotgedachten

Er zijn talloze LMS’en op de markt, en voor iemand in de gezondheidszorg voelt het als onbekend terrein. Kortom, het beste LMS voor de zorg is niet alleen een LMS dat professionals in de gezondheidszorg in staat stelt hoogwaardige training te volgen zonder hen van hun kerntaken te ontslaan, maar dat ook rekening houdt met de steeds veranderende aard van de sector en het brede en groeiende aantal vakgebieden daarbinnen.

Als u meteen wil beginnen met het beste LMS voor de zorg, profiteer dan van de gratis proefperiode van 30 dagen van iSpring Learn, zonder creditcard en zonder verplichtingen!

iSpring Learn

Snel LMS

voor uw bedrijfskritische projecten

Snel LMS voor uw bedrijfskritische projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Learn
Gebruiksvriendelijk LMS voor de zorg
Gratis proefversie