U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Er zijn tegenwoordig veel indrukwekkende e-learning authoring tools op de markt die een uitgebreide reeks functies voor instructieontwerp bieden. Wilt u gratis e-learning maken dan moet u soms toch een tool eerst testen voor u erin investeert, of misschien zijn de financiële middelen voor deze opties ontoereikend.

Hoewel er ook veel gratis e-learning inhoudsmakers zijn om uit te kiezen om gratis een online cursus te maken, kan het vinden van de juiste voor uw project een aanzienlijke investering van tijd en energie vergen.

We hebben 9 verschillende e-learning tools geselecteerd waarmee u gratis interactieve trainingsmodules kunt maken. Elke tool onderscheidt zich door een specifieke functie of use case, zodat u de beste kans hebt om de juiste tool voor uw behoeften te vinden.

Lees verder om de beste gratis e-learning authoring tools te ontdekken. Maar laten we eerst eens herhalen wat een e-learning authoring tool is en hoe het u kan helpen bij uw taken.

Wat is een e-learning authoring tool?

Een e-learning authoring tool is software waarmee u digitale educatieve inhoud kunt creëren, ook bekend als e-learning output, om te delen met lerenden via een leermanagementsysteem of op het web. Deze leerinhoud kan worden gebruikt in zakelijke en niet-zakelijke omgevingen voor de opleiding van werknemers, onboarding, verkooptraining, enz.

Met authoring tools kunt u verschillende trainingsmaterialen maken, zoals e-cursussen, videocolleges, quizzen, simulaties, enz. en deze opslaan in e-learning formaten. Sommige tools zijn alleen gericht op het maken van één type trainingsinhoud, zoals video tutorials of assessments. Andere daarentegen omvatten een reeks tools onder één dak die heel wat taken vervullen waarmee instructieontwerpers of opleiders te maken kunnen krijgen.

Als we het over gratis oplossingen hebben, moeten we opmerken dat hun functionaliteit vrij beperkt is in vergelijking met betaalde e-learning software. Maar laten we eens kijken naar wat ze bieden.

De 9 beste gratis e-learning authoring tools in 2024

Hier is een lijst van de beste gratis e-learning authoring tools tot nu toe. We hebben hun voor- en nadelen samengevat en gebruikersbeoordelingen toegevoegd om u te helpen om soepel door de markt van gratis authoring tools te navigeren.

1. iSpring Free

iSpring Free authoring tool

iSpring Free is, zoals de naam al aangeeft, de gratis versie van iSpring Suite, een populaire toolkit voor het maken van cursussen voor instructieontwerpers en docenten. Het is een gratis e-learning-tool voor het maken van interactieve cursussen op basis van dia’s.

Met iSpring Free maakt of converteert u gratis uw bestaande PowerPoint-presentaties naar e-learning-inhoud. De tool is eenvoudig te gebruiken en helpt u om professioneel ogende instructie-inhoud te maken in het SCORM-formaat dat werkt op elk apparaat, zonder watermerken.

Hoewel u met iSpring Free kunt kiezen uit 3 verschillende interactieve quiztypes, is de belangrijkste beperking dat u het grootste deel van iSpring Suite’s geweldige functies mist. Met de gratis versie van de app kunt u dus geen screencasts maken, voorontworpen cursussjablonen toevoegen, activiteiten slepen en neerzetten of veel van de interactieve elementen gebruiken die u wel kunt toevoegen in de volledige versie.

Voordelen

 • Intuïtieve software gebaseerd op PowerPoint
 • Gemakkelijk te downloaden, installeren en gebruiken
 • U kunt uw cursus exporteren als een SCORM/HTML5-bestand
 • U kunt interactieve quizzen aan uw dia’s toevoegen
 • Uw cursussen werken en zien er netjes uit op elk apparaat
 • Alle PowerPoint-effecten blijven intact
 • Geen van de dia’s krijgt een watermerk

Nadelen

 • Slechts 3 interactieve quizopties
 • U moet PowerPoint geïnstalleerd hebben
 • Een limiet van 15 cursusdia’s

Geschikt voor:

 • Opleiders
 • Beginners
 • Iedereen met dia-cursussen

Feedback over iSpring Free op G2 – 5 van 5

“Met iSpring is het gemakkelijk om een eenvoudig ogende PowerPoint-presentatie om te zetten in iets waar interactie mee mogelijk is. SCORM-pakketten die ik met iSpring Free kan maken, passen feilloos in mijn leermanagementsysteem Moodle. Daarbij helpt iSpring me om het begrip van de leerlingen bij te houden met quizzen.”

Ahmet Fatih Y., docent

2. Udutu

Udutu

Als het om e-learning software gaat timmert Udutu al een tijdje aan de weg, maar met regelmatige updates is het een rijk uitgeruste optie geworden voor makers van cursussen. Hoewel het een gratis authoring tool is, heeft Udutu ook een betaald LMS dat u kunt gebruiken om uw cursussen te hosten. De belangrijkste kenmerken van Udutu zijn de vooraf ontworpen sjablonen en de interactieve elementen.

Net als andere gratis e-learning authoring software, biedt Udutu sjablonen die u kunt gebruiken om te beginnen met het maken van uw educatief materiaal. Udutu heeft echter enkele van de beste cursussjablonen die er zijn. Naast de sjablonen biedt Udutu een grote selectie functies om uw e-learning-materiaal boeiend en interactief te maken. Dit omvat casestudy’s, quizzen, beoordelingen en, misschien wel het indrukwekkendst van allemaal, vertakkingsscenario’s.

In tegenstelling tot andere gratis e-learning tools, beschikt Udutu over vertakkingsscenario’s. Deze zijn een uitstekende manier om de doeltreffendheid van uw lesmateriaal te verhogen. Een andere geweldige functie is dat het meerdere auteurs toelaat om dezelfde cursus vanaf meerdere plaatsen te ontwikkelen – iets wat de meeste gratis authoring tools niet bieden.

Waar Udutu tekortschiet is dat u uw materiaal niet kunt exporteren als SCORM, maar alleen kunt uploaden naar het betaalde LMS. Bovendien bevat al uw werk een Udutu-watermerk. Dit beperkt sterk het nut van deze keuze voor iedereen die professionele instructie-inhoud wil maken.

Voordelen

 • U hoeft niet te kunnen programmeren
 • U kunt kiezen uit verschillende kant-en-klare sjablonen
 • Het biedt een grote verscheidenheid aan toetsvragen
 • U kunt vertakkingsscenario’s aan uw cursus toevoegen
 • Meerdere auteurs kunnen tegelijkertijd toegang krijgen tot hetzelfde materiaal

Nadelen

 • Conversie van PowerPoint naar SCORM/HTML5 is alleen beschikbaar in de betaalde versie
 • Heeft een leercurve, maar niet al te steil
 • Elke dia in elke cursus heeft een watermerk
 • De enige manier om uw inhoud te gebruiken is door deze te uploaden naar een betaald LMS

Geschikt voor:

 • Wie auteursvaardigheden wil ontwikkelen

Feedback over Udutu op G2 – 4.3 van de 5

“De oude methode voor het maken van HTML5 voor alle presentaties was moeilijk, maar de nieuwe converter kan ons helpen om dit snel te doen. De tijd die nodig is voor elke afzonderlijke dia kan heel eenvoudig worden bijgewerkt. We kunnen de converter ook als plugin toevoegen aan de PowerPoint.”

Ashick Romario C., Senior Software Engineer

3. IsEazy

IsEazy

IsEazy is een freemium product; het is gratis te downloaden en te gebruiken, maar veel van de functies zitten achter een betaalmuur. Dit kan frustrerend zijn, omdat u misschien niet herinnerd wilt worden aan de functies waartoe u geen toegang hebt. Wat deze optie zo bijzonder maakt, is het gebruiksgemak en het feit dat u geen ontwerpvaardigheden nodig hebt.

Net als andere gratis e-learning tools is IsEazy eenvoudig te gebruiken, zoals de naam al aangeeft. Iedereen kan gratis interactief trainingsmateriaal maken zonder elementen vanaf nul te moeten opbouwen. Met veel authoring tools is het mogelijk om kant-en-klare elementen en ontwerpen toe te voegen.

Deze authoring tool biedt twee verschillende cursusformaten: Classic, voor lange cursussen, en Express, voor kortere cursussen, zoals microlearning. Als u geen oog hebt voor een goed visueel ontwerp of gewoon geen tijd hebt om na te denken over hoe elke dia er in detail moet uitzien, dan is dit misschien de juiste gratis cursusmaker voor u.

IsEazy is er trots op hoe weinig tijd het kost om visueel aantrekkelijk lesmateriaal te maken met de editor, en hoewel andere tools eenvoudig en snel te gebruiken zijn, is IsEazy de beste omdat het de ontwerpkeuzes voor u maakt.

Kies gewoon uit een van de vele ontwerpen en sjablonen en voeg eigen tekst, afbeeldingen, video of audio-inhoud toe om zo cursussen te creëren met een modern design. Naast het gebruiksgemak en het ontwerpgemak, beschikt IsEazy ook over een afbeeldingenbank, interactiviteit en gamification-opties. U kunt uw cursus ook publiceren als SCORM-bestand.

De gratis versie van IsEazy is beperkt tot 3 projecten en 0,3 GB gegevensopslag en wordt geleverd met 4 stijlsjablonen. Misschien wel de grootste beperking is de toevoeging van een IsEazy watermerk op al uw cursussen die u maakt in de gratis versie. Als u de gratis versie van isEazy uitprobeert en het bevalt, dan kunt u natuurlijk upgraden naar de betaalde versie, maar de prijssprong is vrij groot, zonder tussenopties.

Voordelen

 • 6 soorten quizvragen
 • Voor het maken van professioneel uitziend materiaal zijn geen ontwerpvaardigheden nodig
 • U kunt kiezen uit verschillende kant-en-klare sjablonen
 • U kunt uw cursus exporteren als een SCORM-bestand

Nadelen

 • U bent beperkt in de mate waarin u uw materiaal kunt aanpassen
 • De ruimte is beperkt tot 0,3 GB
 • Elke dia in elke cursus heeft een watermerk
 • U bent beperkt tot 3 cursussen en 1 auteur

Geschikt voor:

 • Snel een cursus maken
 • Ontwerpkeuzes verkennen

Feedback over IsEazy op G2 – 4.9 van de 5

“Ik had eerst wat bedenkingen omdat ik geen technische of programmeerkennis had… maar de manier waarop de inhoud georganiseerd is in mappen en secties en het gemak van bewerken waren een aangename verrassing. Ik dacht dat het ingewikkelder zou zijn om e-learning content te creëren.”

Patricia L., Digital PR Specialist

4. Adapt

Adapt

Adapt is een open-source e-learning authoring tool. Deze staat op onze lijst vanwege de authoring-ervaring op maat en het verticale cursusontwerp.

Adapt biedt een heel eenvoudige cursusbouwer die geschikt is voor langere cursussen met een lineair ontwerp. Het volgt niet het patroon van de meeste authoring tools die dia’s als basis gebruiken; in plaats daarvan scrolt de cursus verticaal zoals een webpagina.

Terwijl de Course Designer zelf vrij eenvoudig is, omdat het open source is, heeft Adapt veel plugins waarmee u meer functies aan uw cursussen kunt toevoegen. Er zijn veel blogs met tutorials en video’s die de verschillende beschikbare plugins laten zien.

Adapt is zeker niet zo eenvoudig als sommige gratis tools voor het schrijven van content, maar het is ook niet zo ingewikkeld als je zou verwachten. Om Adapt te gebruiken hoeft u niet te weten hoe u code moet schrijven, maar u hebt wel een beetje technische kennis nodig om aan de slag te gaan om een gratis online cursus te maken.

De juiste plugins vinden en ze laten werken om het gewenste resultaat te bereiken kan een uitdaging zijn voor iemand met weinig kennis van authoring tools of een niet-technisch persoon, maar wanneer het op de juiste manier gebruikt wordt, kan het een krachtige cursusmaker zijn.

Adapt heeft veel functies die we verwachten van andere gratis authoring tools, zoals SCORM export, interactiviteit en compatibiliteit met meerdere apparaten.

Voordelen

 • Veel plugins
 • Een verscheidenheid aan ondersteunde talen
 • Het platform heeft een zeer responsief ontwerp
 • U kunt uw cursus exporteren als een SCORM-bestand
 • U kunt cursussen bouwen die responsief zijn op verschillende apparaten

Nadelen

 • De app is niet eenvoudig te installeren
 • U hebt een aantal technische basisvaardigheden nodig om het potentieel ervan te realiseren
 • Geen vertakkingsscenario’s
 • Een beperkte verscheidenheid aan animaties

Geschikt voor:

 • Technisch onderlegde makers

Feedback over Adapt op Reddit

“Ik vind het geweldig dat er open source authoring software in Adapt zit, en ik heb het geïnstalleerd en het ziet er geweldig uit; tot nu toe ben ik echter tegen een aantal kleinere problemen aangelopen (zoals het niet kunnen bekijken/publiceren van een cursus), en ik weet dat er nog veel meer te leren valt (plugins, hosting, etc.).”

Rabbidearz, freelancer

5. GLOMaker

GLOMaker

GLOMaker verschilt enigszins van veel andere gratis makers van e-learning-content doordat het het schrijfproces in twee afzonderlijke delen verdeelt: planning en ontwerp.

Dit maakt het een geweldige gratis e-learning tool voor diegenen die hun instructiecursussen uitgebreid willen plannen voordat ze aan de ontwerpfase beginnen, of misschien als verschillende mensen deze verschillende fasen van het proces op zich nemen.

De ontwerpfase van GLOMaker is eenvoudig en makkelijk te gebruiken, en het biedt twee ontwerppatronen die u kunt gebruiken. Beide patronen volgen gevestigde leerprincipes om u te helpen succesvol cursussen te maken.

GLOMaker kan helpen bij het storyboarden van uw cursus en biedt begeleiding bij de beste manieren om uw cursus op te zetten. Dus, als u een nieuwkomer bent in het maken van cursussen en net de basisbeginselen van de instructietheorie aan het leren bent, dan kan dit de gratis authoring tool voor u zijn.

De ontwerpfase van GLOMaker is vergelijkbaar met andere dia-gebaseerde authoring tools, met een verscheidenheid aan sjablonen en meerdere aanpassingsmogelijkheden. Hoewel het ontwerpgedeelte van deze cursusbuilder misschien wat ondermaats is in vergelijking met alternatieven, is het de planningsfase waarin het zich onderscheidt.

GLOMaker bevat interactieve quizopties, exporteert naar SCORM en maakt multimedia in de dia’s mogelijk. Het ontwerp van de software is echter een beetje gebrekkig en het is niet de meest intuïtieve app om te gebruiken. GLOMaker biedt ook niet het gemak van compatibiliteit met meerdere apparaten.

Voordelen

 • Quizzen met feedback
 • Fotoweergave met zoomfunctie
 • Compatibel met SCORM en AICC
 • Pedagogische gidsen en voorbeelden beschikbaar
 • Ingebouwde sjablonen

Nadelen

 • Verouderd ontwerp
 • Beperkte interactiviteit
 • Slechts 2 soorten quizvragen
 • Werkt niet zonder Adobe Air

Geschikt voor:

 • Beginners die uitgebreid willen plannen

Feedback van GLOMaker gebruikers

Er is geen feedback beschikbaar op het internet.

6. H5P

H5P

H5P is een ander voorbeeld van gratis cursusontwikkelingssoftware die heel anders is dan de andere op onze lijst. Wat H5P onderscheidt, is het feit dat het een plugin is.

Met H5P maakt u uw instructiemateriaal rechtstreeks op websites zoals die met WordPress of in LMS’en zoals Moodle, Canvas, Brightspace of Blackboard. Dit betekent dat als u al een website hebt en u wilt een e-learningmodule ontwikkelen die direct toegankelijk is op de site, H5P een goed idee kan zijn.

Net als veel open-source e-learning authoring tools is H5P cloud-gebaseerd, dus al uw werk wordt opgeslagen en is toegankelijk vanaf elk apparaat en door elk aantal auteurs. En toch, in tegenstelling tot andere open-source opties, is deze echt makkelijk te gebruiken.

Als u enige achtergrond hebt in het ontwerpen van eenvoudige webpagina’s, dan zal H5P voor u vanzelfsprekend aanvoelen. En zelfs als u een echte beginner bent, zult u geen problemen hebben met de eenvoudige interface en het rechttoe rechtaan ontwerp van H5P.

Deze gratis e-learning software heeft ook een groot aantal functies. Zo zijn er quizzen en flashcards, maar ook vertakkingsscenario’s, wat ongebruikelijk is voor een authoring tool om een gratis online cursus te maken.

Waar H5P misschien tekortschiet, is de beperkte vrijheid die het geeft om het ontwerp en de inhoud van een cursus aan te passen. Als u creatief wilt zijn met uw cursus, dan is dit misschien niet de tool voor u.

Als u echter over goede programmeervaardigheden beschikt en wat tijd kunt investeren, kunt u deze beperking omzeilen door uw eigen code te schrijven om meer aangepast ontwerp in uw cursus op te nemen om zo gratis e-learning te maken.

Voordelen

 • U kunt de app direct in uw site integreren
 • U kunt kiezen uit vele interactieve elementen, zoals flashcards, quizzen en vertakkingsscenario’s
 • Het is een Open API en mobielvriendelijke tool
 • Meerdere auteurs kunnen tegelijkertijd toegang krijgen tot hetzelfde materiaal

Nadelen

 • U hebt programmeerkennis nodig om de vele beschikbare aanpassingen te kunnen gebruiken
 • Er is geen optie om het aantal pogingen voor een activiteit te beperken
 • Er is geen voorbeeldoptie beschikbaar
 • Het moet integreren met beeldbibliotheken zoals Unsplash en Shutterstock
 • Cursussen kunnen alleen worden geüpload naar een webpagina of LMS met LTI-integratie

Geschikt voor:

 • Ervaren developers

Feedback over H5P op G2 – 4.5 van de 5

“H5P-activiteiten helpen om interactiviteit toe te voegen aan een online cursus. De opdrachten kunnen de betrokkenheid van leerlingen vergroten en voorkomen dat een les ‘afgezaagd’ aanvoelt. Er zijn veel verschillende soorten activiteiten waaruit je kunt kiezen. Het is een relatief eenvoudig systeem om te gebruiken.”

Gebruiker in het hoger onderwijs

7. AdaptiveU

AdaptiveU

In tegenstelling tot de meeste andere e-learningtools op deze lijst is AdaptiveU een gecombineerde authoring tool en LMS dat gratis te gebruiken is.

Met andere authoring tools moet u uw cursus maken en vervolgens uploaden naar een LMS of zelf hosten op een website. Er zijn gratis LMS’en beschikbaar, maar de meest geschikte opties kunnen enige investering vereisen. AdaptiveU biedt de mogelijkheid om gratis cursussen te delen.

Ten eerste betekenen de voordelen van een geïntegreerde authoring tool en LMS dat het hele proces van het maken van een cursus, het delen van een cursus en het beoordelen van cursisten eenvoudiger wordt, omdat het allemaal gratis in één app gebeurt.

Dit betekent dat u niet hoeft te leren hoe u uw cursussen exporteert of hoe u meer dan één app gebruikt. Bovendien is AdaptiveU een heel eenvoudige app om te gebruiken. Met de gratis versie van AdaptiveU bent u beperkt tot een totaal van twee cursussen en vijf cursisten, met een totaal van 1 GB aan opslag. Dit is een grote beperking voor de meeste bedrijven of onderwijsinstellingen.

Deze gratis e-learning tool kan nuttig zijn voor kleinere bedrijven, voor instructieontwerpers die de basisbeginselen van learning management willen leren of misschien zelfs om de voordelen van een LMS aan collega’s te laten zien.

Als freemium product verwijdert AdaptiveU alle beperkingen voor betalende klanten en de prijs is niet zo hoog als sommige andere opties op de markt. Dit maakt AdaptiveU een van de meer betaalbare opties voor betaalde e-learning tools. Deze authoring tool heeft een intuïtieve gebruikersinterface, een goede selectie van ontwerpfuncties en beoordelingsopties, maar geen van deze functies is uitmuntend om gratis e-learning te maken.

Voordelen

 • Gebruiksgemak
 • Responsief op verschillende apparaten
 • U kunt uw cursus intern publiceren via het ingebouwde LMS
 • Het is mogelijk om voortgangsrapporten in verschillende formaten te genereren
 • API-integratie
 • U kunt een aangepaste URL krijgen met een subdomein
 • 24/7 technische ondersteuning

Nadelen

 • U kunt de cursussen niet buiten het platform delen
 • Geen quizzen met cijfers
 • Geen ontwerpaanpassingen
 • De meeste functies zijn alleen beschikbaar met de betaalde versie

Geschikt voor:

 • Kleine teams en eenvoudige ontwerpeisen

Feedback over AdaptiveU op G2 – 5 van de 5

“AdaptiveU is software die gebruikt kan worden voor training, leren en voor de lol. De gebruikersinterface is zeer eenvoudig te navigeren. De soorten badges die kunnen worden gemaakt en de goedkeuringsmogelijkheden maken dit een zeer aanpasbare tool.”

Kris L., Integratiespecialist

8. Moovly

Moovly

Moovly is een cloudgebaseerde videobewerker om gratis een online cursus te maken.

Moovly is de meest unieke gratis interactieve trainingssoftware die we in deze lijst hebben opgenomen. Het is geen authoring tool in de zin dat u het zou gebruiken om dia’s voor leermateriaal te ontwerpen, maar u zou het gebruiken om gratis instructievideo’s te maken.

Iedereen die wel eens een instructievideo op YouTube heeft bekeken, kan je vertellen dat video een geweldige manier is om iets te leren. Elke instructieontwerper weet hoe effectief video kan zijn om de leerervaring te verbeteren.

Met Moovly kunt u presentaties, video’s, afbeeldingen en audio uploaden of de ingebouwde mediabibliotheek gebruiken om uw eigen video’s te maken. Uw video’s kunnen deel uitmaken van een bredere instructiecursus of op zichzelf staande educatieve content zijn.

Met de authoring tool kunt u ook uw video’s in verschillende stijlen maken en het wordt geleverd met een aantal kant-en-klare middelen om u op weg te helpen. Met de gratis versie van de app kunt u uw scherm, webcam of audio niet opnemen, maar u kunt wel eerst een andere gratis schermopnamesoftware gebruiken en de video vervolgens uploaden naar de editor.

Moovly’s editor is makkelijk te gebruiken om een gratis online cursus te maken en heeft een goede selectie aan functies om instructievideo’s te maken, maar het heeft natuurlijk zijn beperkingen als gratis e-learning tool. Zo zijn uw video’s beperkt tot 2 minuten beeldmateriaal en is de kwaliteit beperkt tot standaard definitie. Bovendien worden uw video’s geleverd met een watermerk.

Voordelen

 • Intuïtieve interface
 • Wordt geleverd met 1,3 miljoen gratis afbeeldingen, geluiden en beeldmateriaal
 • Integraties met Google Drive,Dropbox, YouTube en Vimeo
 • Toegang tot een grote bibliotheek met middelen en sjablonen

Nadelen

 • Al uw video’s krijgen een watermerk
 • U bent beperkt tot een videolengte van 2 minuten
 • De videokwaliteit is beperkt tot SD 480p
 • Geen schermopname of webcam

Geschikt voor:

 • Mensen die korte, niet-professionele instructievideo’s willen maken
 • Diegenen die basis videobewerking willen leren

Feedback over Moovly op G2 – 4.5 van de 5

“Wat ik het leukste vind aan Moovly is dat zelfs als je geen video-expert bent, je deze tool toch kunt gebruiken om video’s te maken met behulp van de hulpmiddelen zoals videosjablonen en afbeeldingen.”

Som Dutt S., Information Technology Support Specialist

9. EdApp

EdApp

EdApp is een leeroplossing die het gemakkelijk maakt om microlearning van professionele kwaliteit te leveren aan uw publiek. Het platform is een cloud-gebaseerde app die mobielvriendelijk is ontworpen, en het is in principe geschikt voor mobiel leren en toegang tot een LMS.

Als het gaat om het ontwerpen van lesmateriaal, biedt EdApp een enorme keuze aan kant-en-klare cursussen en sjablonen, waarvan sommige weinig tot geen aanpassingen vereisen. U kunt gewoon uw eigen merk toevoegen aan hun ontwerpen en u kunt aan de slag.

Met EdApp kunt u ook de voortgang van uw cursisten volgen via de app en het biedt een aantal manieren om uw publiek te betrekken met gamification en tal van interactieve elementen. EdApp biedt echter niet de traditionele hulpmiddelen voor instructieontwerp die andere platforms bieden en is misschien niet de beste optie voor langere cursussen maar geschikter om een gratis online cursus te maken.

Deze gratis authoring tool is bedoeld voor kortere cursussen en is ontworpen om tijd te besparen.

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Ingebouwde gamification-opties
 • Een grote bibliotheek met sjablonen en middelen
 • AI-assistent
 • Onbeperkt aantal gebruikers en cursussen

Nadelen

 • De app is ontworpen met het oog op microlearning en is niet geschikt voor langere cursussen
 • Vanuit de app kunt u uw cursussen niet exporteren
 • Geen 24/7 ondersteuning

Geschikt voor:

 • Voor wie korte, professionele cursussen wil maken
 • Mensen met een beperkt of geen opleidingsbudget

Feedback over EdApp op G2 – 4.7 van de 5

“Een van de dingen die ik geweldig vind aan EdApp is hoe makkelijk het is om een nieuwe cursus te ontwikkelen. Wat ik ook geweldig vind is de ondersteuning die ze bieden, binnen een paar minuten kun je elke vraag met een echt mens oplossen.”

Samuel G.

Belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een gratis authoring tool

Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen als u tijd wilt besparen bij het kiezen van een gratis authoring tool voor uw project. Stel uzelf deze vragen voordat u een beslissing neemt:

Hoe gebruiksvriendelijk is het?

Het heeft geen zin om een tool te gebruiken waarvan u niet weet hoe u die moet gebruiken. Dus, tenzij u een ervaren expert bent en de enige auteur van uw instructie-inhoud, maak er een punt van om intuïtieve, gemakkelijk te gebruiken gratis e-learning software te kiezen om gratis een online cursus te maken. Dit zal zeker helpen om de resultaten te behalen die nodig zijn. 

Welke functies heeft het?

Een van de belangrijkste nadelen van een gratis e-learning content creator is dat het meestal een beperkte set functies heeft in vergelijking met betaalde versies om gratis e-learning te maken. Dit is in uw geval misschien geen probleem als veel van de betaalde opties functies bevatten die u waarschijnlijk niet zult gebruiken. Zorg er echter voor dat de tool die u kiest alle functies heeft die u wilt gebruiken.

Welke exportformaten biedt het?

Voordat u begint aan een project om een cursus te maken, moet u weten hoe uw leerlingen toegang krijgen tot de cursus. Wordt de cursus gehost op een webpagina? Beschikt u al over een LMS? Wordt de cursus geüpload naar YouTube? Als u het antwoord op deze vragen weet, kunt u bepalen welk exportformaat u nodig hebt.

Op welke apparaten werkt het?

Tegenwoordig werken mensen op meerdere apparaten, dus dat geldt waarschijnlijk ook voor de inhoud van uw e-learning. Houd rekening met de apparaten waarop uw leerlingen de inhoud zullen gebruiken en plan uw authoring daarop in.

Is het mogelijk om met meerdere auteurs te werken?

Misschien werkt u alleen en is de verantwoordelijkheid voor het maken van e-learning-inhoud enkel en alleen de uwe. Als u collega’s hebt die het werk met u delen, dan moeten zij ook toegang hebben tot de software om cursussen te maken.

Wat zijn de beperkingen van het gratis abonnement?

Er zijn vele redenen waarom u een gratis tool nodig zou kunnen hebben, of vele gevallen waarin de beperkingen van een gratis tool uw ontwerpen of doelen niet zullen beperken. Het is echter belangrijk om de beperkingen te kennen van elke tool die u wilt gebruiken voor u ermee begint. Het heeft geen zin om tijd te investeren in het maken van e-learning content om er vervolgens achter te komen dat u niet kunt doen wat u wilt doen zonder te betalen.

Welke gratis authoring tool moet je kiezen?

Dus, welke tool is geschikt voor u?

We hebben een lijst gemaakt van enkele van de beste gratis authoring tools die beschikbaar zijn en de belangrijkste kenmerken van elke software uitgelicht. Met deze keuzes zou u een optie moeten kunnen vinden die werkt voor uw project.

Deze tools om gratis e-learning te maken kunnen ook de perfecte manier zijn om kennis te maken met de betaalde versies, en dan hebt u alleen een handig overzicht nodig van wat ze te bieden hebben.

Probeer een krachtige, functierijke, authoring toolkit als de basisfuncties niet voldoende zijn voor uw ambities en beoogde leerervaringen. Met een tool als iSpring Suite ontwikkelt u professionele online cursussen met quizzen, video tutorials, boeiende dialoogsimulaties en interactieve modules. U kunt het 14 dagen gratis proberen.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Maak snel en eenvoudig interactieve cursussen
Gratis Proberen