U gebruikt een oudere browserversie. Update naar de nieuwste versie van Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox of Microsoft Edge voor de beste site-ervaring.

image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml fb-white-10x14fb-10x14 ok-white-10x19ok-10x19 twitter-white-18x14twitter-18x14vk-white-16x11vk

Jeremy Van Weymeersch, Directeur Kwaliteitscontrole bij AUTOSUR, vertelde hoe iSpring het bedrijf heeft geholpen om de opleiding van voertuiginspecteurs op te schalen en de dienstverlening in 900 technische inspectiecentra in het hele land te verbeteren.

Jeremy Van Weymeersch, 

Directeur Kwaliteitscontrole bij AUTOSUR

Achtergrond

Het AUTOSUR Automotive Technical Inspection netwerk werd opgericht in 1990 en brengt voortdurend de beste specialisten samen om objectieve periodieke technische inspecties uit te voeren die onafhankelijk zijn van de autohandel en reparatiecentra.

In Frankrijk worden alle personen- en transportvoertuigen ouder dan 4 jaar om de twee jaar aan een grondige technische controle onderworpen. Wij leveren deze diensten aan autobezitters in het hele land via het uitgebreide netwerk van 900 centra voor technische inspectie, met in totaal 1.700 voertuiginspecteurs. 

Als directeur kwaliteitscontrole ben ik verantwoordelijk voor een effectieve opleiding voor al deze technische inspecteurs op een tijdsefficiënte manier. Twee van mijn collega’s zijn verantwoordelijk voor het maken van opleidingsmateriaal. Met slechts 70 werknemers in het hoofdkantoor zou een persoonlijke opleiding voor ons niet efficiënt zijn. Daarom hebben we gekozen voor een gemengde aanpak en gebruiken we al enige tijd e-learning-activiteiten in combinatie met sessies met een instructeur.

De uitdaging: Een gebruiksvriendelijke e-learning tool vinden voor hoogwaardige technische training

Toen we ons e-learning-initiatief lanceerden, wilden we de doorlooptijd van de cursussen versnellen en tegelijk de hoge kwaliteit van ons opleidingsmateriaal behouden. Tegelijkertijd was het duidelijk dat onze trainers een gebruiksvriendelijke tool nodig hadden waarmee ze snel aan de slag konden. Daarom hadden we een authoring tool nodig met diverse functies en een lage leercurve.

De oplossing: iSpring Suite

Dus begonnen we verschillende opties te vergelijken en gaven we prioriteit aan gebruiksgemak. We hebben ook gekeken naar de prijs, maar het was de gebruiksvriendelijkheid die we als eerste zochten in die e-learning-oplossingen, en die hebben we gevonden in iSpring Suite.

iSpring Suite integreert op natuurlijke wijze in onze opleidingsprocessen. Met de tool kunnen we online cursussen maken van bestaande PowerPoint-presentaties. De hele cursusproductie komt nu neer op het maken van dia’s in PowerPoint zoals gebruikelijk en vervolgens een video van een trainer in de presentatie opnemen.

Als gevolg daarvan krijgen we videocursussen waarin de videovertoning perfect synchroon loopt met de dia’s.

Met iSpring Suite kunnen we de duur van videoverhalen en animaties regelen, en kunnen we eindelijk precies inschatten hoeveel tijd er minimaal nodig is om de cursus te voltooien.

Een ander voordeel is dat we ook online cursussen kunnen vullen met quizzen en kunnen beoordelen hoe goed onze voertuiginspecteurs kritische kennis vasthouden.

Het resultaat

We gebruiken iSpring nu drie jaar en hebben 50 complete cursussen gemaakt in iSpring Suite om toe te wijzen aan cursisten in iSpring Learn. Het kost gemiddeld slechts 7 uur om elke cursus voor te bereiden, waarvan 4 uur voor het plannen en creëren van instructie-inhoud en 3 uur voor het opnemen van video’s en het toepassen van alle benodigde instellingen. Het is een geweldig resultaat en mijn collega’s beamen dat iSpring Suite hen veel tijd heeft bespaard.

We zijn ook blij met de resultaten die onze cursisten laten zien. De gemiddelde kijktijd voor een cursus overtrof onze verwachtingen en bewijst dat de cursisten de opleiding wel degelijk serieus nemen. Maar het belangrijkste is dat we een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van onze autokeuring hebben geconstateerd. We zijn ervan overtuigd dat iSpring ons een voorsprong zal blijven geven.

iSpring Suite

Snelle cursus authoring toolkit

Maak in recordtijd online cursussen en assessments

Snelle cursus authoring toolkit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iSpring Suite
E-learning ontwikkeltoolkit
Meer weten