U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Een online flipbook maken is enorm populair voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Maar wat is een flipbook precies en wat zijn precies de voordelen? Laten we eens bij de basis beginnen en gelijk starten met de vraag: wat is een flipbook precies?

Een flipbook is een (online) digitale weergave van papieren documenten zoals rapporten, kranten, brochures, tijdschriften, catalogi, boeken, enz. Ze zijn ook een goed alternatief voor PDF’s omdat deze er online of op de computer net zo uitzien als gewone gedrukte uitgaven. Opmerkelijk is dat digitale flipbooks een 3D pagina-draaiend effect hebben. Dit effect is een exacte imitatie van het met de hand bladeren door uw favoriete boek of tijdschrift.

Ook het feit dat een flipbook u dichter bij uw publiek brengt door hen elke soort online publicatie op een leukere manier aan te bieden, is fantastisch en enorm interessant als u ervoor wilt zorgen dat mensen uw materiaal lezen. U kunt zich dus gemakkelijk online onderscheiden en een blijvende indruk achterlaten door digitale documenten met interactieve elementen te maken.

Welke voordelen heeft een flipbook?

Zelf een flipbook maken klinkt misschien interessant, maar waarom zou u daar precies voor kiezen? We zetten hieronder een aantal van de verschillende redenen even snel op een rijtje.

Een flipbook is gemakkelijk en op intuïtieve manier te gebruiken

De voordelen van online digitale flipbooks zijn talrijk, maar we beginnen met het belangrijkste. Het belangrijkste voordeel is dat een flipbook zo gemakkelijk te gebruiken is en binnen enkele seconden online kunnen worden gemaakt. De intuïtieve zorgt ervoor dat u niet lang bezig bent. Feitelijk bestaat het volledige proces van het converteren van uw PDF naar flipbook uit het uploaden van uw PDF en het wachten op het transformerende effect. Dit proces duurt minder dan 30 seconden, dat is voor de meeste mensen echt niet geloven?

Een flipbook maken duurt minder dan 30 seconden. U uploadt online uw PDF, wacht totdat deze is omgezet en voila! U kunt een HTML5 flipbook gemakkelijk bewerken: de kleuren veranderen, uw logo toevoegen, video’s/foto’s/links invoegen, insluiten op uw website, toevoegen aan uw e-mailhandtekening en nog veel meer.

Een flipbook is geschikt voor alle apparaten

Maak een flipbook en lees het op alle apparaten

Het flipbook systeem maakt gebruik van HTML5-technologie – waardoor uw flipbooks toegankelijk en responsief zijn op alle apparaten (vooral belangrijk wanneer uw lezers uw flipbook op hun telefoon bekijken). Lezers kunnen inzoomen op het kleinste detail van de afbeelding of zoeken naar woorden om snel de gewenste informatie te vinden.

Een flipbook ondersteunt video’s

In tegenstelling tot een PDF, kunt u met een flipbook systeem gemakkelijk video’s rechtstreeks in uw flipbook toevoegen om extra informatie te geven of om een bepaald product, dienst of complexe procedure te laten zien. Het is bewezen dat video’s de retentie en verkoopbaarheid van een product of dienst verbeteren.

Een flipbook verbetert het visueel aspect van uw PDF-bestanden

Het flipbook systeem biedt meerdere ontwerpopties die het visuele uiterlijk van uw publicaties verbeteren. U kunt prachtige afbeeldingen invoegen en de weergave aanpassen om opvallende en impactvolle ontwerpen te maken. Een goed systeem ondersteunt verschillende formaten en afmetingen, zodat zelfs de meest bizarre bestanden prachtig worden omgezet in een mooi flipbook.

Een flipbook heeft geavanceerde geïntegreerde beveiligingsopties

Maak een flipbook en bescherm het

Een flipbook biedt talrijke beveiligings- en beschermingsfuncties waarmee u kunt bepalen wie uw digitale publicatie mag bekijken, delen en downloaden. U kunt met een wachtwoord beveiligde flipbooks maken, de toegang tot uw flipbook beperken tot mensen binnen uw werkomgeving (IP-Whitelisting) en opties voor delen/afdrukken in- en uitschakelen.

Een flipbook kan gemakkelijk worden gedeeld

Het gebruik van een online flipbook vermindert de marketing- en advertentiekosten aanzienlijk. Met een flipbook zijn er geen druk- of distributiekosten en wijzigingen in de publicatie kunnen op elk moment worden doorgevoerd. Een flipbook is de ultieme, goedkope reclame oplossing die uw bedrijf helpt relevant te blijven. U kunt uw flipbook rechtstreeks delen via een eenvoudige link op social media of in een e-mail. Geen tijd meer nodig om te uploaden of te downloaden.

iSpring Suite

Zelf een flipbook maken kunnen? Het is zeker mogelijk met de oplossingen van iSpring. Probeer het nu zelf met maar liefst 30 procent korting voor onderwijs!

Gratis proefversie Meer informatie

Voordelen van een flipbook voor het leren

En als we het dan hebben over specifiek leren met een flipbook? Welke voordelen hebben we het dan over. We zetten er een paar voor u onder elkaar zodat u precies weet waarom elk bedrijf en elke organisatie er voordeel van zou hebben dat ze gebruik maken voor een flipbook voor het presenteren van informatie. pdf.

Een flipbook is veilig

Wanneer u lesmateriaal deelt met lerenden en collega’s, wilt u er zeker van zijn dat uw digitale studieboeken, online cursussen en ander intellectueel eigendom veilig blijven. Een goed flipbook helpt u daarbij. U kunt uw studieboeken beschermen tegen downloaden of afdrukken, hierdoor kunnen ze niet niet worden gestolen of illegaal worden verspreid. Niemand zal per ongeluk online op uw cursussen en werkboeken stuiten, omdat Google indexering kan worden uitgeschakeld. En met wachtwoordbeveiliging kunt u uw digitale documenten maximaal beveiligen.

Een flipbook is snel

Lees flipbooks zelfs zonder internetverbinding

Niet iedereen heeft een goede internetverbinding. Sommige van uw leerlingen, collega’s wonen in afgelegen gebieden of hebben alleen toegang tot mobiel internet. Misschien wil een gretige leerling proberen om in de trein of bus wat te lezen. Gelukkig maakt dat niet uit met flipbooks. Een flipbook hoeft niet te worden gedownload, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over beperkingen van het gegevensgebruik of de internetsnelheid.

Een flipbook is gemakkelijk te gebruiken

U hebt geen speciale vaardigheden nodig om de meeste Flipbook software te gebruiken. Hoe maakt u een flipbook? Waarschijnlijk heeft u het meeste zelf al klaar. Want alles wat u nodig hebt is een PDF van uw eerdere bestaand. U uploadt deze en afhankelijk van de grootte kunt u deze binnen seconden converteren. Vervolgens kunt u uw flipbook aanpassen, wat ook vrij eenvoudig is. Voeg wat meer informatie toe om uw materiaal direct herkenbaar en professioneler te maken. Maak uw flipbook interactief met educatieve video’s, links naar relevante bronnen en GIFs, zodat uw leerlingen zich betrokken voelen. Maak een inhoudsopgave om gemakkelijk door het document te kunnen navigeren. U kunt het allemaal met gemak doen, want met de juiste software is dat zeer intuïtief.

Een flipbook is te volgen

Dat betekent dat u kunt zien hoe mensen met uw materiaal omgaan. Geef uw tekstboek een verplicht e-mailformulier en u komt te weten wie het onlangs heeft bekeken. Ontdek welke hoofdstukken of oefeningen uw leerlingen bijzonder moeilijk of boeiend vinden door bij te houden hoeveel tijd ze op elke pagina hebben doorgebracht. En tot slot kunt u voor elke leerling een persoonlijke link naar uw digitale tekstboek maken, zodat u weet hoe goed ze hebben gestudeerd (of ze überhaupt hebben gestudeerd).

Nu heeft u een idee van de redenen waarom steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor het gebruik van een flipbook. Hieronder bespreken we vijf toonaangevende flipbook opties die allemaal iets anders kunnen bieden. We bespreken ze met u in detail.

iSpring Flip – flipbook maker

iSpring Flip

iSpring Flip is flipbook software en onderdeel van iSpring Suite waarmee gebruikers snel hun Word-, PDF- of PowerPoint bestanden kunnen converteren in e-books, deze kunnen uploaden naar een LMS, en kunnen volgen wat cursisten lezen en hoe ver ze eventueel zijn bij bepaalde stappen. En lezers hebben gemakkelijk toegang tot e-books vanaf ieder apparaat: iOS, Android en Windows smartphones en tablets.

Wat de meeste mensen aanspreekt is dat iSpring Suite een exclusieve software is voor het maken van cursussen, waarmee professionals interactieve e-learning cursussen kunnen genereren met behulp van zowel Word-, PDF- als PowerPoint-presentaties. Het is dus niet zo dat een presentatie opnieuw gemaakt moet worden, maar gewoon vanaf een bestaand bestand kan worden geconverteerd. Met de software kunnen gebruikers hun documenten snel converteren in e-books, deze uploaden naar een Learning Management System (LMS) en van tijd tot tijd de voortgang van hun cursisten volgen. Die mensen die een cursus maken kunnen ook rekenen op de gedetailleerde analyses die de software biedt om een uitgebreid overzicht te krijgen van de leesactiviteiten en de voortgang van individuele cursisten.

De PDF-, Word- en PowerPoint-bestanden die u hier meer kunt converteren zijn bovendien geschikt voor diverse LMS-systemen, zoals SCORM, AICC, xAPI en cmi5. iSpring Flip verlaagt de kwaliteit van afbeeldingen en teksten niet wanneer deze aan de cursus worden toegevoegd, zodat cursisten een prettige leeservaring hebben. Makers kunnen ook links naar documenten, verwijzingen en meerdere navigatie-elementen (zoals een index) toevoegen aan de gegenereerde cursussen. Tot slot zijn de gegevens van gebruikers volledig veilig binnen Spring Flip, beveiligd door CCPA-protocollen.

iSpring Flip kan een geweldig middel zijn voor online leren en training in organisaties. In combinatie met LMS-analyses dienen dergelijke flipbooks als echte educatieve cursusboeken. De iSpring Flip functie is beschikbaar met de aankoop van iSpring Suite – alles in één tool of als aparte tool voor $227 voor mensen die eerst zeker willen weten of het een goede tool is voor hun organisatie.

Tijdens de proefperiode kunt u e-books maken met een onbeperkt aantal pagina’s, maar ze hebben wel een watermerk op elke pagina. Hierdoor is het mogelijk om (op het watermerk na) exact te bepalen of het een leuke tool is om mee te werken. De betaalde versie biedt kortingen voor non-profit gebruik, universitaire organisaties en overheidsinstellingen.

FlipBuilder

FlipBuilder

Flip PDF Plus Pro, ontwikkeld door FlipBuilder, is flipbook software waarmee u gemakkelijk en met één klik een PDF-bestand kunt converteren in een flipbook. Het is voorzien van een multimedia-editor waarmee u video’s, audio, afbeeldingen, triggeracties, animatie-effecten en meer kunt toevoegen om uw flipbook aan te vullen.

FlipBuilder biedt ook een Hosting Add-on Service, waarmee u uw flipbook online kunt uploaden. Uw flipbook kan worden gedeeld per e-mail of op social media, of worden ingesloten op uw website of blog.

Voordelen

 • 25 talen voor de interface van het programma
 • Hiermee kunt u videos, hyperlinks, audio, triggeracties, animatie-effecten en meer toevoegen
 • Touch-ondersteuning voor mobiele apparaten
 • Een breed scala aan sjablonen is beschikbaar voor het maken van flipbooks
 • Google Analytics en integratie van social media

Nadelen

 • Met de proefversie kunt u slechts maximaal 12 pagina’s in het programma importeren en de gepubliceerde flipbook heeft een FlipBuilder watermerk

Designrr

Designrr

Met Designrr kunt u prachtige flipbooks maken van een PDF, Word-document of webpagina in slechts 30 seconden. U hebt geen ontwerp- of technische kennis nodig met deze online flipbook software. Upload gewoon uw document (PDF, URL, Word-doc, Facebook-post, enz.) of kies de optie om vanaf niets een flipbook te maken. Vervolgens kunt u een sjabloon kiezen, eventuele bewerkingen aanbrengen en dan bent u helemaal klaar om uw nieuwe flipbook te publiceren.

Uw flipbook wordt omgezet in HTML5, zodat het volledig platformonafhankelijk is en werkt op alle mobiele apparaten, waaronder iPhones, iPads, Android of Pixel.

Voordelen

 • In slechts 30 seconden flipbooks maken
 • Direct deelbaar
 • Gebruik oude PDF’s, whitepapers, blogberichten en andere documenten snel en en op intuïtieve manier opnieuw
 • Uitstekende klantenondersteuning
 • 7 dagen gratis uitproberen

Nadelen

 • Geen gratis plan

Flippingbook

Flippingbook 

Flippingbook is een softwarepakket dat u eenmalig kunt downloaden en een webdienst waarmee u aantrekkelijke e-books met geïntegreerde multimedia kunt maken en delen voor een aantal promotiedoeleinden.

De software van FlippingBook is een platform dat wordt gebruikt om PDF’s om te zetten in een digitaal flipbook. De software biedt tools om klanten te betrekken en digitale flipbooks te maken met ingesloten video’s, afbeeldingen en uitgaande links. U kunt leads ontvangen in uw flipbooks om de verkoop te volgen met materiaal voor betere online workflows. Het integreert met verschillende online diensten als Zapier, WordPress, Google Analytics en meer. Professionals, kleine en middelgrote bedrijven maken gebruik van de software.

Voordelen

 • E-books worden kristalhelder weergegeven op alle desktop- en mobiele apparaten
 • Opties voor het insluiten van websites en integratie van Google Analytics
 • Snel een pagina omslaan en uploaden
 • Geavanceerd maatwerk beschikbaar, inclusief weergave van skins, achtergronden en branding
 • ToC voor eenvoudige navigatie
 • Post-it-stijl notities toevoegen die in de browser worden opgeslagen wanneer ze de volgende keer worden geopend

Nadelen

 • Er is een demo, maar geen gratis versie
 • Software is duur en alleen levenslange aankoop; geen opties voor maandelijkse contracten

Flipsnack

Flipsnack

Flipsnack is een professionele digitale publicatie tool die kan worden gebruikt om gemakkelijk aantrekkelijke online magazines te publiceren, waarbij uw PDF’s worden omgezet in een online pagina omslaan ervaring. Stel een aangepast formaat in voor uw tijdschriften, zodat ze perfect passen op een bepaalde plaats op uw website of blog. Met Flipsnack kunt u een virtuele boekenplank maken om meerdere tijdschriften, catalogi of brochures op één plaats te presenteren. De boekenplank kan worden geïntegreerd op elke website, met een eenvoudige kopiëren en plakken van de insluitingscode.

Voordelen

 • Biedt gebruikers een autonome reader met rechtstreekse link
 • Integratie van delen via sociale netwerken
 • Online boek kan worden ingesloten op websites en blogs
 • Heeft een aparte versie voor gebruik door docenten en studenten

Nadelen

 • Variabele tijden voor het laden van een online pagina: sommige zijn snel, terwijl andere de lezer laten wachten
 • Watermerk op online boeken die met de gratis versie zijn gemaakt
 • De gratis versie heeft een beperkt aantal functies

De conclusie over uw eigen flipbook maken

U heeft nu een redelijk idee van de redenen waarom u zou moeten kiezen voor een flipbook en welke software of app uw tijd waard is. Als u dan uiteindelijk beslist om een flipbook te gaan maken dan is het aan te raden in elk geval iSpring Flip, als onderdeel van iSpring Suite, te proberen. Met deze software is het een flipbook maken buitengewoon gemakkelijk en dankzij de 14-dagen proefversie van iSpring Suite hoeft u niet bang te zijn dat u uiteindelijk niet tevreden zal zijn met uw keuze.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Snel en gemakkelijk een flipbook maken met iSpring Suite
Gratis Proberen