U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Als u als coach niet in staat bent uw cliënten ter verantwoording te roepen en hen aan te sporen actie te ondernemen om hun doelen te bereiken, is het onwaarschijnlijk dat u uw klantenbestand lang zult kunnen handhaven zonder goede coaching software. Gelukkig kunt u met coaching software uw cliënten tussen de sessies door volgen om er zeker van te zijn dat zij op koers blijven om hun doelen te bereiken.

Deze gids bespreekt wat coaching software is en andere belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u op zoek bent naar de juiste coaching software voor uw organisatie. Is dat een programma als coach of betekent het heel iets anders? We vertellen u alles wat u moet weten.

Uit de ICF Global Coaching Study for 2020 is gebleken dat de coaching industrie in totaal wereldwijd 2,85 miljard USD aan inkomsten heeft gegenereerd. Uit het onderzoek blijkt ook dat de populariteit van online coaching drastisch toeneemt.

Hoewel de sector van persoonlijke coaching floreert, is de groei niet erg groot in vergelijking met online geleverde therapie en training. Daarom is software voor online coachen ook enorm populair. Life coaching, een overkoepelende term, omvat alle groeps- of persoonlijke therapiesessies waarbij een deskundige in het onderwerp met de begunstigde werkt via het denkproces en praktische sessies.

Creatieve en professionele mensen gaan op zoek naar life coaching in persoonlijke of groepssessies om zich te ontdoen van de dagelijkse sleur. Aan de andere kant zoeken drukke professionals persoonlijke coaching om hun gezondheid, voeding en goede gewoonten op peil te houden. Om beter te leren communiceren of om zich automatisch iets meer aan te passen aan hun omgeving. Wat mensen ook zoeken, voor de meeste cliënten zijn er mogelijkheden genoeg.

Coaching software: wat is het en waarom zou u het gebruiken?

Coaching software geeft coaches de middelen die zij nodig hebben om sessies te plannen, met klanten te communiceren en de voortgang van klanten bij te houden. Dit soort systeem heeft veel mogelijkheden en helpt coaches om het succes van hun programma efficiënter te beheren en hun klanten een uitstekende service te bieden. Coaching software verbetert het communiceren met cliënten tussen sessies in, houdt interacties met cliënten en de voortgang bij in de administratie, en beheert alle actieve coaching sessies automatisch vanaf een centraal platform.

Veelvoorkomende opties bij coaching software

Hoewel de functies van product tot product verschillen, biedt coaching software doorgaans enkele of alle van de volgende functies:

 • Cliënt beheer Beheer van coaching interacties met cliënten om ervoor te zorgen dat zij op schema blijven om hun doelen te bereiken. De doelen van de cliënt kunnen eventueel (automatisch) worden aangepast om de cliënt te helpen beter voortgang te boeken.
 • Planning Plan de beschikbaarheid van coaching en wijs specifieke tijdvensters voor taken toe. Wijs indien nodig beschikbare middelen toe aan cliënten.
 • Sessie notities Leg notities vast tijdens privé cliënt sessies voor coaching. Toegang tot eerder opgenomen sessie notities om coaching tactieken en cliënt ervaringen terug te lezen en eventueel te evalueren.

Welk type koper bent u?

Er zijn twee belangrijke types kopers van software voor coaches:

 • Persoonlijke coaches: Deze inkopers helpen hun cliënten met dagelijkse zaken en het bereiken van hun persoonlijke doelen. Aangezien deze kopers op een persoonlijk niveau met cliënten werken, is het essentieel dat zij over de middelen beschikken om privé cliënt sessies op te nemen. Life coaches moeten op zoek gaan naar een coaching softwareoplossing die niet alleen de mogelijkheid biedt om aantekeningen bij te houden, maar ook de mogelijkheden om aantekeningen te markeren en feedback te geven in dezelfde omgeving. Met deze functies kunnen coaches aantekeningen van cliënten annoteren en analyseren om hun beslissingen te beïnvloeden.
 • Zakelijke coaches: Deze kopers werken met klanten op professioneel niveau om hen te helpen hun carrière doelstellingen te bereiken. Zakelijke coaches hebben vaak meer geavanceerde coaching software nodig, zoals beoordelingstools, om de vooruitgang van hun cliënt na verloop van tijd goed te kunnen meten. Deze kopers moeten op zoek gaan naar coaching software die feedbackenquêtes, vaardigheid beoordelingen en aanpasbare ad-hoc rapporten biedt om hun zakelijke coaching inspanningen te ondersteunen.

De voordelen van het gebruik van coaching software

Enkele voordelen van coaching software waar de koper voor een software voor een coach op moet letten.

Verhoogt de tevredenheid van cliënten

De belangrijkste reden dat cliënten coaches hebben is dat zij een vooraf bepaald doel willen bereiken, maar daar zonder steun moeite mee hebben. Met coaching software kunnen coaches hun cliënten voor en na een coaching sessie motiveren om hun doelen te bereiken, om ervoor te zorgen dat cliënten doorzetten. Wanneer coaches hun klanten met succes helpen hun doelen te bereiken, verhogen zij hun klanttevredenheid en retentiegraad.

Helpt cliënten bij het afleggen van verantwoording

Coaching software helpt coaches hun cliënten verantwoordelijk te houden voor hun eigen handelingen. Het dagelijks leven kan voor behoorlijk wat afleiding zorgen, en eventuele (incidentele) problemen kunnen cliënten op het verkeerde been zetten. Coaches kunnen coaching software gebruiken om geheugensteuntjes naar cliënten te sturen, met cliënten te chatten, en indien nodig doelen aan te passen om cliënten verantwoordelijk te houden voor de voortgang van hun doelen.

Verbetert de zichtbaarheid

Coaches hebben vaak een groot aantal cliënten die zij gedurende de dag moeten begeleiden. Met coaching software kunnen coaches meningen, ervaringen, belemmeringen en andere informatie van cliënten registreren, bijhouden en organiseren om een duidelijk beeld te krijgen van de vooruitgang van individuele cliënten. Dit helpt coaches nieuwe methoden te vinden om cliënten te helpen hun doelen te bereiken en vast te stellen welke gewoonten in de toekomst kunnen worden veranderd.

iSpring Suite

Krijg een van de beste coaching software voor een speciale prijs voor freelancers.

Gratis proefversie Meer informatie

De beste coaching software

Natuurlijk wilt u de juiste software hebben voor uw cliënten. Een aantal van de allerbeste opties kunt u hieronder vinden. Maar welke software programma voor coaching is uiteindelijk het beste?

iSpring Learn

iSpring Learn coaching software

iSpring Learn is een cloud-based LMS, ontworpen voor het uitrollen van bedrijfstrainingen en coaching sessies in een handomdraai. Omdat iSpring Learn integraties heeft met Zoom en Microsoft Teams, kunt u al uw online coaching sessies vanuit het LMS organiseren.

Met robuuste rapportage functies en krachtige functies voor het schrijven van materiaal en gebruikersbeheer is iSpring Learn het beste virtuele coaching platform met geweldige LMS-mogelijkheden. Bovendien zorgen de gebruiksvriendelijke interface en de eigen mobiele app ervoor dat gebruikers en beheerders er vanaf dag één gemakkelijk mee kunnen navigeren. 

Als u snel en probleemloos cursussen wilt maken waarmee u kunt coachen, probeer dan iSpring Suite. Dit is een gebruiksvriendelijke authoring toolkit waarmee u direct in PowerPoint online cursussen, online quizzen, video tutorials, rollenspellen en interactieve activiteiten kunt maken. Wilt u vervolgens ook nog een keer nieuwe vragen kunnen stellen aan u publiek? Als u snel en probleemloos cursussen wilt maken, probeer dan iSpring Suite.

De belangrijkste kenmerken van iSpring Learn:

 • Uitgebreide tools voor gebruikersbeheer, waaronder gepersonaliseerde leertrajecten, zelfregistratie en aangepaste gebruikersrollen.
 • Geautomatiseerde rapportage en sterke analyses, inclusief personen rapporten om gebruikers en groepen te volgen die de meeste belangstelling tonen voor online training.
 • Functies voor authenticatie en compliancebeheer, zoals aanpasbare certificering.
 • White labeling tools om uw LMS en mobiele app volledig aan uw coaching praktijk aan te passen.
 • Onbeperkte beheerdersrollen voor uw organisatie.

Uiteindelijk kunt u met iSpring Learn alles wat u zou willen doen, en nog veel meer. Het mooie van deze software is dat u niet alleen de verkooppraatjes hoeft te geloven, want u kunt het zelf uitproberen. Met de gratis 30-daagse proefversie van iSpring Learn ziet u zelf wat het programma wel of niet kan en merkt u al snel of het voor u de juiste optie is. Daarnaast is de software gewoon in het Nederlands beschikbaar, wat wel zo gemakkelijk is.

Apollo.coach

Apollo.coach coaching software

Apollo voor coaches heeft alles om uw coachpraktijk beter te organiseren. Het is uw website, u kunt er facturen in aanmaken, coach overeenkomsten opstellen en uw afspraken automatisch laten boeken via uw website. Daarnaast is het betaalbaar en eenvoudig in gebruik.

Voor veel branches hebben zij al kant-en-klare websites waarin uw ideeën al zijn uitgewerkt. Deze kunnen eenvoudig worden aangevuld met uw specifieke wensen. Branche websites hebben alle functies voor uw bedrijf. De branche websites van Apollo zijn gemaakt om alle functies voor een bepaalde branche te faciliteren. Omdat er meerdere bedrijven mee werken kunnen ze dit veel beter beheren en verbeteren.

Als klant bent u natuurlijk helemaal vrij in het ontwerp, maar ze hebben de functies al voor u gecombineerd. Dit bespaart u veel denkwerk en tijd. Bekijk de verschillende takken om te zien of er een oplossing voor u bij zit. Werk sneller door processen aan elkaar te koppelen.

Profi

Profi coaching software

Profi is nog een populaire oplossing voor coaching experts als u van plan bent tijd te besparen door middel van automatisering, uw bedrijf te promoten en indruk te maken op de klant, en uw bedrijf efficiënt te laten groeien. De cloud-gebaseerde coaching software is geschikt voor therapeuten, consultants, trainers en coaches.

Hier zijn enkele kenmerken van dit platform die het echt één applicatie maken voor alles wat met coaching te maken heeft:

 • Geautomatiseerd factureringssysteem met flexibiliteit voor personalisering
 • Online boeken en plannen van afspraken
 • Dagboeken en digitale formulieren voor informatiebeheer
 • Modules om curricula en programma’s op te bouwen
 • Community opbouwen en lidmaatschappen
 • Berichten en videogesprekken voor betere communicatie

Bovendien is de tool geschikt voor middelgrote en grote bedrijven die veel consultants en klanten beheren.

De conclusie over coaching software

Belangrijke overwegingen voor de aankoop van coaching software, hoe zorgt u ervoor dat u de juiste coaching software voor uzelf en uw cliënten krijgt? Watis voor u het meest belangrijk? Het automatisch verwerken van de administratie? Goed kunnen communiceren met clienten? Of toch iets anders?

Overweeg de volgende factoren wanneer u op zoek bent naar een coaching platform voor uw bedrijf:

 • Toekomstige coaching plannen: Wanneer u coaching software voor uw bedrijf aanschaft, moet u nagaan hoe uw bedrijfsmodel er in de toekomst zou kunnen uitzien. Het is cruciaal ervoor te zorgen dat wanneer uw bedrijf groeit, uw software dat ook kan. Wilt u uw inkomsten uitbreiden door VIP-pakketten en andere aanvullende diensten toe te voegen? Zorg ervoor dat u een softwareoplossing vindt waarmee u kunt kiezen uit verschillende coaching pakketten.
 • Integratie mogelijkheden: De meeste coaching software beschikt over mogelijkheden om betalingen te verwerken en notities te maken. Als uw coaching bedrijf echter al over goed werkende software beschikt, dan kunt u er gewoon voor kiezen deze software te behouden. Vraag uw leverancier van coaching software of de oplossing naadloos integreert met de software die uw bedrijf al heeft. Op die manier kunt u gebruik blijven maken van de software voor betalingsverwerking of klantenbeheer die u al hebt, terwijl u profiteert van de andere voordelen van coaching software.

Hoewel coaching op zich natuurlijk een behoorlijk complex vakgebied is hoeft het vinden van de juiste software dat natuurlijk niet te zijn. Als coach bent u natuurlijk veel liever bezig met mensen dan dat u bezig bent met administratie of met vastleggen van hoe een sessie er aan toeging. Gelukkig kunt u vertrouwen op een softwarepakket als iSpring Learn om het maken van coaching informatie gemakkelijk te maken.

Hiervan is natuurlijk altijd een iSpring Learn proefperiode beschikbaar zodat u zeker weet dat u de juiste software heeft voor uw eigen omgeving. Probeer daarom gelijk of het voor u de beste zakelijke coaching software programma is.

iSpring Learn

Snel LMS

voor uw bedrijfskritische projecten

Snel LMS voor uw bedrijfskritische projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Robuuste coaching software
Gratis Proberen