U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

De Microsoft Office website staat vol met honderden PowerPoint add-ins. Maar in werkelijkheid is de lijst van bestaande plugins veel langer. Het kan dus een hele uitdaging zijn om de juiste apps voor uw presentatie te vinden. Maar maak u geen zorgen, wij hebben het voor u uitgezocht!

We hebben 18 Microsoft PowerPoint plugins op een rijtje gezet (zowel gratis als betaald) die u helpen om in een handomdraai boeiende dia’s (en zelfs volwaardige e-learning cursussen) te maken en ze gemakkelijker en sneller voor elkaar te krijgen, met een sjabloon in uw eigen huisstijl. Bekijk de apps nu meteen of bookmark dit artikel om het in de toekomst te lezen of te herlezen.

Gratis plugins voor PowerPoint

Hier zijn 10 Office add-ins voor PowerPoint die u zullen helpen uw presentaties te maken met de meest bevredigende resultaten en zonder hoge kosten. Deze omvatten apps voor het verbeteren van uw presentatieontwerp of sjabloon, een plugin voor het genereren van een QR-code, een tool voor het bouwen van online cursussen, en nog veel meer.

1. iSpring Free – Zet uw presentaties om naar HTML5 & SCORM

iSpring Free PowerPoint add-in

iSpring Free helpt u uw PowerPoint-project om te zetten in een volwaardige e-learning-cursus. U kunt het converteren naar een HTML5-formaat om de output op het internet te plaatsen of het te publiceren met SCORM 1.2 of 2004 of te uploaden naar uw leer management system. Na de conversie blijven alle overgangen, animaties en triggers die u in PowerPoint gemaakt heeft intact.

Verrijk uw PowerPoint dia’s met quizzen en enquêtes en maak ze nóg interessanter met YouTube-video’s en webobjecten. Cursussen passen zich onmiddellijk aan elk scherm aan en worden prachtig afgespeeld op smartphones, tablets en laptops.

2. Power-User – Ontwerp snel prachtige presentaties en spreadsheets

Power-User PowerPoint add-in

Power-User is een uitgebreide invoegtoepassing voor PowerPoint met een indrukwekkend aantal krachtige tools om presentaties te verbeteren. Voeg professioneel ontworpen sjablonen, pictogrammen, vlaggen, foto’s, logo’s en kaarten rechtstreeks in PowerPoint in. U kunt ook PowerPoint charts plugins maken zoals Waterfall, Marimekko, Sankey, Tornado of Gantt, uw Excel grafieken, watervalgrafieken en tabellen koppelen met PowerPoint, en de opmaak automatiseren om automatisch inhoudsopgaven te maken, de presentatie op te schonen of titels, kleuren, lettertypes en opsommingstekens consistent te maken in de hele presentatie, zodat ze perfect passen bij uw huisstijl.

De basisopties zijn gratis, maar u kunt meer krijgen met een premium abonnement.

3. Pexels – Verfraai presentaties met prachtige foto’s

Pexels PowerPoint add-in

Pexels is een handige invoegtoepassing waarmee u gratis professionele stockfoto’s kunt vinden op één plek. Gebruik de optie Zoeken op kleur en andere beeldfilters om de perfecte foto’s voor uw presentatie te vinden. U kunt uw favoriete afbeeldingen markeren en opslaan zodat ze beschikbaar zijn voor snelle toegang.

4. LiveWeb – Voeg live webpagina’s toe aan uw presentaties

LiveWeb voegt live webpagina’s toe aan uw PowerPoint-presentatie en ververst deze pagina’s in real-time tijdens een diavoorstelling. Met de app kunt u met elke website communiceren alsof u een browser gebruikt.

5. PowerPoint Labs – Verbeter uw dia’s met beeldmateriaal

PowerPoint Labs PowerPoint add-in

PowerPoint Labs is een tijdbesparende tool die verschillende functies biedt om uw presentaties meer in het oog te laten springen. Met de invoegtoepassing kunt u bijvoorbeeld een bepaald deel van een dia laten oplichten, opsommingstekens en segmenten van tekst en achtergrond markeren, inzoomen op een bepaald deel van een dia, een enkel object uit een afbeelding uitsnijden, enz.

6. QR4Office – Genereer een QR-code

QR4Office PowerPoint add-in

QR4Office is een eenvoudige, snelle en gemakkelijk te gebruiken QR generator. U kunt er een QR-code mee maken en deze in uw PowerPoint-presentatie invoegen. Voeg een QR-code toe in uw e-learning cursus om deelnemers extra informatie te laten bekijken met rich media en referentiemateriaal te laten downloaden. U kunt ook een QR-code gebruiken om een snelle poll te doen of feedback te verzamelen.

7. Mentimeter – Betrek uw publiek met interactieve polls en quizzen

Mentimeter PowerPoint add-in

Met Mentimeter kunt u trainingen, vergaderingen, workshops en conferenties direct omtoveren tot interactieve ervaringen. Stel uw publiek een meerkeuzevraag, laat ze stemmen met hun smartphone en visualiseer hun mening in realtime, of organiseer een quizwedstrijd. Naast polls en vragen en antwoorden kunt u ook dia’s, afbeeldingen, gifs en woordwolken aan uw presentaties toevoegen.

De basisfuncties van Mantimeter zijn gratis beschikbaar. Om geavanceerde opties te krijgen, kunt u kiezen voor een premium abonnement.

8. Icons by Noun Project – Illustreer uw ideeën op dia’s

Icons by Noun Project PowerPoint add-in

Met de Icons by Noun Project PowerPoint add-in, kunt u uw presentatie opvrolijken en de gepresenteerde informatie vereenvoudigen. Kies uit een enorme verzameling symbolen en tekens van hoge kwaliteit, kies een kleur en bewerk de pictogramgrootte.

U kunt aan de slag met gratis toegang tot 100 van de meest gebruikte pictogrammen en, indien nodig, de volledige collectie van meer dan 1 miljoen pictogrammen ontgrendelen door te kiezen voor een betaald pakket.

9. Pixton Comic Characters – Betrek uw publiek door tekenfilmfiguren toe te voegen

Pixton Comic Characters  PowerPoint add-in

Met Pixton Comic Characters kunt u meer dan 40.000 geïllustreerde personages gebruiken als pedagogische hulpmiddelen in uw presentatie. Ze zijn er in verschillende leeftijden, etnische groepen en geslachten. Zodra u een personage hebt gekozen dat bij uw huisstijl past, kiest u een kledingstijl en een geschikte pose. U kunt ook een tekstballon aan uw personage toevoegen.

iSpring Suite

Profiteer van multifunctionele PowerPoint add-in tegen een speciale prijs voor academici.

Gratis proefversie Meer informatie

Betaalde Microsoft PowerPoint plugins

Hier vindt u 13 PowerPoint add-ins die het vertrouwen van klanten hebben verdiend en het waard zijn om geld in te investeren. Ze omvatten zowel de volledige suites die het proces van het maken van complexe presentaties en e-cursussen aangenamer kunnen maken als kleine apps voor het verbeteren van uw dia’s.

10. iSpring Suite – Maak boeiende e-learning-cursussen van uw dia’s

iSpring Suite PowerPoint add-in

Als u PowerPoint gebruikt voor het maken van e-learning cursussen, kunt u ze aantrekkelijker en interactiever maken met iSpring Suite. Met de toolkit kunt u PowerPoint-presentaties omtoveren tot super interactieve cursussen in uw huisstijl die perfect afspelen op elk apparaat.

Dit is wat u kunt met iSpring Suite:

  • Online cursussen geschikt voor mobiele telefoons. Zet uw presentaties om in interactieve online cursussen in HTML5-, SCORM-, AICC-, Tin Can API- en MP4-formaat.
  • Professionele videotraining. Maak cursussen op basis van video’s met afbeeldingen, overgangen, annotaties en visuele hints, en bewerk video’s gemakkelijk en snel. 
  • Quizzen en enquêtes. Maak interactieve quizzen met 14 vraagsjablonen, zoals drag & drop, hotspot en meerkeuzevragen, en pas de testregels en het ontwerp aan.
  • Interactieve rollenspellen. Train communicatievaardigheden in levensechte situaties met behulp van vertakte rollenspelen met kant-en-klare personages en locaties.
  • Interacties. Presenteer informatie op een slimme manier met 14 interactieve sjablonen: Tijdlijn, Piramide, Mediakaarten, Accordion, en meer.
  • Videolessen. Synchroniseer een expertvideo met presentatiedia’s.
  • Screencasts en videobewerking. Snel videotutorials en how-to’s maken en perfectioneren.
  • eBooks. Maak van uw Word- en PDF-documenten in een paar minuten interactieve boeken met een pagina-omslag-effect.
  • Content library. Bouw sneller cursussen met talloze kant-en-klare personages, sjablonen, pictogrammen, knoppen, objecten en locaties.

Kosten: Vanaf $770/jaar.

Probeer iSpring Suite 14 dagen gratis →

11. Pear Deck – Toon presentaties en controleer tegelijkertijd kennis

Pear Deck PowerPoint add-in

Pear Deck is een add-in voor PowerPoint Online en Google Slides, populair op scholen. Met deze tool kunt u uw presentaties direct verbeteren met interactieve vragen die opduiken op de toestellen van de leerlingen terwijl ze de dia’s doorlopen. De antwoorden van de studenten worden getoond op het scherm of op een projector in de klas, maar ze hoeven zich geen zorgen te maken over het geven van foute antwoorden in het bijzijn van de klas, aangezien alle antwoorden anoniem zijn. Tegelijkertijd kunnen leerkrachten alle quizresultaten samen met andere gegevensanalyses bekijken op hun eigen dashboard en samenwerken met hun collega’s om een individuele aanpak voor elke leerling te ontwikkelen.

Kosten: Vanaf $149.99/jaar.

12. SlideHub – Ontwerp bedrijfspresentaties vlotter

SlideHub PowerPoint add-in

SlideHub is een PowerPoint add-in die duizenden dia’s voor bedrijven, iconen, creatieve illustraties uit meer dan 15 ontwerpcategorieën, en meer dan 10 miljoen licentievrije afbeeldingen en gratis stockfoto’s bevat. SlideHub’s kant-en-klare assets passen zich automatisch aan de kleuren van uw bedrijf en uw huisstijl aan, met uw eigen sjabloon, dus u kunt veel tijd besparen bij het maken van een PPT presentatie met deze tool – selecteer gewoon de kant-en-klare content die u nodig hebt, voeg teksten en cijfers toe, en u bent klaar.

Kosten: Vanaf $15 per actieve gebruiker per maand met een minimum van drie actieve gebruikers.

13. PowerPlugs Ultimate Combo – Verbeter presentaties met multimedia en effecten

Powerplugs Ultimate Combo PowerPoint add-in

PowerPlugs Ultimate Combo is een multimedia uitbreidingssuite voor PowerPoint. Het omvat 21 volwaardige volumes presentatieverbeterende multimedia en effecten. Het biedt ook meer dan 4 miljoen professioneel ontworpen PowerPoint-sjablonen, ongeveer 100 achtergrondvideo’s, 1.900 visueel verbluffende grafieken en diagrammen, en 75 geanimeerde 3D-karakter dia’s.

Kosten: $149.

14. ToolsToo – Maak eenvoudiger grote diavoorstellingen

ToolsToo PowerPoint add-in

Tools Too is een uitgebreide set tools die ontworpen zijn om het maken van presentaties veel eenvoudiger te maken. Het voegt meer dan 85 krachtige en toch gebruiksvriendelijke productiviteitstools toe aan PowerPoint. Deze omvatten het maken van afgeronde hoeken in meerdere vormen, het extraheren van de geselecteerde dia’s naar een nieuwe presentatie, het verwijderen van ongebruikte dia sjabloon masters en lay-outs, het tonen van verschillende dia statistieken en geschatte duur, en nog veel meer.

Kosten: $19.95.

15. MLC PowerPoint Add-in – Maak sneller dia’s 

MLC PowerPoint Add-in

MLC PowerPoint Add-in is een set van functionaliteiten ontwikkeld om uw taken in PowerPoint te versnellen. Het heeft bijvoorbeeld tools voor het verwisselen van vormposities, alle items dezelfde grootte geven, lijnen rechtzetten, geselecteerde objecten repliceren naar actieve dia’s, alle vormen dezelfde kleur geven, en meer. MLC PowerPoint Add-in geeft u ook de mogelijkheid om direct uw Branding Kleuren in PowerPoint in te stellen en de Corporate Assets bij de hand te hebben.

Kosten: €77,97/jaar.

16. HTML5Point – Zet uw presentaties om naar HTML5

HTML5Point PowerPoint add-in

HTML5Point zet PowerPoint-presentaties om in HTML5-content die kan worden bekeken op iPads, iPhones en andere mobiele apparaten. Lettertypen, rijke media en de meeste animaties en overgangen die in presentaties worden gebruikt, blijven nauwkeurig behouden. 

Kosten: $247.

17. Quick Animator – Animeer uw presentatie met één klik 

Quick Animator is een PowerPoint add-in waarmee u alles op uw dia’s in een handomdraai kunt animeren. Kies een animatie of overgang en pas deze met één klik toe op een enkele dia of op al uw dia’s tegelijk. U kunt ook onmiddellijk alle animaties en overgangen in uw hele presentatie verwijderen. 

Kosten: $19,95.

18. Office Timeline – Maak planningen, tijdlijnen en Gantt-grafieken

Office Timeline PowerPoint add-in

Met Office Timeline plannings plugin kunt u professionele planningen, tijdlijnen en Gantt-grafieken maken voor project planning of tracking doeleinden. Deze PowerPoint tool is perfect voor kenniswerkers, marketeers, IT-professionals en projectmanagers en hun collega’s.

De gratis offline versie is beschikbaar met 3 sjablonen, u moet upgraden om de volledige bibliotheek te kunnen gebruiken.

Kosten: Vanaf $59/jaar.

Slotgedachten

Als u nog geen gebruik maakt van een aantal van onze favoriete PowerPoint add-ins, dan mist u zeker iets. Zoek uw favorieten en installeer ze om uw presentatie nog beter en de ontwikkeling gemakkelijker te maken. Gelukkig is de gratis proefperiode van iSpring Suite altijd beschikbaar en u kunt er altijd en overal gebruik van maken.

Als u nog andere geweldige apps en add ins voor PowerPoint kent, deel ze dan direct in de reacties.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
Robuuste add-in voor PowerPoint
Gratis Proberen