U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

In dit artikel zullen wij 5 populaire e-learning software oplossingen in detail bespreken. Wij zullen de belangrijkste verkooppunten van materiaal authoring tools analyseren en de kosten vergelijken, om u te helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. Maar laten we eerst eens onderzoeken wat een e-learning authoring tool precies is, hoe het kan helpen, en waar u op moet letten bij het kiezen van authoring software voor e-learning.

In dit artikel leggen wij uit wat een authoring tool doet, en wij analyseren en vergelijken de vijf belangrijke e-learning authoring software tools hieronder:

iSpring Suite

Profiteer van snelle en robuuste e-learning software.

Gratis proefversie Meer informatie

Wat is e-learning software?

Authoring tools worden gebruikt om e-learning materiaal via software op te bouwen uit kleine stukjes en beetjes informatie: tekst, afbeeldingen, audio, en video. Ze helpen u niet alleen om verschillende media aan elkaar te “lijmen” tot volledige e-learning cursussen, maar deze software opties hebben ook enkele unieke functies die alleen voor trainingen kunnen worden gebruikt. Met sommige e-learning authoring tools kunt u bijvoorbeeld softwaresimulaties maken, zodat u uw personeel via e-learning kunt leren hoe zij bepaalde software moeten gebruiken die zij voor hun dagelijkse werk nodig hebben. Met sommige kunt u ook quizzen maken, die in een cursus kunnen worden opgenomen of een op zichzelf staande trainingsmodule kunnen worden.

Welke problemen kunnen authoring tools oplossen?

E-learning authoring is niet zomaar een modewoord dat meer om marketing draait dan om de betekenis. Er zijn concrete redenen waarom het aanschaffen van e-learning authoring software tegenwoordig een must is voor een bedrijf. Hier zijn enkele dingen waar een e-learning authoring tool tegen kan helpen

 • Onaantrekkelijk materiaal – Neem afscheid van de oude Word, PowerPoint en PDF documenten om uw lerenden via e-learning kennis te laten maken met quizzen, interactieve video, en gamified training.
 • Generiek trainingsmateriaal – maak zelf uniek materiaal zonder dat u een beroep hoeft te doen op instructeurs van buitenaf die geen echt inzicht hebben in de details van uw bedrijf.
 • Nutteloze gegevens – kies welke trainingsgegevens u aan uw Learning Management Systeem (LMS) wilt doorgeven, zodat u de statistieken van uw lerenden binnen handbereik hebt.
 • Hoge trainingskosten – verplaats met e-learning uw trainingsbijeenkomsten van het klaslokaal naar een digitale ruimte en maak tijd vrij voor uw meest ervaren medewerkers.

1. iSpring Suite Max

iSpring Suite Max

iSpring Suite Max is een volledig uitgeruste oplossing voor e-learning, bedoeld om het snel ontwikkelen van materiaal gemakkelijk en intuïtief te maken. Een groot pluspunt van iSpring voor e-learning is dat de kern van het authoring tool werkt als een PowerPoint add-in, wat zorgt voor een vertrouwde interface die heel gemakkelijk te gebruiken is. U kunt beginnen met een bestaande PowerPoint presentatie en die verbeteren met uitgebreider e-learning materiaal.

iSpring Suite Max biedt een modulaire aanpak van de gebruikersinterface, met speciale tabbladen voor verschillende soorten trainingstaken. Er is een quizmaker voor assessments, een video- en audio-editor voor het maken van videolezingen en screencasts, en een rollenspel tool voor het bouwen van dialoogsimulaties met vertakkingen. Het maken van e-learning interacties wordt eenvoudig gemaakt met een hele reeks kant-en-klare sjablonen voor het maken van woordenlijsten, catalogi, tijdlijnen, referenties en veelgestelde vragen.

De workflow van deze e-learning software legt de nadruk op de ontwikkeling van e-learning materiaal en maakt een einde aan het handmatig configureren van complexe, interactieve e-learning elementen en het coderen van variabelen. Om het bouwen van cursussen nog sneller te laten verlopen, is er een materiaalbibliotheek vol afbeeldingen van hoge kwaliteit van locatie-achtergronden, icoontjes, besturingselementen, en personages.

iSpring Suite Max wordt tevens geleverd met iSpring Cloud, een online ruimte voor het samenwerken aan e-learning projecten. U kunt met deze e-learning software uw cursus bouwen, en andere auteurs uit uw team kunnen het materiaal bekijken en commentaar achterlaten of teksten bewerken, kennistoetsen toevoegen, en het ontwerp van de cursus zelf aanpassen.

Er is ook een ingebouwde authoring tool waarmee u e-learning materiaal direct in een browser kunt maken. U kunt met deze e-learning software een cursus maken op dezelfde manier als u een bericht op sociale media schrijft. U hoeft alleen maar teksten in te typen (of te kopiëren) en afbeeldingen en video’s toe te voegen. Voeg vervolgens quizzen toe om te controleren of uw leerlingen het materiaal begrijpen. Dat is het enige!

Overzicht van de e-learning tool

De naadloze integratie van iSpring met PowerPoint betekent dat de meeste mensen het programma kunnen oppakken en meteen aan de slag kunnen met e-learning. De vertrouwde interface van de software en de gestroomlijnde workflow zorgen voor een gemakkelijke leercurve, zodat de gebruiker de andere modules en functies in zijn of haar eigen tempo kan verkennen.

Voordelen

 • Mogelijkheid om een bestaande PPT presentatie te gebruiken als uitgangspunt voor een cursus
 • Eenvoudige, vertrouwde interface om snel cursussen te bouwen
 • Ingebouwde rollenspellen met vertakkende gespreksscenario’s
 • Professionele videostudio voor het opnemen en bewerken van screencasts en webcambeelden
 • Krachtig instrument voor het maken van interactieve e-learning quizzen en enquêtes
 • Perfect afspelen op alle apparaten
 • Tekst-naar-spraak functie
 • Mogelijkheid om PPT presentaties om te zetten in SCORM cursussen
 • Mogelijkheid om Word- en PDF-documenten om te zetten in interactieve SCORM-flipbooks
 • Professionele materiaalbibliotheek met 68,000 assets, waaronder sjablonen, personages, achtergronden, en iconen
 • Clouddienst voor snel delen van materiaal en samenwerken
 • XLIFF Vertaalondersteuning voor snelle cursuslokalisatie

Nadelen

 • PowerPoint moet geïnstalleerd zijn om iSpring Suite te laten werken
 • Ondersteunt geen ondertiteling (CC) voor video en audio commentaar
 • Geen ondersteuning voor software simulatie
 • Werkt alleen in Windows

Beste voor

iSpring Suite Max is een snelle e-learning ontwikkelingstool die uitermate geschikt is voor liefhebbers van PowerPoint die de sprong willen wagen naar een volwaardige e-learning authoring tool.

Het is ook een perfecte keuze voor wie de gemakkelijkste en snelste manier zoekt om bestaande instructies, handleidingen, en leerboeken online te zetten. Als u al PPT presentaties hebt, kunt u die met een paar klikken omzetten in e-cursussen met deze e-learning software.

U kunt ook snel uw Word en PDF documenten omzetten in e-learning formaten. Het resultaat zullen interactieve e-boeken zijn met een realistisch pagina-omslag effect. Wanneer u creatiever wilt worden en quizzen, rollenspellen en interactives wilt toevoegen, is er genoeg mogelijk met deze e-learning software om dit te doen.

Kosten

€970 (Jaarlijkse licentie)

Gratis 14 dagen uitproberen →

2. Adobe Captivate

Adobe Captivate

Adobe Captivate is een krachtig e-learning authoring software tool die zeer geschikt is voor algemene e-learning toepassingen, zoals het maken van diapresentaties of quizzen en het ontwikkelen van complexe interactieve cursussen. Ook heeft het traditioneel gezien de voorkeur voor het ontwikkelen van software simulaties met behulp van effecten, triggers, en dia-instellingen. Dit betekent dat er veel mogelijk is bij het maken van realistische simulaties en het presenteren ervan aan gebruikers in verschillende modi, b.v.: zie het, probeer het, doe het.

Een opmerkelijke functie van de nieuwste 2019 Captivate e-learning software release is de mogelijkheid om Virtual Reality projecten te maken en interactieve video’s en HD-video’s van studiokwaliteit te maken door tegelijkertijd webcam- en on-screen materiaal op te nemen en interactieve elementen toe te voegen met e-learning video software. Het uitgebreide scala aan interactieve mogelijkheden is een ander sterk punt van deze toolkit. U kunt e-learning leuk maken met drag-and-drop, puzzels, spelletjes, en andere interactieve mogelijkheden.

Er is in Adobe Captivate geen speciaal instrument om rollenspellen of karaktergestuurde dialogen te bouwen, dus als die een groot deel van uw cursus ontwerp uitmaken, is het misschien niet de beste keuze.

Overzicht van de e-learning tool

Captivate staat erom bekend een vrij hoge leercurve te hebben voor nieuwe gebruikers, en in vorige versies, een nogal verwarrende workflow die steunt op een heleboel afzonderlijke vensters om variabelen en triggers te selecteren, en andere functies uit te voeren.

Om echt goede e-learning in Captivate te maken, moet u veel tijd besteden aan vertrouwd raken met de functies, dus is het misschien niet de beste keuze als eerste software voor e-learning als u nog geen ervaring hebt. Het is perfect voor het maken van meer technische simulatie-gebaseerde traingen.

Voordelen

 • Uitgebreide variabelen en vertakkingen die creatieve aanpassing mogelijk maken
 • 360-graden (VR) mogelijkheden om virtual reality in uw e-learning te integreren
 • Echte responsieve schermweergave op alle apparaten, te bekijken terwijl u de training maakt
 • Materiaalbibliotheek met sjablonen, mensen, portretfoto’s en foto’s van het hele lichaam
 • Mogelijkheid om automatisch tekst-naar-spraak (TTS) voice-overs te genereren
 • “Green screen”-functie waarmee u uw eigen achtergrond kunt invoegen
 • Mobiel-specifieke ontwikkeltools zoals geolocatie-tagging
 • Complexe software simulatie opname mogelijkheden
 • Heeft een versie voor Mac

Nadelen

 • Niet-intuïtieve gebruikersinterface
 • U moet er heel wat uren in steken om het te leren gebruiken
 • Klanten melden dat Captivate onstabiel kan worden en kan crashen in Windows
 • Het ontwerpen van responsive materiaal is moeilijk, omdat u aparte versies moet maken voor desktop, tablet, en smartphone
 • Geïmporteerde PowerPoint presentaties behouden niet al hun animaties nadat ze met Captivate geconverteerd zijn
 • Technische ondersteuning uitbesteed aan een call center

Beste voor

Adobe Captivate is professionele software voor e-learning, minder gemakkelijk en intuïtief, maar krachtiger dan zijn concurrenten. Het is het meest geschikt voor ervaren e-learning ontwikkelaars die zich op hun gemak voelen om met variabelen te werken en wat code kunnen schrijven om zo iets moois te maken.

In tegenstelling tot sommige LMS leveranciers die een LMS of hosting oplossing aanbieden als onderdeel van het pakket, moet u, als u de cursussen die u rechtstreeks via Captivate schrijft wilt hosten, het PRIME pakket kopen, dat duurder is en waarschijnlijk niet geschikt is voor kleine organisaties met minder dan 100 werknemers.

Kosten

€41,13/maand

3. Articulate Storyline

Articulate Storyline

Articulate Storyline is het toonaangevende desktop authoring tool van Articulate. Het wordt geleverd met een paar andere applicaties zoals Rise en Review wanneer u een Articulate 360-abonnement koopt.

Storyline is populair in de instructie ontwerp gemeenschap omdat de geavanceerde functies zoals triggers en lagen makers in staat stellen om verder te gaan dan het produceren van op maat gemaakt trainingsmateriaal. Voor een beginner in e-learning software zou het echter een hele uitdaging zijn om Storyline onder de knie te krijgen – er zijn niet veel ingebouwde interactiesjablonen, dus moet u proberen ze vanaf niets zelf op te bouwen.

Bij Storyline e-learning hoort de Articulate materiaal bibliotheek – een verzameling cursus sjablonen, achtergronden, personages, knoppen en pictogrammen. Het bevat een vrij beperkt deel visuele middelen die speciaal zijn gemaakt voor instructieontwerp, en biedt tegelijkertijd toegang tot een enorme verzameling stock afbeeldingen.

Overzicht van de e-learning tool

Storyline zit precies in het midden tussen iSpring en Adobe wat de leercurve betreft: het is niet zo gemakkelijk op te pakken en ermee te beginnen als het eerste, maar het is ook niet zo ingewikkeld als het laatste, en u kunt in betrekkelijk korte tijd beginnen met het produceren van fatsoenlijk uitziende cursussen.

Voordelen

 • Vergelijkbaar met de PowerPoint interface van Storyline 360, maar met meer mogelijkheden om het materiaal aan te passen
 • Hiermee kunt u complexe interacties bouwen door gebruik te maken van functies zoals object toestanden, triggers, en lagen
 • Schermrecorder voor het maken van screencast-opnamen en eenvoudige bewerking
 • Materiaalbibliotheek met toegang tot stockbeelden
 • Produceert responsive cursussen die geschikt zijn voor mobiele apparaten
 • Gratis mobiele app om cursussen offline te spelen

Nadelen

 • Niet de meest gebruikersvriendelijke interface
 • Software heeft een nogal hoge leercurve
 • Interactiesjablonen werken soms niet goed
 • De schermopname functionaliteit is eenvoudig in vergelijking met andere oplossingen
 • Software kan veel vragen van de computer
 • Geen Mac-versie

Beste voor

Articulate Storyline is het meest geschikt voor ervaren educatieve e-learning ontwerpers die meer invloed willen hebben op het materiaal dat zij produceren. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van de geavanceerde functies zoals triggers en lagen die Storyline biedt.

Aangezien Storyline geleverd wordt met verschillende desktop en web LMS authoring tools die het voor teams gemakkelijker moeten maken om samen te werken aan e-learning projecten, zou het goed geschikt zijn voor bedrijven. Het nadeel is dat de meeste individuele ontwikkelaars en kleine organisaties niet al deze tools nodig zullen hebben voor hun e-learning, maar toch de hele set zullen moeten aanschaffen, alleen al om Storyline LMS te krijgen.

Kosten

$1,299/per jaar (voor teams) of $999 (voor particulieren)

4. Lectora Online

Lectora Online

In deze vergelijking kijken we naar Lectora Online, de cloud-gebaseerde versie van Lectora, die materiaal authoring biedt plus soortgelijke e-learning ontwikkelingstools die vergelijkbaar zijn met de andere producten in dit artikel.

Een belangrijk aandachtspunt van het Lectora productassortiment is altijd geweest dat het voldoet aan de richtlijnen voor toegankelijkheid van webmateriaal (WCAG). Dit zorgt ervoor dat elke cursus die met deze online e-learning software tool gemaakt wordt, toegankelijk zal zijn voor mensen met een handicap, zoals slechthorenden of slechtzienden. Als u werkt in of materiaal ontwikkelt voor overheidsorganisaties is dit een goede keuze.

De populaire Getting Started (Beginnen) e-learning sjablonen van Lectora zijn een geweldige manier om te beginnen voor authoring. Elk sjabloon bevat ingebouwde navigatie, interactieve voorbeelden, pagina-indelingen, en instructies voor het gebruik. Bovendien bieden deze ingebouwde e-learning sjablonen verschillende leerstijlen en cursustypes, zoals lineaire basiscursussen, niet-lineaire cursussen, microlearning, scenario-gebaseerde cursussen, adaptieve cursussen, tijd-van-behoefte/just-in-time training, multimedia, en nog veel meer.

Voor meer ervaren ontwikkelaars ondersteunt Lectora Online scripts, aangepaste bibliotheken, lettertypes, en CSS, dus zijn er eindeloze mogelijkheden wat maatwerk betreft.

Overzicht van de e-learning tool

De software interface van het LMS zal Windows gebruikers bekend voorkomen, omdat het de werkbalkindeling van Windows gebruikt en mapstructuur-icoontjes om de verschillende secties, onderwerpen, interacties, quizzen, en onderdelen in een cursus weer te geven. Vergeleken met andere hulpmiddelen ziet het menusysteem er een beetje verwarrend uit en de indeling zal even wennen zijn.

Een standaard e-learning cursus opzetten met behulp van enkele van de aangeboden sjablonen moet voor de meeste mensen met deze e-learning software haalbaar zijn, maar het maken en bewerken van cursussen is zeker ingewikkelder dan met de andere hulpmiddelen voor cursusontwikkeling.

Voordelen

 • Conform WCAG
 • Ondersteunt voorwaardelijke vertakkingen en opeenvolgende gebeurtenissen
 • Mogelijkheid om uw eigen scripts, aangepaste bibliotheken, lettertypes, CSS toe te voegen
 • Ingebouwde versiebeheer voor samenwerken
 • Robuuste quiz-opties
 • Beginnende cursus sjablonen met navigatie en voorbeeldinteracties
 • Globaal materiaalbeheer en bijwerken van activa
 • Integratie van beoordelingen met beoordelingslink
 • Stockbeelden en sjablonen van eLearning Brothers

Nadelen

 • Duurder dan zijn concurrenten
 • Onhandige, verouderde UI
 • Niet het meest intuïtieve authoring tool op de markt
 • Geavanceerde functies ondersteunen Section 508 niet
 • Om een responsieve cursus te maken, moet u hetzelfde materiaal in 5 (!) verschillende weergaven bewerken

Beste voor

Lectora heeft een groot aantal fans voor haar LMS, maar die vallen meestal in de categorie “power users”, d.w.z. zij hebben veel tijd besteed aan het leren van de software en zijn er echt experts in.

De software biedt niet zo’n overzichtelijke gebruikerservaring als iSpring Suite of Articulate Rise, maar biedt zeker een flinke hoeveelheid kracht en flexibiliteit voor ervaren en meer technisch onderlegde e-learning ontwikkelaars.

Het meest geschikt voor grotere en geografisch verspreide organisaties met een volwassen L&D-model dat meerdere auteurs en e-learning beoordelaars telt.

Kosten

$899/per jaar (Starter), $1,299/per jaar (Pro), $1,599 (Team)

5. Elucidat

Elucidat

Met Elucidat’s cloudgebaseerde e-learning authoring software tool kunt u responsief SCORM-geschikt e-learning materiaal produceren dat volgens hen met elk modern LMS werkt.

Omdat het een software is voor het ontwerpen van online cursussen, kan uw hele team, van materiaal ontwerpers tot vakspecialisten, op elk moment bijdragen aan het ontwerp van de e-learning, het beoordelen en eraan deelnemen.

Elucidat wil een alles-in-één cloud-gebaseerde oplossing zijn voor het maken van e-learning van hoogstaande kwaliteit, het beheren van materiaal op schaal, en het analyseren van prestaties. Het heeft alle functies die u van een authoring platform mag verwachten: sjablonen, bronnen, video- en audio beheer, een mobiel responsieve editor, een lay-out designer, en de gebruikelijke interactieve elementen die u mag verwachten, zoals knoppen, uitklapkaarten, en invoervakken.

Bij de software is er ook aandacht voor samenwerking aan e-learning met meerdere auteurs, en krachtige functies voor rolgebaseerde ontwikkeling en vertaalprojecten in meerdere regio’s op het platform. Het gaat onder meer om afzonderlijke modulaire weergaven voor teamleiders, MKB’s, ontwerpers, en beoordelaars, die allemaal toegang krijgen tot functiesets die relevant zijn voor hun rol en positie in het ontwikkelingsproces.

Overzicht van de e-learning tool

De gebruikersinterface is duidelijk en overzichtelijk, zodat u meteen aan de slag kunt met het bouwen van projecten met sjablonen en materiaalblokken, en stijlelementen kunt toepassen met prachtig uitziende resultaten.

Voor meer ervaren e-learning ontwikkelaars is er veel mogelijk, maar dat vergt investering in zowel tijd als training.

Voordelen

 • Beheer van e-learning materiaal op schaal
 • Gestroomlijnde workflows voor teams
 • Pagina-overgangseffecten
 • Mogelijkheid om afzonderlijke cursussen te maken die op elk toestel responsive zijn
 • Gepersonaliseerde clips voor leerlingen
 • Flexibele animatie van onderdelen; het is mogelijk om bijna elk cursus element te animeren
 • Gemakkelijke toegang tot gegevens en inzicht in hoe gebruikers omgaan met het leermateriaal
 • XLIFF vertaalondersteuning voor automatische lokalisatie van cursussen

Nadelen

 • Cloud-gebaseerd betekent dat u al uw materiaal moet opslaan op de servers van de leverancier
 • Gebrek aan flexibiliteit in vergelijking met andere toolkits, zodat ervaren auteurs van materiaal zich beperkt kunnen voelen in hun mogelijkheden
 • Geeft niet al te veel controle over aangepaste interacties in uw materiaal
 • Kan duurder worden dan een van zijn concurrenten volgens de beoordelingen van de gebruikers

Beste voor

Elucidat is uitermate geschikt voor organisaties met verspreide L&D teams en met de behoefte om e-learning cursus variaties per locatie te bieden.

De variatiemanager stelt een auteur in staat om een centrale “hoofdcursus” te maken, die volledige controle heeft over zijn “onderliggende cursussen”. Zodra een bewerking gemaakt is in een hoofdcursus, zal de onderliggende cursus volgen – bewerkingen kunnen nog steeds lokaal in een onderliggende cursus worden gemaakt. Elucidat auteurs kunnen verschillende cursusvarianten op één plaats beheren, wat het gedoe bespaart om verschillende versies te maken en ze allemaal apart te bewerken.

Kosten

Geen prijs vermeld; moet contact opnemen met de verkoper.

Vergelijkingstabel

Om u te helpen elk e-learning software nauwkeuriger te vergelijken, hebben wij een tabel samengesteld met de verschillende authoring tools. Het is gebaseerd op de kenmerken die ontwerpers en ontwikkelaars van e-learning verwachten van de beste software voor e-learning:

 iSpring Suite MaxAdobe CaptivateArticulate StorylineLectora OnlineElucidat
Soort oplossingRobuuste HTML5 authoring e-learning software suite, inclusief een quiz editor, een rollenspel simulator, een interactie-editor, en een videostudio.Krachtig authoring tool met geavanceerde mogelijkheden. Onderdeel van Adobe Creative Suite.Desktop authoring software voor Windows die volledige controle biedt over de logica van het lesmateriaal.Online samenwerking pakket voor auteurs met geweldige WCAG-conformiteit en vertaal middelen.Authoring tool met de nadruk op teamwork en uitgebreide mogelijkheden voor versiebeheer en regionale variatie.
LeercurveLaagHoogGemiddeldHoogGemiddeld
Multimedia ondersteuning
Kan afbeeldingen invoegenJaJaJaJaJa
Kan video invoegenJaJaJaJaJa
Kan video van YouTube/Vimeo insluitenJaJaJaJaJa
Kan audio invoegenJaJaJaJaJa
Kan vergelijkingen invoegenJaNeeNeeNeeNee
Ingebouwde visuele materiaalbibliotheekJaJaJaJaJa
Ingebouwde audio/videoclip bibliotheekNeeNeeJa (voorraad bibliotheek)JaNee
Assessments
Aantal vraag sjablonen149201215
Interactieve activiteitenJaJaJaJaJa
Vraag feedbackJaJaJaJaJa
Vertakking ScenariosJaHandmatigHandmatigJaHandmatig
Quiz beoordelenJaJaJaJaJa
Interacties
№ van interactie sjablonen141920100+ (Alleen beschikbaar via eLearning Brothers plug-in)8
Voice-overs voor interactiesJaJaJaJaJa
Ingebouwde Audio- en Video-editor
Screencast opnameJaJaJaNeeNee
Webcam opnameJaJaJaNeeNee
VideobewerkingJaJaJaJaNee
Audio/Stem OpnameJaJaJaNeeJa
AudiobewerkingJaJaJaJaJa
RollenspellenJaNeeJaNeeNee
Software simulatiesNeeJaNeeNeeNee
Virtual reality projectenNeeJaNeeNeeNee
Mobiel leren
Responsief ontwerpJaJaJaJaJa
Mobile appJaNeeJaNeeNee
Overig
Opties voor het publicerenHTML5, wideo, SCORM (1.2, 2004), xAPi/Tincan, AICC, cmi5, HTML5HTML, SWF, Exe, Adobe Connect, Captivate PRIME, SCORM, AICC, xAPIReview 360, Web, Wideo, Articulate Online, AICC, SCORM, Tin Can API, CD, WordReviewLink, HTML5, Tin Can API, SCORM, AICCSCORM, Online link, API integration
Desktop/SaasBeideDesktopBeideSaasSaas
Community forumJaNeeJaNeeNee
HelpdocumentenJaJaJaJaJa
Technische ondersteuningPer telefoon, e-mail, of online chatPer telefoon of chatHelpdesk ticketingPer e-mail of contactformulierPer telefoon, e-mail

Om samen te vatten

Wij hopen dat u deze informatie nuttig vond en op weg bent naar de keuze met betrekking tot welke software voor e-learning het best bij u past.

Schrijf u in voor een proefversie van elke e-learning software die u interesseert, gebruik ze, en zorg ervoor dat deze LMS bij u past. Als u problemen ondervindt met de authoring software en u gedwongen wordt technische problemen op te lossen in plaats van goed lesmateriaal voor e-learning te maken, overweeg dan een ander software programma.

Als u meteen wilt beginnen met het produceren van materiaal met behulp van speciale e-learning software en zonder uren te besteden aan training of het lezen van forums te doorzoeken voor wat ondersteuning, begin dan met iSpring Suite. Het is een authoring tool gebaseerd op PowerPoint en het kost weinig tijd om te leren hoe het werkt. Maak uw eerste online cursus met iSpring Suite helemaal gratis met de 14-dagen gratis proefversie.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

2 reacties op “Software e-learning: wat is het en wat zijn de beste opties voor 2023

  • Beste Sylvie,
   Hartelijk dank voor uw feedback en het delen van uw ideeën over deze interessante oplossing
   Wij wensen je veel succes,
   Het iSpring team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Bekroonde e-learning software
Gratis Proberen