U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Wanneer u presentaties maakt in PowerPoint, Google Slides of een andere tool, is een vuistregel altijd eerst aan de leerlingen en hun behoeften te denken. Het is niet genoeg om de informatie te geven die u voor ogen had. U hebt leuke presentatie-ideeën nodig voor een gemakkelijk verteerbaar en boeiend formaat om effectieve kennisretentie te bevorderen.

Interactiviteit is een van de belangrijkste presentatie-elementen om dat te bereiken. Interactieve presentaties zijn een fantastische troef in het leerproces: ze bevorderen de communicatie tussen leerlingen, moedigen een actieve deelname aan en creëren een boeiendere educatieve ervaring.

In dit artikel leest u de beste interactieve presentatie-ideeën voor PowerPoint en andere tools aan de hand van 8 bruikbare strategieën met de beste interactieve functies. Lees verder en ontdek alle tools en technieken om de interactiviteit te verhogen en uw leerlingen betrokken te houden.

Overzicht

 1. Gebruik Multimedia Storytelling
 2. Ondervraag uw publiek
 3. Speel interactieve spellen met leerlingen
 4. Houd vraag,- en antwoordsessies tijdens interactieve presentaties 
 5. Organiseer gezamenlijke brainstormsessies
 6. Controleer of uw publiek het begrijpt met een quiz
 7. Gebruik rollenspellen
 8. Gebruik fysieke ruimte en beweging

De beste interactieve presentatietools

Best practices om interactieve presentaties te maken

FAQ over interactieve presentatie-ideeën

iSpring Suite

Breng de krachtigste interactieve presentatie-ideeën samen met de iSpring Suite authoring tool!

Gratis proefversie Meer informatie

1. Gebruik Multimedia Storytelling

Het maken van een goede presentatie met multimedia-elementen is een effectieve manier om uw inhoud visueel aantrekkelijker te maken. U kunt verschillende visuals gebruiken, zoals video en afbeeldingen, of audio toevoegen aan uw presentaties om een boeiend verhaal te creëren en het publiek aan te zetten tot interactie met uw materiaal.

Afhankelijk van de inhoud van uw presentatie, zijn hier enkele soorten multimedia-elementen waar u uw voordeel mee kunt doen:

Afbeeldingen en diavoorstellingen

Een presentatie met gewone tekst is niet alleen saai. Het maakt het ook moeilijker voor het publiek om uw gedachtegang te volgen, omdat het visuele betrokkenheid mist en de informatie niet op een memorabele manier wordt overgebracht. Afbeeldingen en diavoorstellingen lossen dit probleem op en helpen u om uw PowerPoint-presentatie interactief te maken door u in staat te stellen om: 

 • Uw ideeën en punten te illustreren
 • Producten en functies te laten zien
 • Verhaalreeksen te maken, enz.
Multimedia storytelling met PowerPoint dia’s

Animaties en overgangen

Deze elementen versterken uw multimediapresentatie en voegen er een dynamische dimensie aan toe. Met animaties en overgangen kunt u:

 • Interactieve tekst en pop-up elementen maken om leerlingen betrokken te houden
 • Een soepele flow opbouwen om informatie geleidelijk te onthullen
 • Belangrijke punten benadrukken
Animaties en overgangen in PowerPoint

Audio- en videoverhalen

Als u voice-over en videocommentaar toevoegt aan uw presentaties, biedt u leerlingen een multisensoriële ervaring en verrijkt u uw inhoud op de volgende manieren:

 • Met gedetailleerde uitleg over de inhoud van de presentatie
 • Door de presentatie toegankelijker te maken voor mensen die het beste auditief of visueel leren
 • Door een sterkere band op te bouwen met uw publiek
Audio en video verhalen

Grafieken en diagrammen

Deze elementen zijn vooral handig voor datagestuurde leer- en trainingspresentaties. Ze maken het gemakkelijker om: 

 • Belangrijke gegevens met betrekking tot de inhoud van de presentatie te visualiseren
 • Trends te verklaren en variabelen te vergelijken
 • De besluitvorming te bevorderen door belangrijke informatie visueel weer te geven

Al deze multimediacomponenten zorgen voor interactiviteit, duidelijkheid en betrokkenheid in uw presentaties, waardoor ze dynamische leerervaringen bieden. U kunt verschillende media in één presentatie combineren voor het juiste tempo en om relevante informatie voor uw leerlingen te benadrukken.

Grafieken en diagrammen in PowerPoint

2. Ondervraag uw publiek

Leerlingen willen graag weten dat hun meningen en standpunten ertoe doen. Om hier gebruik van te maken en hen te veranderen van passieve luisteraars in actieve deelnemers aan het leerproces, kunt u enquêtes toevoegen aan uw interactieve presentatie. Maar doe het niet alleen omwille van de interactiviteit. Maak enquêtes die waardevolle feedback van uw publiek opleveren.

Als u bijvoorbeeld een reeks boeiende presentaties maakt over diversiteit op de werkplek, kunt u werknemers vragen hun inzichten te delen in de uitdagingen op het gebied van diversiteit waarmee zij in hun functie te maken hebben gehad en mogelijke oplossingen aan te dragen. Op die manier stelt u uw publiek in staat om actief bij te dragen aan de discussie en de richting van de leerervaring te bepalen.

Pro tip: Afhankelijk van de leervorm kunt u enquêtes in verschillende vormen toevoegen aan uw presentatie. Als u een presentatie geeft voor een live publiek in een klaslokaal, is het een goed idee om enquêtes als hand-outs te geven. Na de presentatie kunt u ze verzamelen en de resultaten analyseren.

In een digitale omgeving kunt u online enquêtes maken met behulp van een online platform zoals Google Forms, SurveyMonkey of Typeform. Met deze platforms kunt u efficiënt reacties verzamelen, gegevens analyseren en uw inhoud aanpassen op basis van de ontvangen feedback.

Enquêtes in het leerproces

3. Speel interactieve spellen met leerlingen

Of u nu interactieve presentaties maakt voor educatieve, trainings- of andere doeleinden, overweeg eens om gamification-elementen toe te voegen aan uw inhoud. Gamification is een krachtig hulpmiddel dat presentaties veel leuker maakt en tegelijkertijd het vasthouden van kennis bevordert.

Afhankelijk van de doelstellingen van de presentatie en de presentatiesoftware die u gebruikt, kunt u kiezen uit een brede selectie spellen voor creatieve presentatie-ideeën. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste spelletjes die u kunt maken en opnemen in uw presentaties in PowerPoint en andere presentatiesoftware.

Jeopardy

Jeopardy is waarschijnlijk het bekendste spel dat in verschillende omgevingen kan worden gespeeld. Wat presentaties betreft, werkt Jeopardy vooral goed voor educatieve en trainingspresentaties.

Het spel verdeelt de inhoud in categorieën en vraagt de deelnemers om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen met betrekking tot het aangeboden materiaal. Ze kunnen dit individueel of in teams doen en punten verdienen voor goede antwoorden.

Jeopardy spel

Jeopardy versterkt effectief het leerproces en bevordert een gezonde competitie, waardoor het een fantastisch hulpmiddel is voor docenten, opleiders en trainers tijdens hun presentaties.

Als u Jeopardy onderdeel van uw presentatie wilt maken, lees dan onze volledige handleiding om eenvoudig en snel een Jeopardy spel te maken in PowerPoint.

Eliminatiespel

Als u interactiviteit wilt toevoegen aan trainingen en quizzen, is het eliminatiespel een perfecte keuze. De naam van het spel spreekt voor zich – het bestaat uit het geleidelijk elimineren van opties of deelnemers op basis van hun antwoorden en/of keuzes.

Als uw presentatie complexe onderwerpen of scenario’s bevat, kunt u het eliminatiespel het opdelen in behapbare segmenten. Bovendien betrekt u het publiek actief bij de besluitvorming, waardoor de kennis beter blijft hangen.

Eliminatiespel

Matchingspel

Het matchingspel is een uitstekend hulpmiddel om uw publiek te helpen om nieuw materiaal te onthouden. Hierbij worden paren van verwante termen, afbeeldingen of concepten gepresenteerd die de deelnemers correct moeten matchen.

Of je nu een nieuw vocabulair, technische termen, historische data of andere inhoud moet onthouden, het matchingspel kan goed van pas komen. Het houdt deelnemers betrokken, moedigt herhaling aan voor een betere retentie en zorgt ervoor dat u hun vooruitgang effectief kunt beoordelen.

Matchingspel

Galgje

Dit is een spel dat velen van ons in hun kindertijd hebben gespeeld. Bij galgje kiest de presentator (de beul) een woord of zin die relevant is voor de inhoud en toont een reeks lege plekken die elke letter vertegenwoordigen. De deelnemers raden om de beurt letters en bij elke foute gok verschijnt er een deel van een op te hangen figuur op het scherm. Het doel is om het woord of de zin te raden voordat de figuur compleet is.

Galgje spel

Je kunt galgje in veel verschillende presentaties gebruiken, vooral als het gaat om het leren van een taal, het opbouwen van een woordenschat of teambuilding. Het is een boeiende manier om de kennis van de deelnemers over terminologie of sleutelzinnen te testen en te versterken.

De lijst met spelletjes die u in uw presentaties kunt verwerken is eindeloos. Het is echt aan u en uw verbeelding. Kies spellen die aansluiten bij uw presentatiedoelen, de voorkeuren van uw publiek en de mogelijkheden van uw interactieve presentatiesoftware.

4. Houd vraag- en antwoordsessies tijdens interactieve presentaties

Een vraag- en antwoordsessie lijkt misschien op een enquête, maar het is een veel dynamischere activiteit die u kunt integreren in uw presentaties. V&A’s zijn uitstekend als u persoonlijk presenteert, maar ze werken ook goed in digitale omgevingen als u een videopresentatie geeft. Zo kunt u online vragen en antwoorden organiseren in Google Meet, Zoom, Microsoft Teams en andere virtuele vergaderlocaties.

Het interessante aan V&A’s is dat het publiek de weg wijst in deze interactieve activiteit. Deelnemers kunnen hun nieuwsgierigheid uiten en de discussie sturen in de richting van de aspecten van de presentatie die zij het meest relevant vinden. Dit bevordert de betrokkenheid en biedt een direct kanaal voor real-time verduidelijking, diepgaande verkenning van onderwerpen en waardevolle interacties tussen de presentator en het publiek.

Vraag- en antwoordsessies tijdens presentaties

U kunt de vragen voor de V&A vóór de presentatie verzamelen of zonder voorbereiding in de sessie opnemen. Op deze manier kunnen leerlingen de vragen stellen die ze tijdens de presentatie hebben bedacht.

5. Organiseer gezamenlijke brainstormsessies

Net als V&A’s is gezamenlijk brainstormen een uitstekende manier om de betrokkenheid van deelnemers te stimuleren en nieuwe inzichten te genereren op basis van de inhoud van uw presentatie. Hierbij nodigt u de deelnemers uit om ideeën, oplossingen of meningen met betrekking tot het door u gepresenteerde onderwerp aan te dragen. Samen brainstormen boort de collectieve wijsheid van de groep aan en helpt u, als presentator, om te zien hoe uw publiek het geleerde in de praktijk kan brengen.

​​Gezamenlijke brainstormsessies zijn bijzonder effectief bij probleemoplossende presentaties, workshops of strategiesessies. Ze kunnen persoonlijk worden gehouden of via digitale platforms, zoals virtuele whiteboards of andere online samenwerkingstools. 

Pro tip: Combineer brainstormsessies met enquêtes of polls om snel input van deelnemers te verzamelen en te analyseren.

Brainstormsessies met polls en enquêtes

6. Controleer of uw publiek het begrijpt met een quiz

Een goed opgezette quiz slaat twee vliegen in één klap: het diversifieert de inhoud van uw presentatie en helpt u bij het testen van de kennis van het materiaal bij uw publiek. Quizzen kunnen waardevol zijn in verschillende soorten presentaties, waaronder trainingen, educatieve lezingen en zakelijke seminars.

U kunt verschillende soorten quizzen maken op basis van uw doelen en voorkeuren:

 • Meerkeuze quizzen
 • Testen met open antwoorden
 • Waar/onwaar stellingen
 • Invulvragen, etc.

Om quizactiviteiten voor uw presentatiedia’s te maken, kunt u speciale quiz- en enquêtetools gebruiken of presentatiesoftware met een ingebouwde quizfunctie. Deze tools worden vaak geleverd met vooraf ontworpen sjablonen, vragenbanken en scoreopties, wat het gemakkelijker maakt om snel een interactieve quiz te maken.

Bekijk bijvoorbeeld hoe u een quiz maakt in PowerPoint en deze verbetert met iSpring Suite.

E-learning quiz gemaakt in iSpring Suite

7. Gebruik rollenspellen

Rollenspellen zijn een uitstekende keuze als u uw publiek de nieuw verworven vaardigheden ter plekke wilt laten oefenen. U kunt realistische uitdagingen, beslissingsscenario’s en werksituaties nabootsen. Leerlingen kunnen verschillende rollen aannemen, afhankelijk van hun specialisatie en de doelstellingen van de presentatie. Zo kunnen ze kennis toepassen die direct relevant is voor hun verantwoordelijkheden.

Deze interactieve aanpak bevordert praktijkgericht leren, analytisch denken en probleemoplossing, waardoor het zeer effectief is voor trainingen en vaardigheidontwikkelingspresentaties. Of u nu klantenservicetechnieken, conflictoplossing of verkoopstrategieën onderwijst, rollenspellen brengen het materiaal tot leven en verbeteren de leerervaring.

Rollenspel

Pro tip: Rollenspellen kunnen een geweldig hulpmiddel zijn voor compliance training. U kunt verschillende scenario’s verkennen om werknemers in een realistische context te plaatsen en hen te laten zien hoe ze door ethische dilemma’s moeten navigeren, met gevoelige situaties moeten omgaan en compliancebeslissingen moeten nemen in een gecontroleerde, veilige leeromgeving.

Rollenspellen in compliance training

8. Gebruik fysieke ruimte en beweging

Interactiviteit in presentaties gaat niet alleen over digitale of virtuele betrokkenheid. Het kan ook gaan om de fysieke ruimte om een meer meeslepende ervaring te creëren als u een offline, on-site presentatie geeft. Deze aanpak verkleint de afstand (letterlijk en figuurlijk) tussen de presentator en het publiek en bevordert samenwerking en actieve deelname.

Tijdens een live seminar of workshop kunt u bijvoorbeeld de zitplaatsen zo rangschikken dat groepsdiscussies of hands-on activiteiten tijdens uw presentatie worden aangemoedigd. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten. U kunt ook interactieve whiteboardactiviteiten gebruiken en deelnemers uitnodigen om hun ideeën te uiten of problemen in realtime op te lossen voor het live publiek.

Een andere manier om de presentatie-ervaring te verbeteren is door verschillende rekwisieten of modellen te gebruiken die de aanwezigen kunnen aanraken, onderzoeken of bedienen om het onderwerp beter te begrijpen. Dit is vooral leuk als u een nieuw product presenteert – laat het publiek het prototype aanraken en ermee werken om ze een ervaring uit de eerste hand te geven die ze zich zullen herinneren.

Pro tip: Zelfs als u een presentatie digitaal geeft in de vorm van een webinar of screencast, zijn er nog steeds manieren om leerlingen te betrekken in de fysieke ruimte. Vraag mensen om op te staan, te bewegen of gebaren te gebruiken om te communiceren als dit organisch past bij de andere activiteiten van de presentatie.

De beste interactieve presentatietools

Om een presentatie met dynamische interactiefuncties te maken, kunt u kiezen uit verschillende interactieve presentatie-apps, platforms en websites, evenals andere software voor publieksbetrokkenheid. Hoewel u kunt kiezen voor één enkele presentatietool, is het een goed idee om andere opties te verkennen om het interactieve element van uw inhoud te versterken en uw publiek meer waarde te bieden.

De belangrijkste soorten interactieve presentatietools zijn: 

 • Presentatiesoftware. Dit zijn bekende programma’s zoals PowerPoint en Apple Keynote. Hiermee maakt u aantrekkelijke dia’s met interactieve functies en multimedia-elementen.
 • Online presentatieplatforms. Online presentatietools zoals Prezi en Canva zijn cloud-gebaseerde oplossingen waarmee u interactieve presentaties kunt maken en ze gemakkelijk online kunt delen.
 • E-learning authoring tools. Authoring software zoals iSpring Suite is een perfecte keuze om prachtige interactieve PowerPoint-presentaties te maken met minimale inspanning. U kunt kant-en-klare sjablonen gebruiken om quizzen, sleepspelletjes, videopresentaties en nog veel meer te maken. iSpring Suite is een geweldige interactieve presentatietool die uw inhoud zichtbaar en toegankelijk maakt op mobiele apparaten.
 • Webinar platforms en videoconferentietools. Met Zoom, Microsoft Teams en Google Meet kunt u uw publiek online samenbrengen, uw inhoud presenteren via schermdeling en deze in realtime bespreken.
 • Digitale whiteboards. Software zoals SMART Notebook of Miro zijn handige samenwerkingstools om brainstormen en teamwerk op te nemen als onderdeel van uw presentatie.
 • Poll en enquête platforms. Gebruik platforms zoals Mentimeter en Poll Everywhere om feedback van deelnemers te verzamelen tijdens en na uw presentaties.

Lees meer over deze en andere handige tools in onze handleiding voor interactieve presentatiesoftware. Het zal u helpen de beste interactieve presentatiesoftware voor uw projecten te kiezen en u laten zien dat het maken van presentaties een gemakkelijk en leuk proces kan zijn.

Best practices voor het maken van interactieve presentaties

Nu hebt u de ideeën voor uw interactieve presentatie en de hulpmiddelen om deze snel en gemakkelijk te maken. Nog een belangrijk aspect van het maken van presentaties is hoe u het proces van het schrijven van uw inhoud benadert voor een optimale leerervaring.

Volg deze vier eenvoudige maar effectieve methodes om de kwaliteit van uw interactieve presentaties te verbeteren en de tevredenheid van de leerlingen te verhogen.

Stem de mate van interactiviteit af op uw publiek

Kies niet voor interactiviteit zonder goede reden. Stel de behoeften en interesses van het publiek centraal en kies interactieve elementen en activiteiten die uw leerlingen nuttig zullen vinden en verenig deze met leuke ideeën voor presentaties.

Stel uzelf de volgende vragen voordat u begint met het maken van de presentatie:

 • Wat is het doel van mijn presentatie?
 • Wat wil ik dat mijn publiek meeneemt van de inhoud?
 • Hoe actief en responsief is mijn publiek?
 • Welke verwachtingen hebben ze van mijn presentatie?
 • Welk soort interactiviteit zal hen helpen om het materiaal beter te begrijpen?
 • Welke hulpmiddelen hebben mijn leerlingen tot hun beschikking?

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen kunt u een duidelijk beeld schetsen van welke interactieve elementen het beste werken voor uw publiek.

Als u bijvoorbeeld een presentatie voor verkooptraining maakt voor uw verkoopafdeling, overweeg dan om rollenspellen in te bouwen, persoonlijk of via een tool voor videoconferenties, om verkoopscenario’s uit de echte wereld te simuleren. Deze interactiviteit sluit aan bij uw doel om verkoopvaardigheden te verbeteren en is geschikt voor een ontvankelijk publiek dat op zoek is naar praktische leerervaringen.

Overdrijf niet

Onthoud: eenvoud en evenwicht zijn essentieel. Ja, interactieve presentatie-elementen zijn een geweldige aanvulling op de inhoud, maar te veel van deze elementen kunnen overweldigend worden en het vermogen van de leerlingen om de informatie te begrijpen en te verwerken in de weg staan.

Voorkom dat de presentatie overladen wordt met interactiviteit en zorg voor een evenwicht tussen interactieve onderdelen en meer traditionele informatieve inhoud. Geef uw publiek eerst gemakkelijk verteerbare informatie. Dit kan in de vorm van tekstuele dia’s opgemaakt als opsommingstekens of lijsten. Introduceer vervolgens interactieve elementen op strategische punten in uw presentatie om de belangrijkste ideeën te versterken of uw inhoud te illustreren en nieuwe vaardigheden te oefenen.

Zo zorgt u ervoor dat uw leerlingen niet overweldigd worden door te veel prikkels en blijven ze gefocust op de kernboodschap van uw presentatie.

Geef prioriteit aan consistentie

Zorg voor een consistent ontwerp en een consistente interactiestijl in de hele inhoud. Dit is een must om verwarring te voorkomen en een naadloze, leerlingvriendelijke presentatie te leveren.

Consistentie betekent dat overal in uw dia’s dezelfde kleurenschema’s, lettertypes en lay-outs worden gebruikt om een samenhangende look te creëren. Zorg ook voor een uniforme benadering van interactieve elementen, zoals het gebruik van hetzelfde formaat voor quizzen, knoppen of navigatiehulpmiddelen. Probeer het te houden bij één of twee soorten interactiviteit die het meest relevant zijn voor de inhoud. Deze aanpak zorgt voor een voorspelbare en gebruiksvriendelijke ervaring voor uw publiek.

Pro tip: Eenheid en samenhang in het ontwerp van presentaties zijn vooral belangrijk voor merk- en bedrijfspresentaties. Houd u aan de huisstijl en de manier van presenteren van uw bedrijf en vergeet niet de merkidentiteit te versterken door een bedrijfslogo aan uw dia’s toe te voegen.

Een bedrijfslogo toevoegen in een PowerPoint-presentatie

Plan voor toegankelijkheid

Zorg ervoor dat uw interactieve inhoud toegankelijk is voor alle leerlingen, inclusief leerlingen met speciale behoeften. Hiervoor kunt u denken aan het volgende:

 • Ondertiteling voor uw audio- en videoverhalen;
 • Alternatieve tekstbeschrijvingen voor afbeeldingen, grafieken en andere visuele inhoud;
 • Beschrijvende hyperlink-tekst zodat schermlezers het doel van elke link kunnen zien;
 • Groter kleurcontrast zodat tekst en afbeeldingen leesbaar zijn voor alle gebruikers.

Gebruik deze methoden om meeslepende interactieve presentaties te maken die uw publiek boeien en effectieve leerervaringen opleveren. 

Veelgestelde vragen over interactieve presentatie-ideeën

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over interactieve presentaties.

1. Wat is het verschil tussen interactieve en traditionele presentaties?

Interactieve presentaties zijn speciaal ontworpen om het publiek actief te betrekken door middel van participatie, feedback en multimedia-elementen. Ze vereisen vaak het gebruik van interactieve presentatiesoftware in het creatie- en leveringsproces.

Aan de andere kant gaat het bij traditionele presentaties meestal om eenrichtingscommunicatie met een publiek van passieve toeschouwers. De presentator levert informatie via dia’s en andere middelen, maar betrekt de leerlingen niet in een actieve deelname.

2. Hoe kies je de beste interactieve presentatiesoftware?

Kwalitatief goede interactieve presentatietools moeten over basis- en geavanceerde functies beschikken om het publiek een meeslepende ervaring te geven.

Vergelijk verschillende software op basis van factoren zoals:

 • Aanpassingsmogelijkheden. Hoe goed voorziet elke tool in uw behoefte om lay-outs, thema’s en ontwerpelementen aan te passen aan uw branding en presentatiestijl?
 • Interactieve functies. Welke mogelijkheden biedt de software op het gebied van interactieve elementen zoals quizzen, polls, enquêtes en multimedia-integratie? Hoe gemakkelijk is het om deze te implementeren?
 • Gebruikersinterface. Kies software die geen steile leercurve heeft en een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface biedt om het maken en afleveren van interactieve presentaties vlot te laten verlopen.

Pro tip: Probeer de software die u overweegt voor uw leer- en trainingspresentaties uit. De meeste tools zijn gratis uit te proberen, zodat u kunt zien hoe goed de functies voldoen aan uw behoeften.

3. Kan ik interactieve presentaties gebruiken voor training en ontwikkeling van medewerkers?

Ja, interactieve presentaties zijn zeer effectief voor de training en ontwikkeling van werknemers. Ze bieden de mogelijkheid om vaardigheden van werknemers te testen en te oefenen, de betrokkenheid te vergroten en het behoud van werknemers te bevorderen. 

4. Wat zijn de interactieve elementen van PowerPoint?

De belangrijkste interactieve functies van PowerPoint zijn onder andere: 

 • Hyperlinks
 • Actieknoppen
 • Triggers en animaties 
 • Interactieve formulieren
 • Quizzen 
 • Multimedia (audio, video, grafieken en diagrammen) 
 • Navigatiemenu’s

U kunt door het PowerPoint-menulint bladeren om de interactieve functionaliteit van de tool te verkennen.

PowerPoint lint

Conclusie

Interactiviteit is een onderdeel dat ervoor zorgt dat presentaties tot leven komen en diepte toevoegt aan de leerervaring. Ga creatief aan de slag en experimenteer met interactieve presentatie-ideeën om uw eigen stijl te ontwikkelen. Combineer verschillende tools en elementen en kijk welke aanpak het beste werkt voor uw leer- en trainingsdoelen.

Als u uw interactieve presentaties wilt verbeteren en nog meer e-learning-mogelijkheden wilt benutten voor uw huidige en toekomstige presentaties, probeer dan iSpring Suite – een robuuste authoringtool die werkt als een PowerPoint add-in.

Probeer iSpring Suite 14 dagen gratis en begin vandaag nog met het maken van verbazingwekkende e-learning-inhoud met de beste interactieve presentatiesoftware.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Interactieve presentatietool voor uw behoeften
Gratis Proberen